Dôvera / žiarlivosť

Príspevok v téme: Dôvera / žiarlivosť
nika_nika_N

Mám taký problém, Že neverím nikomu. z toho sa odvíja to že nemám kamarátov a to že mi žiarlivosť ničí vzťah. Prosím len mi nehovorte že je to na mne.. nedá sa mi nejako inak nieže by som to nechela zmeniť.. chcela.
Mám za sebou štvorročný vzťah nie vždy to bolo ideálne ale zvládli sme to. poslednú dobu je to síce trošku ťažšie hádame sa čím ďalej tým viac a viac. ale ja stále dúfam že sa to zlepší. Začali sme spolu podnikať tak teraz ten rozchod je pre moju slabú povahu ešte neprípustenjší. a tu sa dostávame k jednému mojmu problému. Keď spolu niesme z priateľom tak ja keď nemám pod kontrolou teda ked neviem kde je tak hneď ma napadajú kadejaké scenáre, keď mi nezdvihne tak je to ďalší scenár. a ja z tým neviem nič urobiť snažím sa to ignorovať. chvíľku to ide ale potom pri prvej príležitosti to so mňa aj tak vylezie.
a môj druhý problém. nemám kamarátov, všetci mi po čase lezú na nervy. otravujú ma a mne to vadí. Nie vždy je dobré byť sám v piatok vecer doma ale ja si s tým uŽ vážne neviem rady... prosím poradte mi :/

mikamo

Ahoj nika
Skúsim najprv o tvojom vzťahovom probléme. Ak partner pozná tvoj problém a ignoruje ho nieje veľmi o čom písať, snáď ešte ho raz poprosiť o to aby ti povedal kam ide a s kým a občas ti zavolal ako sa má ale musí to mať svoje medze naozaj od neho nemôžeš chcieť aby ti oznamoval každý svoj krok..chápeš. Ak si to skúšala veľa krát a on s tým nič nerobí nadvezuje na to ten tvoj druhý problém a to že nemáš priatelov.
Ak by si ich mala a vyrazila si s nimi pár krát do mesiaca a on by tak isto nevedel kde si a s kým, možno by si uvedomil o čom hovoríš.
Dobrých priateľov je ťažko hladať, každý je nejaký a s tým sa musíš zmieriť,najdi v každom to dobré, aspoň jednu dve veci možno ti to pomôže a budeš sa na nich pozerať inak.

Nina.

No tak si asi taká povaha, s tým nič moc nenarobíš. Skús si hľadať podobných kamarátov, alebo takých, ktorým stačí byť s tebou v kontakte raz do týždňa, ja mám dokonca mnohých kamarátov s ktorými sa napríklad vidím tak raz za mesiac a tak isto mám aj kamarátov s ktorými som v kontakte minimálne každý druhý deň.
Každý si to musí zariadiť ako mu to vyhovuje. Mať kamarátov neznamená byť s nimi stále aby ti napokon liezli na nervy, kľudne stačí keď sa vidíte raz za týždeň ak vám to tak vyhovuje. A čo sa tvojho vzťahu týka, tak si proste taká povaha, to by si sa musela radikálne zmeniť a zmeniť aj myslenie a to nejde zo dňa na deň, to sú roky práce. Skús navštíviť psychologičku, viem, že sú ľudia ktorým terapia pomohla so žiarlivosťou a podobne, pretože na psychoterapii sa v prvom rade hľadá príčina a tá sa aj rieši a tým pádom sa človek v sebe lepšie vyzná a ľepšie sa mu na sebe pracuje.