Bolest bedroveho klbu / slabin?

Príspevok v téme: Bolest bedroveho klbu / slabin?
nikinka22

Ahojte, mam taky problem..od decembra ma boli noha..v oblasti ako je bedro..z boku.. kedze som si myslela, ze to bude sposobene dlhodobym cvicenim/pretazenim, dala som si od cvicenia pauzu, preslo to, no akonahle som zacala opat cvicit, vratilo sa to.

Navstivila som chirurga, ten tvrdi ze to mam od chrbtici (vraj mam skoliozu)a ze kym to neboli pri slabinach tak je to ok a poslal ma na neurologiu - tam som zatial nebola, ale isla som za ortopedom - ten povedal ze skoliozu nemam a odporucil mi klbovu vyzivu a ze v pripade ze po troch mesiacoch uzivania to neprejde, mam prist..tri mesiace prejdu o cca tyzden a asi pred troma dnami sa mi to zhorsilo, boli to uz aj smerom ako su slabiny, napr aj ked len chvilu chodim..neni to vyslovene velka bolest, ale prijemne to nie je a kedze ma to brzdi aj v cviceni, chcela by som to vyriesit.

Bola som aj na rontgene, ten bol negativny

Viete poradit, co dalej? co by to mohlo byt, ku komu stym ist?

ahjajjaj

voľnopredajné lieky: prubevene, condrosulf, kolagénové prípravky, prípravky s glukosamínom.
Tie sa starajú o výživu kĺbu. Bolesti zmierňuje aj masť flector, alebo konská masť atď.
Najlepšie kombinovať liek s masťou a masť natierať dvakrát denne a jemne vmasírovať.
Užívanie tabletiek je dlhodobé, výsledky sa dostavia už po 2 týždňoch.

tomas 333

Boli má takmer to iste...myslím si že to sú slabiny, doktor mi povedal že by to mohlo byt zápal, neviem no boli má to už takmer 3 mesiace, neviem čo mám teraz robiť lebo tak isto ako ty hovoríš keď chodím sedím nič neboli ale ako náhle začnem trénovať začne má to zase bolieť. Máte niejake rady ako to vyliečiť?

Jozefe

Ja sa stavím že tvoj problém je povysunutie hlavice bedrového klbu(stáva sa to najmä ked si niekto dlhodobo pri sedení prekladá nohy jednu cez druhú)na rengene to nevidno.majú to napr. aj futbalisti ktorí kopú jednou nohou stále.Tým sa stane najmä to že máš jednu nohu dlhšiu ako druhú a po čase sa to prejaví aj na chrbtici skoliozou..telo si tú nerovnosť musí nejak vykompenzovať.Odporúčam ti navštíviť niekoho kto sa zaoberá dornovou metódou.Nájdeš pomocou google ako doporučení terapeuti dornovej metody plus!Jednoduchým cvikom s uterákom sa to dá bezbolestne napraviť...treba ale potom skontrolovať či sa to neprenieslo aj na panvu kolená členky atď.to všetko dornova metóda bez problémov rieši.

meri.m

Ahoj, kamarátka mávala cca od strednej školy zápaly bedrových kĺbov, pričom celé roky chodila na kortikosteroidové injekcie a navštevovala rôznych doktorov, jeden jej zakázal cvičiť, ďalší povedal, že by mala cvičiť, tak chodila na rehabilitácie, dokonca jej operovali "zacviknutý nerv", povedali jej, že po 40-ke aj tak dostane umelé kĺby alebo že skončí na vozíku... Potom si vybavila operáciu kvôli gynekologickým veciam, a voilá, zmizli aj problémy s kĺbami, ktoré jej lekári nevedeli za tie roky vyliečiť ani určiť príčinu.

artróza

Buď zmeniť a zistiť si nejakého špičkového ortopéda v tvojom meste, alebo niekde inde, čo sa vyzná, alebo potom asi brať len nejakú kvalitnú kĺbovú výživu, alebo si dať vypísať žiadanku na rehabilitáciu.

nikinka22

Dakujem za reakciu..nuz ja napr neviem ci skoliozu mam..ortoped povedal ze nie..chirurg ze ano a vseobecna povedala tiez ze mam :D takze takychto lekarov tu mame..

rtg bedra som mala negativny..

tak co radis aby som este skusila? Momentalne ma to uz par dni boli ako su slabiny..ten "bok" uz necitim

artróza

Mne zistili artrózu bedrového kĺbu už v 18 rokoch, aj v takom mladom veku býva bedrový kĺb opotrebovaný, niekto tu raz tuším písal, nejaké dievča, že jej to dokonca zistili v 16 rokoch, aj keď nechápem, či sú tieto veci podmienené aj nejakou vrodenou vecou, že sa to tak skoro vytvorí, ktovie. A ešte by som doplnil, mal som ortopedičku, ktorá ma poslala na rtg, ale popis mi spravili tam kde robia rtg. Nález koxartróza. Potom o nejaké dva roky na rtg bedrových kĺbov znova, snímku už pozerala ona a povedala, že tam nič neni. Potom som zmenil o nejaké ďalšie 2 roky ortopéda a ten mi jednoznačne napísal, že je tam artróza bedrového kĺbu, plus mi našiel asi ďalšie štyri diagnózy, ktoré nevedela bývala ortopedička nájsť. Takže bohužiaľ niekedy môže byť aj zle určená diagnóza, že je tam nález, ale je zlý ortopéd.