Rok a pol so mnou takmer nespáva

Príspevok v téme: Rok a pol so mnou takmer nespáva
Adamova žena

Dobry den,potrebujem radu,mam priatela sme spolu 3,5roka. Bývam u neho cca polroka,zo začiatku sme mavali sex aj 3 krat denne,mal na mna chut,bolo to uzasne. Teraz ? Uz asi rok a pol spolu mavame sex raz nanajvýš 2krat za mesiac,stale rovnako,žiadna predohra,žiadne bozkavanie.
Priatel ma miluje velm,citim to vidim to. Nič naozaj nič mo na nom neprkaza,nic nerobí zle. Len ten sex. Ked sa s nim o tom rozpravam poviem mi že, aspon vidis ze v nasom vztahu nejde o sex ale ze ta miluje. To je sice pekne ale mne sex chyba. Nepodvadza ma to som si ista,bud je v praci alebo dom a so mnou,a v praci pracuje s mojim bratom,takže by si nedovolil tam mat nejaku... Snažím sa,kupila som putá,sexi prádielko a stale nic .. je mozne ze je az tak lenivy??

Zlamic

Som zena :) to ti mozno vselico vysvetli a ano som si tym ista. Nejde o to, kto je vinny a cakat, ze to ten druhy napravi. To sa nedockas nikdy. Ak chces mat pokojny a harmonicky vztah, musis to vziat do ruk aj za partnera. Samozrejme, obidvom by malo na tom zalezat, snazit sa to zmenit a bojovat. Len chlapmi malokedy pohnes. Tvoja verzia to predpoklada, silou nieco s nimi riesit.

laurora

Zlamic, si si isty, ze ty rozumies ako funguje plnohodnotny vztah? Zena musi v tomto pochopit partnera? A mozno by aj pochopila, keby jej uviedol nejaky rozumny argument a keby jej to naozaj vysvetlil. Keby aj on nebol SEBEC. Pretoze je, nie je sebecka len zena, ktora ho potrebuje aj takymto sposobom. Ved to sam pises, milovanie ma byt potesenim, ak nie je pre jedneho z nich, asi vsetko v poriadku nebude. To nie je dovod na vysvetlenie? Pre mna rozumny argument typu: ved aspon vidis, ze ta naozaj lubim a neide mi len o sex je trapny a hlupy. Mudry muz sa bude taktiez pochopit zenu a vzit sa do jej koze, ako a musi citit aj ona. Kedze ju to zranuje. Hlupy muz bude vzdy omielat to svoje dookola a hovorit ludom ktory maju nato iny nazor, ze nicomu nerozumeju. Hlavne, ze ty vsetkemu rozumies, po predoslych prispevkoch som si tym uplne ista :)

Zlamic

Chapem, nerozumies tomu. Sex vo vztahu ma byt milovanim a milovanie ma byt potesenim ... Pre oboch. Hlupa zena sa bude snazit si vynutit to, co chce a sliedit, co je za tym. Mudra zena sa bude snazit pochopit partnera.

laurora

Zlamic, ja uz to nemozem ani citat, co tu vypisujes.. to su take neskutocne blbosti a prazdne ceny o fizicne ci duchovne...ja nemozem uverit, ze su este taki ludia, co toto myslia vazne!!!... Samozrejme, ze vztah nema byt plytky len o sexe, o naplneni si fyzickych potrieb a dovidenia. Ma to byt o laske a o spriaznenych dusiach. Ale je UPLNE NORMALNE, ze ked toho druheho milujes, chces mu splnit aj modre z neba, rad sa s nim milujes, tuzis po nom aj fyzicky, ale aj samozejme po jeho laske...a milujes sa s nim z lasky. Chces sa s nim objimat, hladkat, bozkavat ale aj milovat. Kebyze toto robi moj priatel, myslela by som si, ze uz nema na mna chut alebo ze je v niecom problem. Mne by to teda vadilo. Laska a milovanie su vo vztahu dolezite. Samozrejme, ze laska je dolezitejsia, ale sex patri medzi jeden z prejavov lasky...Nie je v poriadku, ze muzovi sex nechyba, ale mozno ma nejaku skrytu uchylku, ze sa radsej spravi sam. Co nie je taktiez uplne v poriadku. Ved uricte nie je v poriadku ani to, ze 2 x v mesiaci sa miluju aj bez predohry a bez bozkavania...v tom pripade to fakt nie je to prave milovanie... Ja by som uricte hladala co je za tym, lebo uricte nieco je...

zlamic

Nie, nie je to o pasivite. Ide o to pochopit toho druheho, jeho predstavu, potom sa na to clovek obvykle diva inak a veci vnima inak, nie iba sebecky si presadzovat to svoje. Kto je sebec nikdy nemoze fungovat s druhym, len sam so sebou. Pochopenie je zaklad, aby sa na tom mohlo pracovat, veci zmenit a dat do tej tvojej harmonie. Kto odmieta druheho pochopit, ani nezacne pracovat na probleme, len hadze vinu na druheho a ocakava, ze on to vyriesi.
Sex je dolezity, ked je clovek sam. Inak je vo vztahu dolezite milovanie. To nie je hra slovicok, ale rozdiel obsahu a vnimania.

