Akútny problém s alkoholom

Príspevok v téme: Akútny problém s alkoholom
Olseh

Dobrý večer želám,

Mám problém s bratom a zároveň otázku, ktorú si neviem sám s určitosťou zodpovedať.

Brat mi pred pár dňami vravel, že už dlhšiu dobu si prostredníctvom injekcií pichá do stehenného svalu 20 ml tvrdého alkoholu, konkrétne whisky. Zároveň začal tvrdiť, že rovnaké množstvo si je pripravený skúsiť pichnúť priamo do žily, aby vedel, ako organizmus bude reagovať. Blázon!

Potrebujem zodpovedať otázky
a) môže si človek skutočne pichať alkohol do stehenného svalu, bez následkov? (ja na ňom nevidím nič, preto sa mi nechce, že to skutočne robí. Zdravý rozum je proste proti.)

b) v prípade, žeby splnil čo tvrdí a skutočne si to pichol priamo do žily, aké sú následky? Je to malé množstvo, ale predsa len do žily, bojím sa toho už len pri myšlienke.

Budem vďačný za každú odpoveď a verím, že nakoniec z bratovej strany išlo o nemiestny "žart" na moju adresu. Dakujem pekne.

meri.m

Mala som kamaráta, ktorý kedysi niečo podobné skúšal (alkohol do žily), ale oveľa menšie množstvo. Bol opitý asi 2 dni. Neviem, akým tempom sa alkohol vstrebáva zo svalov, ale pochybujem, že by to nemalo žiadny vplyv na správanie človeka. Zato 20 ml do žily na cca 5 litrov krvi predstavuje potenciálne smrteľné 4 promile.

Kýčera

Tak poďme po poriadku, chlapče:
1. alkohol je tiež droga;
2. táto prax - pichanie chľastu do žíl
je medzi feťákmi najťažšieho kalibru celkom bežná;
3. Ty si napísal včera o 23:57 toto : "Otázne je, či tých pár ml SKUTOČNE BUDE TAKÝ PROBLÉM. SKÚŠAŤ TO ROZHODNE N E B U D E M!!!..." A to je 1.osoba sg., teda TY a len TY! To napíšeš aj napriek tomu, že Ťa ostatní prispievatelia varovali? Chlapče zlatý, to si hovor tomu, kto vodu žerie a seno pije a nás tu nepresviečaj o tom, že sa jedná o brata! Alebo si bol ožratý, zhúlený? Zdá sa mi, že tá Kýčera Ťa pozná lepšie ako Ty sám seba, či?

Olseh

Kyčera, pokiaľ ma nepoznáš, odpúsť si akékoľvek osočovanie mojej osoby, uráža ma keď ĺudia súdia a nepoznajú. Napriek toku, že som mladý človek (23) v živote som neholdoval žiadnym drogám. Výnimkou je alkohol, ktorý si dám ale naozaj len výnimočne, nakoľko mal som príležitosť poznať dvoch ľudí, ktorí sa prepili k smrti. Takže u mňa alkohol v malom množstve len na nový rok, prípadne moje narodeniny. Snáď nabudúce si hlúpe poznámky odpustiť dokážeš.

Späť k veci. Brat, ktorý je o tri roky mladší (20) mi povedal len toľko čo som už popisoval. Preto mám pochopiteľne strach a začalo ma to zaujímať. Osobne mám pocit, že po tých pár ml sa človek len opije. Neskôr vytriezvie. Pokiaľ mám pravdu, tak v takom prípade by ma to až natoľko netrápilo. Nech si robí kľudne aj denne to isté, pokiaľ ho to neohrozí na živote. Vtedy by som očividne nezniesol pocit viny, že som nič nespravil.

Kýčera

Olseh, nie si Ty náhodou aj ten Tvoj brat, akože dva v jednom? Alebo si feťák,... psychicky chorý? Ak by si si len robil žarty, tak sú nemiestne a CHORÉ a aj v tom prípade by som Ťa lifrovala do blázninca. Alebo sa veľmi nudíš, nevážiš si, čo máš a z nudy vymýšľaš hovadiny? A na takýchto expertov doplácajú ľudia vážne chorí, kt. sa nedostane adekvátna zdravotná starostivosť, pretože peniaze sa míňajú na nich. Chýba Ti vzrúšo, návšteva patológie by Ťa raz-dva zbavilo takejto skvelej myšlienky!

Slobodna

Je rozdiel si pichnut cisty alkohol priamo do zily a vypit, kde sa metabolizuje postupne. Takze ano, aj par ml priamo do zily je nebezpecne.

Olseh

Otázne je či tých pár ml skutočne bude taký problém. Skúšať Top rozhodne nebudem. Pochopil by som zástavu srdca pri väčšom množstve. Neviem vôbec.

Slobodna

Adac ma pravdu. Predavkuje sa alkoholom, pretoze neodhadne davku. Toto riziko hrozi aj pri vdychovani alkoholu, nakolko kazdy ma mieru znesitelnosti alkoholu inu.

Deria

Nechce ta tvoj brat nejako psychicky vydierat? Keby to hned robil, co sa mi nechce verit, preco ti to hovori, co tym chce docielit? Kolko ma rokov a kolko rokov mas ty? Mate nejake problemy medzi sebou alebo v rodine?