diagnoza: suché ústa

zuju

stale sa mi nicica zuby, kazdy mesiac vypadavaju blomby, teraz sa mi vyrvalo tristvrte zuba, cely rok som u zubara, vsetky p cka do prace mam od neho, myslite ze za to mozu chore dasna

RNG

Zide sa ti, nieco sa pri tom naucis.
Ja mam velmi obmedzeny cas, do diskusie somsa zapojil lun na dva tyzdne, to som uz vysoko prekrocil.
Skoda , zr je tam privela kecania, pochova to mnohe dobre rady...

RNG

Je tu viac krat spominane slovo "hnis". To asi nie je celkom spravny vyraz. Mozu to byt vylucky z nosnych dutin(sinusove dutiny) kde mozes mat nejaku infekciu-obvykle stafylokokovu.
Kedze mas tieto dutiny viacmenej zapchate, dychas povacsine v noci ustami.Takze sa zobudis so suchymi ustami a v hrdle plno hlienu
To by sa dalo vyriesit preliecenim sinusovych dutin- najlepsie su vyplachy nosa, pouzivana jemne slana voda s pridavkom kyseliny borickej(1% borova voda)
Pre dokladnejsie vybitie patogenov v dutinach mozno pouzit striebornu vodu(v spray flaske) alebo roztok GSE(extrakt z grapefruitoveho semena, 15 az 30 kvapiek na pol litra vody Da sa to pouzivat na kloktanie, vyplachy spray aj na pitie.Nie do oci!
Strieborna voda je vhodna aj do oci.

Na druhej strane mozes mat nejaky zapal slinnych zliaz-tak by to mohol byt naozaj hnis, ale to by si asi citila vzadu na celustiach-tesne pod uchom. To by bolo vaznejsie, na to by si z doplnkov mala brat intenzivnu davku antimikrobialneho prostriedku(2x davku GSE plus 3x 2 gramy olivoveho listu, (15% oleuropein)
Alebo lekarom predpisane antibiotika.
Zanedbane lekari niekedy operuju, to nechava jazvu
Osobne davam prednost vylieceniu co najskor, nez rezaniu ako poslednej moznosti

m janík

nie-preliečiť obličky,ak sú slabé,tak nadmerný prísun tekutín by ich môhol ešte viac zaťažiť a oni by môhli mať problém vodu vylúčiť a v krajnom prípade by môhli vznikať opuchy-hlavne u starších.
Keď dávate takéto oťtázky,píšte aj vek!

m janík

uvedené príznaky spôsobujú slabé obličky,tie majú nastarosti zvlažovať organizmus-posilniť ich a bude po probléme-v akupunktúre stačia na to dve ihličky,jednoduché,že.

charlotte

ja mam absolvovat testy na suchost oci a ust v suvislosti s "reumatologickymi" bolestami. okrem toho -
ked si vecer umyjem zuby pastou, tak rano mam akoby "rozleptane pery"...na ich povrchu je cosi biele, neprijemne.