Zhoršený zrak syna

Príspevok v téme: Zhoršený zrak syna
K.Ivančíková

Dobré ráno. Môjmu synovi zistili údajne zhoršený zrak do diaľky. Asi dva týždne už má okuliare, ktoré ale odmieta nosiť. Vraj cez ne vôbec nevidí a točí sa mu hlava, ale mám skôr obavy, že či nemá nejaký strach ich nosiť. Musí si na ne iba zvyknúť alebo máme hľadať ešte inú príčinu problémov prečo sa mu z nich točí hlava ? Má 16 rokov.

kubo17

Mne očna dala okuliare na soferovanie ked som si urobil vodičak v zime ale nenosil som ich ale potom som si uvedomil ze vidim cez nich v tme ovela lepšie tak som ich začal nosit stale pri šoferovani ale potom ma štipali oči ked som si ich dal dole a videl som ešte horšie tak už ich nosim stale a dakedy som ovela menej večer unaveny ako predtym ale tiež som si musel navyknut aj na to že stale mam dačo na nose aj na to, že nevypadam v nich moc skvele

dvojpes

ja mam tiez nove okuliare, a takisto sa mi z nich toci hlava a boli ma.
su proste zle spravene, tak mu daj spravit nove.

meri.m

Ahoj, okuliare nosím od 2. stupňa základnej školy (hoci som ich prvé 2 roky držala v šuplíku, kým som ich naozaj nezačala potrebovať), a aj keď prvé dojmy bol divný pocit a nezvyčajne ostré videnie, nikdy ma z nich nebolela hlava. Nosenie okuliarov namiesto žmúrenia do diaľky je skôr úľava.
Ak Tvojho syna bolí hlava, možno nemá správne okuliare - sklíčka by mali byť vybrúsené na mieru podľa vzdialenosti zreničiek. A tiež pri stanovení dioptrií prístrojom (podľa deformácie oka) tieto nemusia zodpovedať skutočnej potrebe - rozhodujúce by mali byť tie "pocitové" pri pohľade a čítaní tabuľky s vloženými sklíčkami. Prípadne, ak rámik akokoľvek tlačí/prekáža, môže z neho bolieť hlava.
Na jeho mieste by som išla k očnej na opätovné premeranie očí aj okuliarov. Zvyknutím si na "zlé" okuliare sa oči môžu poškodiť viac ako ich nenosením.

K.Ivančíková

Vždy sa mi sťažuje iba ak ho donútime nasadiť si okuliare a navyše mi dodáva, že cez ne nevidí dobre. Ani ma to neprekvapuje lebo vôbec nikdy sa mi nesťažoval na to, že by dobre nevidel, tak skutočne premýšľam aj nad tým, že okuliare vôbec nepotrebuje. Nechcem aby si pokazil zrak zbytočne.

joleen

Keď sa mu točí hlava aj bez okuliarov tak kontrola u ORL ale keď sa mu točí hlava len pri nosení okuliarov tak si na to oči a rozum iba navykaju