Ako ste si zarobili na bývanie?

nextone

nemam-meno 18.08.15 15:05

som obmedzeny clovek. Obmedzene som si nasetril vlastnymi silami na byt.

Hovor nam este o tom, ako sa to neda... ;-)

Bolo ti to tu vysvetlene a dokazane, ze to ide. Ak mas system, zarobok a vhodnu lokalitu. Ale vyzaduje to nemale usilie. Ak chces uver takto /luskam prstami/, tak to sa musis opytat toho mladeho chlapika z reklamy /super tatka/, ktory ho dostane v nemenovanej banke. Kde daju uver-pozicku ludom s nizkymi prijmami, hadam aj nezamestnanemu... hlavne, ze dostupne.

ewelin2828

ovecka-dajme tomu, že je to BB kraj :) beriem, že ak sa nato človek pozrie celkovo, tak v BA sa oplatí viac žiť, ale ak berieme prípad od prípadu, tak nie vždy to platí :) proste poznám pár, ktorý žije v BA, spolu zarobia 1600 eur netto a ich byt stál tuším 70 tisíc a budú ho pravdepodobne splácať do dôchodku...my dvaja spoločne zarobíme 1200 eur, ale hypotéku máme oveľa nižšiu, náklady na bývanie máme nižšie a celkovo náklady na život sú nižšie, keďže nežijeme v hlavnom meste :)
ale jasné, že to neplatí pre každého...iste v BA sú dvojice, ktorých spoločný príjem je aj 3 tisíc a zase u nás môžu byť dvaja, čo nezarobia spolu ani 800 eur...v tomto prípade vyhráva BA :)
ale aj tak sa mi tie nehnuteľnosti v BA zdajú neskutočne predražené...

0vecka

ewelin2828 neviem presne o akom okrese / meste hovoris... saq daj a mozem sa pozriet ake tam mate mzdy a kolko tam stoja nehnutelnosti... tych 30% naviac v Ba mi pride dost malo...

ewelin2828

nextone - tam, kde je nie je veľa pracovných miest sú nehnuteľnosti lacné, nehovoriac ešte o nejakých dedinkách, kde v okrese je nízka nezamestnanosť, tam kúpiš pekný domček o dosť lacnejšie ako v BA :) a nemusia tam žiť cigáni, resp. tí sú všade, ale neboj ten byt za 15 litrov nie je postavený v cigánskej kolónií :)

Ovecka- BA je na tom lepšie jedine v tom, že tam ak človek príde o robotu, tak si vie hneď nájsť niečo iné :) u nás by som asi tú prácu hľadala dlhšie, ale pokiaľ ju mám a má ju aj partner a nerobíme za minimálnu mzdu, určite si žijeme lepšie, ako ľudia v BA, ktorí musia dať len polovicu platu na hypotéku a splácať ju budú 30 rokov....my úver platíme 3 roky a o 2 roky ho plánujeme predčasne splatiť...a prečo by sme si nemali niečo iné môcť dokúpiť? prečo by sme nato nemali mať? Náš spoločný príjem je možno o cca 30 % nižší ako príjem nejakej dvojice v BA (konkrétne poznám jeden presne takýto prípad), ale výdavky máme nižšie o viac ako polovicu...vieme si viac ušetriť, tým pádom si môžme viac dovoliť :) ale jasné, toto všetko platí len v prípade, že človek má v takom meste riadnu prácu a relatívne slušne zarobí..potom sa tu fakt oplatí bývať a práve tu si kúpiť nehnuteľnosť :)

0vecka

lol vsetko som ti vysvetlil a niekto ti Sem aj napisal vlastny priklad e sa to da... preco ta tak Serie ze sa to da? akoe nikto ta tu neurazal len som sa ti to normlane snazil vysvetlit a ty sa tu urazas...

nemam-meno

NEXTONE-
nauc sa citat vsetko, nie len svoje prispevky...

ovecka a nextone, ste tak obmedzeni, ze skoda kazdeho dalsieho pismenka na vas...
je mi vas taaak luto...lucim sa s vami a pekny den...

nextone

0vecka Dnes 14:53

v takej lokalite to nema hodnotu ani 500 EUR, ked ti zajtra budu bakulami klopat na dvere, ze tahaj het, zaberame to tu.

0vecka

nextone nikdy som nepovedal ze je to dobry byt ale len e taky existuje :) okrem toho by sa to podla mna este dalo zjednat na 10k :) ale imho za 125k sa zu nieco normalne v BA da kupit

nextone

To je problem dost vela ludi, hlavne mladsie generacie. Myslia si, ze na vsetko maju narok, ze vsetko musi byt hned a zaraz. Ale akosi zabudaju, ze je tu realita, ktora nas taha dolu z toho ruzoveho oblacika.

0vecka
Dnes 11:48

Ale toto je extrem, vid
www.tvnoviny.sk

Cena bytov je tam nizka preto, ze tam je pravdepodobne mnozstvo Romov, ktori vytlacuju povodne obyvatelstvo. Tam je riziko vobec byvat. Keby to aj niekto kupil, tak za 5 rokov moze byt z toho kolnicka na drevo, ak mu to miestne neprisposobivi spoluobcania rozoberu a vystvu ho odtial.

0vecka

kebyze studujes tak nezarobis nic a musela by si zit este asketickejsie tak teda nechapem v com je Problem ak clovek nestuduje?