zlamic

Ak je tam laska, mas co posilovat. Ak tam nie je ani laska, ani sex, nemas co posilovat.
Vsetky potreby si clovek dokaze uspokojit sam. Splynutie so spriaznenou dusou nie.
Zameriavas sa na fyzicno a sex. Zameraj sa na milovanie. To nepotrebuje taku castu frekvenciu, ako sex. Pretoze milovanie naplna, sex len vyprazdnuje. Vyprazdnit sa dokaze aj kazdy sam. Naplnit ho vsak moze, len spriaznena, ci milovana osoba.
Pri sexe sa energie vypraznuju, pri milovani sa energie odovzdavaju tomu druhemu a splyvaju v jedno. Kto chce, pochopi.

anjelik *

* Mala by si sa zameriavat na to, co mas, byt za to vdacna, inak vraj osud nahnevas a vezme ti vsetko.*

Okrem iného ma v tvojej výpovedi asi najviac zaujalo práve toto. :o) Ono s osudom je to podľa mňa tak, že je preto osud, lebo je už raz stvorený a nemenný. Ale. Je vždy na nás, či sa aspoň nepokúsime ho zmeniť. Tvoja výpoveď vyznieva pre mňa veľmi pasívne..čakaj, nesnaž sa, všetko sa zmení. Veci ale tak nefungujú. Vieš, ak niekto tvrdí, že ma miluje, tak by to malo znamenať, že ma chápe, že sa snaží uspokojovať nielen tie *duchovné*, ale aj telesné potreby. Či sa nám to páči, alebo nie, stále máme telo a ak sa mu nevenujeme, ono nás nepodporí. Čiže, môj názor je, áno, priateľ ju miluje, ale viac miluje seba a svoje pohodlie. Pretože keby ten sex bol aj menej častý, ale nepostrádal by nežnosti, predohru, tak by som tam videla tú jeho *lásku*. Darmo sa bude žienka snažiť, on ju vždy odpinká tým totál duchogrcom, že *ja ťa predsa milujem*. V každom vzťahu ide AJ o sex, pokiaľ je ten vzťah aj vzťahom dvoch tiel. Pripúšťam, že chcenie nepomáha, ale ani namýšľanie si, že takto je to normálne. Nie je. :o)
Nie, nemáme si presadzovať svoju predstavu vzťahu, ale vzťah je o rovnováhe predstáv oboch partnerov. A v tomto vzťahu to tak nie je. Ak tú partnerovu predstavu prijme, áno, skľudní sa, ale neznamená to, že jej sex a milovanie neprestane chýbať. Ale ak má partner iné hodnoty, oki, v starobe to už bude jedno. ;o)

zlamic

Ak si hladala na zaciatku spriaznenu dusu, nasla si ju. Na svete je spriaznenych dusi minimum. Partner je vzdy nasim zrkadlom, no obratenym. Situaciu nejde kontrolovat. Musis sa naucit, ze laska, zaujem a spriaznenost ma prevazne duchovny charakter. On sa musi naucit, ze aj fyzicky a obaja na tom musite zapracovat. Ty musis prestat chciet, len, alebo prevazne, fyzicku rovinu, on naopak. Musis prijat jeho sposob a dokazy lasky. Vymenit si akoby role. Iste riesenim moze byt najst si milenca, no len docasnym. Potom sa mozes zaradit k tej skupine zien, ktora narieka, ze ju ma partner iba na sex. Ty to mas opacne. Sex mozes mat s hocikym, to je len pud, fyzicka potreba. Uspokojis ju a ostanes prazdna. To, co ta ale dokaze po milovani naplnit, je spojenie spriaznenych dusi. Ak si s nim rozumies viac nez na 60%, prestan sa zameriavat na to, co ti chyba, nedostatok, len ho zosilujes a aj keby to fyzicno k tebe chcelo prist, hatis mu cestu, tym, ze sa to snazis ovladat. Mala by si sa zameriavat na to, co mas, byt za to vdacna, inak vraj osud nahnevas a vezme ti vsetko.
Az ked stratis, pochopis. Najdes si sice chlapa, ktori bude s tebou mozno spavat nonstop, no nepovie ti, ze ta ma rad. Dostanes opak, az potom pochopis, co bolo pre teba dolezitejsie. Niekedy proste musime byt radi za to, ako mozeme byt s tym druhym, aspom tymto sposobom, aky nam bol dany. Smiat sa s nim, tesit sa s nim, rozpravat sa s nim, je nam s nim dobre, aj ked nie na takej urovni ako by sme chceli. Vzdy, ked zacneme chciet viac a situaciu ovladat, zacneme spolu bojovat. Laska spolu bojovat nema. Nemame si presadzovat svoju predstavu vztahu a lasky, mame sa naucit prijat aj tu druhu, partnerovu. Ked to pochopis, prijmes a prestanes chciet, vtedy sa to zmeni.