Máte skúsenosť s falošným priateľstvom?

Príspevok v téme: Máte skúsenosť s falošným priateľstvom?
lolita007

Ahojte,
tak ma to zaujíma, že či ste na takého, uhm priateľa, už niekedy natrafili, ako sa to medzi vami vyvíjalo, čím vás dostal, resp. ako ste to odhalili a následne riešili. A najmä či ste v tom pokračovali alebo to radšej ukončili. Sama som nedávno schytala od mojej priateľky poriadnu podpásovku, a až spätne som zistila, že to vlastne začalo upadať už dávno predtým. Moja smola.
Držím palce tým, ktorí ozajstných priateľov majú, a bola by som teda rada za ohlasy tých, ktorých to postretlo.

Delete 2

Za každý vzťah, či už priateľský alebo partnerský môžu vždy obaja zúčastnení.

Takže ak umrelo priateľstvo na jednej strane tak by bolo dobré sa zamyslieť a pozrieť do zrkadla...
Nenaplnili sa nám očakávania? Nepochopili sme? Alebo sme len boli príliš slabí a priznanie, že by sme to mohli pokaziť aj my zhodí naše ego?

Vždy obaja...a priateľstvo neskončí zo dňa na deň nejakým podrazom, skutočné priateľstvo neskončí nikdy a ak skončí kamarátstvo tak ešte dávno predtým sa niečo stane...Je to dlhodobý proces a nič také ako ,,zo dňa na deň,, alebo ,,zrada,, nejestvuje!

Zrade predchádza nedôvera, neschopnosť komunikácie, odcudzenie, netrávenie voľného času spoločne, rozdielnosť pováh, rôzne záujmy,...jednoducho priateľstvo či vzťah nikdy nekončia nárazovo v jeden okamih. Je len na nás či sa nad tým zamyslíme :)

Moireal

Delete, vdaka. Ach nasla som si chybu. Samozrejme "so" zenou. Ja tu ludi kritizujem za gramatiku a samej mi ujde. Ale ano, proste stale v to dufam, ze cim horsie to tu bude, tym viac budu ludia tuzit po laske a mierumilovnom nazivani. Ktovie, mozno sa uz k tomu blizime. :)

Moireal

Byt zenou je strasne tazke. A najma v tejto dobe. A kazda to tak citi. Preto si ani nevieme byt velmi oporou alebo dobrymi kamaratkami. Ja stale snivam o tom, ze este mozno zazijem nejake uprimne kamaratstvo zo zenou. Sklamali ma totiz vsetky. A to nielen tym, ze nechali to kamaratstvo umriet ale aj tymi intrigami.
Ja dufam ale aj ze raz sa ludstvo spamata a najde skutocne hodnoty v zivote...

spring

ano stalo sa mi to ...moja dovtedy najlepsia kamaratka z detstva sa ukazala ako falosna ***.. ostalo mi z toho dost dlho zle a zabudnut na to neviem.. uz nikdy nase priatelstvo nebude ako predtym - ja jej uz neverim, takze sa nemame uz ani o com bavit a nejako to proste doslo az tak daleko, ze ani nie sme rozhadane, ale ani sa spolu nebavime..

Delete 2

Kto je falošný priateľ? Nie sú to len naše očakávania čo z týchto ľudí takých priateľov robia?

Poznal som veľa ľudí, aj ja som mal pocit, že som našiel priateľov, dúfal som, že objavím medzi tými bytosťami aspoň jedinú, ktorej by som sa mohol otvoriť. Nenašiel som, teda možno aj našiel ale pre svoje klapky na očiach či očakávania som tú bytosť prehliadol.

Nejestvuje falošný priateľ! Priateľov si pokiaľ viem vyberáme a každý človek, ktorý vstúpi do nášho života v ňom má určitú úlohu. Existujú dva typy ľudí a to tí, od ktorých sa učíme a tí, ktorí nám zrkadlia nás samých...

No pohľad do zrkadla sa nemusí každému páčiť.

spirited_away

Ahoj, poznám veď kto by nepoznal falošných ľudí je toľko že nájsť skutočného priateľa je v dnešnej dobe zázrak... Tiež som sa škaredo spálila a nie raz až neskôr som sa konečne naučila viac "čítať" v ľuďoch a dnes už nikomu nenaletím. Viem, viac odhadovať faloš aj keď všeobecne neverím už nikomu.

salon

Neuveris,ale mne sa to stalo pred tromi tyzdnami! Moja 'majlepsia' kamoska sa ukazala ako falosna. Boze ktovie kolko rokov to v sebe dusila a teraz po tolkych rokoch kamaratsva sa to stalo. Kamosky sme boli od r.1985,ale intenzivne sme spolu kamosili poslednych 13rokov.
Ale pravdu ti poviem,ze som aj rada. Ono to bolo uz vo vzduchu,ja som citila,ze nieco velke pride a teda potom sa to stalo. Vysvitlo z nej,ze mi tisko zavidela,ziarlila,atakovala ma nepravom a kricala na mna,az ma mrazilo. Fakt je nestastna,ale ja za to nemozem. Uz jej vadilo vsetko. Nechapala ked som jej povedala,ze treba zacat od seba,ze na sebe treba pracovat. Ze treba byt pozitivny a blabla,ale ona si aj vypila a potom dostala odvahu a vykricala veci,ktore sa bala povedat za triezva.
No sranda je v tom,ze mi nechyba a uvedomila som si,ze je mi bez nej lahsie,ze uz nemusim pocuvat jej nareky a staznosti a furt opakovala tu istu vec aj trikrat. Proste ludia nam zo zivota odchadzaju a novi prichadzaju. Energie sa vymienaju a nic neostane zakryte. Loz a falos maju kratke nohy. Vsetci pomaly zistime nasu podstatu a nakoniec ostaneme cisti ako kristal :-)