Ako riesit tuto situaciu? Kam sa pohnut?

Príspevok v téme: Ako riesit tuto situaciu? Kam sa pohnut?
kimi18

Ako sa postaviť na vlastné nohy v osemnástom roku života bez práce, bez školy (čakajú ma ešte dva roky), bez peňazí ? Bez toho aby som sa musela živiť vlastným telom ? Mám vôbec nejakú možnosť ? Moja rodina ma totálne odvrhla a som pre nich len odpad, nechcem byť už na príťaž (ako mi to bolo povedané), škola je to ťažký odbor, vybrala mi ho rodina a ja už nezvládam štúdium, psychicky ma to ničí. Jediné čo malo v mojom živote zmysel je môj vzťah ale aj to už dávno nemôžem považovať za pozitívum v mojom živote. Som ľudská troska a je mi ľúto že je tomu tak už teraz v takom veku. Ale už mám všetkého dosť. Dosť bolo lutovania sa a chcem sa konečne postaviť sama za seba a začať žiť od znova. Beriem každú reálnu radu. Ďakujem.

kafe

máš XY ponúk na prácu za pásom, aj s ubytovaním. Sú toho plné noviny, net, musela by si byť slepá, aby si to prehliadla. Vyber si len mesto a "leť" :) máš na výber, či chceš zostať doma alebo sa stratíš v Čechách.

Radoslava123

Mohlo by ti pomôcť, keby si odišla do zahraničia aspoň na pár rokov a našla si tam prácu s ubytovaním. Ak sa cítiš byť dostatočne talentovaná, aby si vyštudovala vysokú školu, ale nejakú normálnu, kde sa aj učiť treba, kde aj logiku a rozum používať treba a ktorá ti prinesie aj celkom slušnú šancu sa na trhu práce uplatniť, tak po niekoľkých rokoch strávených v zahraničí sa môžeš rozhodnúť, či vyštuduješ VŠ v zahraničí, alebo na Slovensku. Taká Univerzita Karlova v Prahe má už celkom slušný kredit medzi školami a nie je to nejaká na prd slovenská VŠ pod úroveň, ktorú zvládne každý debil. Čo tak medicína, zubné lekárstvo, informatika? Prípadne cudzie jazyky? O inom ani neuvažuj, bola by to iba strata času. Ak sa necítiš byť dostatočne talentovaná, aby si zvládla niektorý z týchto odborov, tak radšej na VŠ ani nechoď, lebo sa s ňou neuplatníš a po skončení školy sa budeš musieť vrátiť k rodičom a byť nezamestnaná, čo ale nechceš. Nechaj rozmaznané detičky z bohatých rodín, ktoré si chcú predĺžiť detstvo a pubertu užívaním si študentského života, nech si študujú tú svoju sociálnu prácu na Slovensku a ty sa odprac, kade ľahšie. Môžeš ísť do Nemecka opatrovať deti na jeden rok. Tam sa naučíš perfektne po nemecky a potom si už môžeš nájsť aj inú prácu v tej istej krajine. Čím lepšia bude tvoja nemčina, tým skôr získaš prácu. Môžeš však odísť aj do Rakúska a po niekoľkých odpracovaných rokoch, keď už budeš mať niečo ušetrené, si tam urobiť trojročnú Krankenschwesterschule a budeš pracovať ako sestra za dve tisícky. Nebudeš mať síce vyštudovanú VŠ, ale ľudí zo Slovenska, 100-x hlúpejších od seba, ktorí nejakú tú sociku na Slovensku vyštudovali, aj tak už stretávať nebudeš a ak budeš bývať v podnájme v garsónke vo Viedni a sama a zarobíš dve tisícky a na podnájom nedáš viac ako 500 mesačne, tak nielen, že krásne z toho vyžiješ, ale ešte aj ušetríš a na názor nejakých slovenských blbcov-horenosov, ktorí si myslia, že sú niečo viac od teba iba preto, lebo oni majú vysokú školu a ty nie, sa môžeš akurát tak vykašľať. Ty budeš šťastná, budeš si užívať luxusné dovolenky, budeš mať auto, prachy, všetko, čo potrebuješ a oni nebudú mať nič, akurát len svinské dlhy na krku, titul z podradnej školy a problém nájsť si prácu.