Štúdium na lekárskej fakulte- SZU alebo UK?

Tomas 12

Lekarska fakulta SZU je vyborna. Ja osobne som ju vystudoval, s komlikaciami ale uspesne :-). Vsetky tie reci o tom ze szu nie je dobra, ze nema tradiciu su bludy. Szu ma dlhorocnu tradiciu v postgradualnom vzdelavani lekarov. Ma kvalitnych odbornikov aj vyucbu. Staze su na vysokej urovni. Skusky su narocne. O statniciach ani nehovorim. Ale s uplatnenim nie je problem.

DominkA123

No to mi je jasne, ze sa musim naucit na prijimacky :-) Ja som len chcela vediet, ze na ktoru by som si mala radsej dat prihlasku, ci na UK alebo SZU. Alebo keby dam na obe a prijmu ma, tak ktoru z nich si vybrat.
Chcela som mat prehlad a vediet názory na tieto skoly.
Priprave budem venovat najviac casu a sil, pretoze medicina je moj sen uz od detstva :-)

medickamiska

dominika, ako kto... zaleži na koho natrafis ... je kopa ludi co to dava na same Acka a potom su aj ludia co este teraz nemaju žiadne skusky z letneho semstra za co vyucujuci nemožu - proste sa treba ucit priebežne nie si to nechavat že sa to vsetko naucim cez skuskove :) určite teraz ked este ani nie si prijata nerozmýslaj nad tým že kolko sa vyhadzuje, kde a preco . sustred sa na naucenie sa tých podkladov a aby si sa na nejaku medicinu dostala ;)

oui..

gastro je špecializačné postgraduálne štúdium, čiže najprv rejsť 6 rokmi medicíny a až potom sa po nástupne na kliniku začať špecializovať. každý lekár končí školu ako MUDr., doktor všeobecného lekárstva a špecializuje sa ďalších v priemere 5 rokov, v závislosti od odboru.

čo sa týka SZU a LF UK, až taký rozdiel by som v tom nevidela, neštudovala som síce na oboch, ale v princípe je jedno, akú medicínu skončíš, dôležitejšie je, čo na nej robíš a hlavne, ako sa potom chytíš v praxi a to so školou má spoločné len pramálo.

Gracious

Ahojte, viem že to moc nesúvisí s touto témou ale chcel by som sa spýtať, že kde na Slovensku sa dá študovať gastroenterológia. Lebo aj na portáli vš som to hľadal ale neviem to nájsť.

DominkA123

o peniaze mi nejde, skôr o to, že by ma tam ani neprijali.

Miška a sú profesori prísni? Vyhadzujú zo skúšok?