Presádzanie aloe vera

Príspevok v téme: Presádzanie aloe vera
anjelik123

DObr večer, mám aloe vera a všimla som si že v kvetináči vedľa aloe rastie malá aloe vera. Stačím ak ju vytiahnem a presadím teraz v lete do kvetináča ? Ak áno aká tam ma byť hlina, vlhká alebo suchá?

A čítala som že a dá mňožiť aj odrezkami. Tak teda ako to funguje ? Stačí odrezať list, nechať zaschnúť 2 dni a potom čo ? Nejako som tomu nepochopila :( Ak sa niekto vyzná prosím vysvetlite mi to.

A trošku vedľa, keď odrezávam listy z aloe, stále z dola, čo potom keď už dôjdem v odrezávaní listov až hore a dole neostane žiaden list ? Bude stále ta aloe rastlinka rásť a vyvýjať nove listy z dola (tam kde som už odtrhla) ? Alebo len z hora.

Naozaj vás chcem poprosiť aby ste mi v tomto poradili :)

Gabriela16

Lucia15, chcela som sa opytat, ci sa Vam to prijalo. Mam taky isty problem, rozsadila som vyhonky a zacala mi akoby vysychat duzina.

Lucia 15

Dobry den chcela by som sa opitat moje aloe som presadila a teraz mi zacina schnut listy ako by duzina vysichala vie niekto poradit dakujem

Delete 2

Systém množenia listovým odrezkom si pochopila správne :)

Najlepší substrát na Aloe a iné sukulenty je ak si ho zamiešaš sama v pomere 1/3 piesok, hlina a antuka.

Ak vyberieš tú mladú rastlinku z kvetináča tak ju nechaj zaschnúť ak nemá korienky a zasaď so vlhkého substrátu. Mal by byť vlhký aspoň tak, aby si nemusela polievať nejaké 2 týždne. Po 2 týždňoch môžeš poliať ale veľmi málinko. Na rastlinke uvidíš, či žije alebo chradne.

A tie listové odrezky sa dajú robiť aj tak, že vezmeš list, položíš ho celou plochou na substrát a zahákneš nejakým drôtom. Zakorení aj z plochy.