Priznal sa mi že má dieťa

Príspevok v téme: Priznal sa mi že má dieťa
vanesa565

ahojte začiatkom tohoto roka som konečne spoznala úžasného chalana skvele si rozumieme viem sa rozprávať hodiny o comkolvek mame rovnake nazory proste som uplne stastna ze som ho spoznala pretoze som predtym mala samu smolu na zlych muzov ktory boli neverny a ani v zivote som nemala vela priestoru a casu zoznamit sa s niekym..vcera som ale zazila sok ze moj priatel ma 10 rocnu dceru..priznavam trocha ma to zarazilo on sa mi povedal ze nevedel ako mi to ma povedat.. priatel je rozvedeny ma ju s prveho manzelstva a navstevuje ju...troska to mnou otriaslo necakala som ze bude mat dieta...priatela velmi lubim a nechcem ho stratit je mi ale luto jeho dcerky ze nevyrasta v uplnej rodine..bojim sa este ze by sa v buducnosti chcel vratit aj k byvalej zene...ako by ste reagovali vy?

Filip TT

vanessa, ak máš možnosť sa z nezávislých zdrojov dozvedieť prečo sa rozviedli, tak sa to skús opýtať. Keby sa ukázalo, že je napríklad nervák (to pri chodení zakryje) alebo záletník alebo takéto niečo, tak si daj pozor. Dobrým signálom je, ako sa vyjadruje o svojej bývalej.

Filip TT

vanessa
ak si sa ho priamo pýtala a on nič neodpovedal, tak to má mínusový bod. Vysvetlenie, že nevedel ako to má povedať neobstojí, lebo pri priamej otázke to mal jednoznačné.

Ja by som Ti odporúčal mu minimálne jasne povedať, že keď Ti nehovorí pravdu podkopáva tým Tvoju dôveru. A to že je horšie, ako ten fakt, ktorý tají.

Lola033

Problém by som nevidela v tom, že má dieťa, ale v tom, že ti to nielen tajil, ale ťa aj klamal. Dieťa nie je nič, za čo sa treba hanbiť. Ktovie, čo všetko ti ešte tají a v čom ti klame, aby si sa neskôr nepodozvedala ešte šokujúcejšie veci.

vanesa565

filip tt práveže v začiatkoch ked sme sa ešte len zoznamovali tak som sa pýtala či má deti nepovedal mi nič...keby mi bol niečo aspon naznačil ale on nie.. malú navštevuje v čom ho len podporujem pretože deti aj ked nepovedia nič velmi trpia a mne je ich strašne ľúto

veronika89_8

prosim ta ked sa chlap raz rozhodne odist tak sa uz nevrati o tom viem svoje, takze sa nemas coho bat, uz si len najst cestu k jeho dietatu

Biela Kobra

Ak sa vytasil s dcerou az teraz, tak vas vzah uz berie vazne a doveruje ti dost na to, aby vas spolocny osud vlozil do tvojich ruk. Pravdepodobne uz zazil situaciu, ze sa s dietatom priznal nadejnej slecne na zaciatku - a tym aj skoncil. Musis chapat, ze je v tejto veci teda trochu opatrny. Ak ti to povedal, rata s tebou, a isto sa zaroven aj boji, ze ho zato opustis.
Nie je to lahka situacia, ale ak si zrela a zalezi ti na nom, tak to ustojis. Zisti si co najviac, ako o je, a rozhodni sa. On je rodic, ma zavazok - bud ho prijmes, alebo nie. Ak to povazujes za prilis komplikovanu prekazku, povedz mu to cim skor. Usetris mu cas, ktory by mohol venovat inej, tolerantnejsej zene.

Filip TT

Lola, áno z hľadiska korektnosti by to bolo lepšie oznámiť hneď na začiatku, ale z taktického hľadiska je to výhodnejšie oznámiť neskoršie, keď už to ten vzťah unesie.

Ženám treba len poradiť - opýtajte sa na takéto veci hneď na začiatku.

Prednedávnom tu istá dalina napísala tému, kde tvrdila že každý jej vzťah trvá len pár týždňov, lebo ona si nádejného frajera hneď preklepne (pýta sa na neho aj u jeho známych) a niečo objaví.

Lola033

No mal ti to povedať hneď na začiatku, nebol by to pre teba taký šok. Že sa ti to bál povedať to nepochopím, takí muži akoby sa hanbili za svoje vlastné deti. Záleží len od teba, či si ochotná niečo také akceptovať alebo či je to pre teba príliš veľké obmedzenie. ono záleží aj od toho, aký má vzťah s tou dcérou a ako často ju vída. Malá pôjde čoskoro do puberty a to už s ňou bude zábava. Ak je jeho dcéra rozmaznaná princeznička a on jej všetko dovolí, tak to poznačí aj váš vzťah a budeš to s ním mať oveľa ťažšie. A či sa vráti k bývalej, pravdepodobne nie, ale záleží aj od toho, ako dlho sú rozvedení. Ale keď sa raz už rozviedli, tak asi sa k sebe už nevrátia, to sa málokedy stáva. Však sleduj ich vzťah, či sa s bývalou stretáva aj za iných okolností ako len kvôli dcére. Ak by utekal za bývalou vždy, keď ona zavolá, že má niečo pokazené a niečo potrebuje pričom preruší váš plán, tak to by už bolo moc zlé. Alebo ak by bývalej dával pravidelne peniaze, platil jej účty a financoval ju (nie dcéru, to je samozrejmé) tak je to tiež zlé.

sewie

vanesa, moj otec ma tiez dceru z prveho manzelstva, moju mamu spoznal ked ta mala mala asi 4 roky, k byvalej sa nevratil a ani nikdy nad tym neuvazoval. ich dceru lutovat nemusis, pokial si rodicia civilizovane vychadzaju a ma moznost sa stretavat s obomi bude ok. vzdy lepsie akoby zila v rodine ktora by sa len hadala.
teraz ide len o to ci si ochotna to dievca prijat do svojho zivota, kedze je sucastou zivota tvojho priatela