Pokazený vztah s kamarátkou alebo kto je na vine?

Príspevok v téme: Pokazený vztah s kamarátkou alebo kto je na vine?
Dajána40

Bola som v práci v zahraničí, a kamoska ktora robi v region. novinách mi slubila, ze sa u sefa prihovorí za mna, a vezmu ma k nej, lebo jej sefka dala výpoved, a zase jeden človek chýba. Ked má príst den D, má mi volat konatel a pozvat ma na pohovor, lebo v hre je ešte jeden muž, všetko je inak. Zrazu už bude aj výberové konanie, ktoré mi predtým nespomenula. x krát sa vyyptuje, či sa mi to finančne oplatí, a nemam klamat na pohovore( co nemám absolutne v umysle), že neviem excel, že sa to síce naučim ale klamat nemám. Napísala som, jej že sorry ak si sa teraz zlakla, nechces aby som sla k tebe do práce, povedz rovno.. Odvtedy ma obvinuje,že si myslím, ze ona klame, že ona sa zamna prihovorila, a ze povedala aj konatelovi že robim gramatické chyby (ano, ked ich robim iba na faceboku kde píšem cez mobil,a rýchlo)Pride mi to chore ze mu to povedala, ked CHCE, aby som k nej šla.. Popiera, vraví , že ona ma tam chce len ja som to zle pochopila. Ale nepochopila.. N ajprv samé chvály, pomožem ti, ked nieco nevies, bude to supa a teraz len negativa: oplatí sa ti to? ale musis chodit na akcie cely den, pricom to nieje pravda, lebo raz sa tak preriekla , že tam bola len na konci.. Takže s istej práce mam rit, a z kamosky tiez. co mam robit? A mám ist na pohovor, ked mi ten konatel zajtra zavola? Poprosím Váš názor dakujem:/

Kýčera

Amaliaaa, oceňujem to, že si prešla na veľké písmená a lepšie sa to aj číta. Originálnou sa môžeš stať práve tým, že budeš mať bezchybný pravopis, štylizáciu, výber jazykových prostriedkov,...Aj ja občas naschvál použijem nesprávne slovo/"hoď" namiesto "zaraď" spiatočku/, spravím chybu a čakám, že sa niekto do mňa obuje, čo sa nestalo, ale niekedy mi ruka uletí...

adr1a

Na pohovor pod. Za vyskusanie nic nedas. Dober si, co ti kamoska vycita, v com mas nedostatky-exel pravopis gramatika ai. Za spravanim kamosky mozu byt rozne dovody. Bud sa boji konkurencie, alebo naopak ze zlyhas a prihovarala sa za teba-istym sposobom za teba ruci, alebo sa obava ze nie je dobre miesat sukromie s pracou (moze sa pokazit vas kamaratsky vztah, ci sa obava aby si ju respektovala a nevyuzivala vase kamaratstvo na rozne ucely ai).

Kýčera

Jedno je vieš čo? Po tejto Tvojej odpovedi sa tej kamarátke nečudujem, chápem ju a aj tie reakcie báb a plne s nimi súhlasím. Byť na Tvojom mieste veľmi by som zvažovala, či na ten konkurz ísť. Nakoniec je dobré, že ho robia. Nalej si čistého vína, už teraz tušíš ako dopadne! Vidím tam aj iné negatíva, nielen to, čo Ti dievčatá vytkli.

Kýčera

No tak to dopadne ak sa niekto chváli cudzím perím. Jazykoveda alias lingvistika, je VEDA, a tá sa študuje?, tak to som netušila! Čo sa to dnes všetko nedozvedám.

amaliaaa

A prečo neodpovedáš? Kýčera sa pýtala, čo si študovala. V inej téme si písala, že jazykovedu. Je to pravda?