Problém s poisťovňou

Príspevok v téme: Problém s poisťovňou
Maoamam

Dobrý večer, neviem na koho sa mám už obrátiť, preto to skúšam tu.

Ked som mala asi 16 rokov, so spolužiačkou sme vyskúšali Tramal. Tramal je silný liek na bolesť, ked si však človek dá viac ako je predpísaná dávka, má stavy podobné heroínu. Lenže má to aj vedľajšie účinky. Jedným z najhorších je epileptický záchvat, a ten postihol aj mňa. Skončila som 3 dni v nemocnici. Tým to zhaslo, už som si to viac nedala. Prešli však 2 roky a kamarát našiel doma flaštičku Tralgitu. To je v podstate to isté. Doniesol mi za polovicu poldecáku. Vtedy mi nedošlo že je to hrozne veľa. Celý deň som mala problém rozlíšiť čo je realita a čo nie, vrátila som sa až vtedy ked po mňa prišla sanitka a vtedy mi došlo, že sa to stalo zas. V nemocnici som tentokrát ležala asi 5 dní. No a tu sa ničnetušiac začala moja zlá situácia. Po dvoch rokoch mi prišiel domov list, v ktorom ma poisťovňa žiada o uhradenie nákladu za pobyt v nemocnici, ktorý neviem akým spôsobom vyčítal na 2631€!

Nenapísali čo je zahrnuté v tejto sume, napísali len, že keďže som bola pod vplyvom návykovej látky, podľa zákona neviemakého si túto sumu prosia naspäť. Po menšom prieskume však môj otec zistil, že zákon sa vzťahuje na psychotropné a omamné látky, pojem návykové sa v ňom nenachádza, a taktiež zistil, že tramal sa v tejto skupine nenachádza. Je uznaný ako normálny liek. Návyková látka to môže byť, ale ja som na nej návyk nemala, bola som len obeťou okolností.

Tak teda môj otec napísal dlhý list, v ktorom toto všetko opísal odborným slovom, priložil príbalový leták lieku, taktiež potvrdenie o prijatí tramalu našim štátom medzi lieky, kde sa jasne píše že sa tento liek medzi psyhotropné ani omamné látky neráta.

Teraz sa však bojím, že keď im tento list príde, obratom ma predvolajú pred súd.

Čo si o tom myslíte vy? Je oprávnené myslieť si, že mám právo túto sumu neuhradiť? Je to veľmi veľký peniaz, akurát som skončila školu a idem pracovať, ale vyzerá to tak že minimálne polroka nič pre seba nezarobím. Ozvali sa po dvoch rokoch, neuviedli za čo vlastne pýtajú toľko veľa... Úplne ma vyviedli z rovnováhy, vôbec som to nečakala.

Neviem ale, či by som mala proti poisťovni v súdnom spore šancu.. Má niekto podobnú skúsenosť? Mohli by ste mi poradiť čo mám robiť? Ja som totiž v koncoch.

Titi

Pride mi to ako zneuzivanie zdravotnej starostlivosti takze bude fer ak to budes musiet zaplatit pretoze za chyby sa plati,a hlavne ak si sa prvykrat nepoucila a spravila si to znova.Nikto ti to do gagora nenalial a vedela si ze je to zneuzivanie lieciv dokonca aj o ake liecivo sa jedna tak neviem preco tu teraz vyplakavas.Drzim palce aby to poistovna od teba dostala.