Chov anduliek

Príspevok v téme: Chov anduliek
beginer

Dobrý večer,

potrebovala by som poradiť. Mám vo voliere vonku 4 andulky a 2 korely. Andulky sú mladé.Vyliahli sa na jar. Kedy začnú so znáškou? Mali by to byť dva páriky. Búdky majú pripravené, ale absolútne si ich nevšímajú. Je to tým, že sú ešte mladé alebo prečo?
Dakujem za každú radu!

Deria

Ja mam uz roky rozne vtaciky, papuchy, ktore sa dostali ku mne väcsinou zo zlych podmienok a nechcene, teda ziadny chov, preto ti neviem zodpovedat tvoju otazku na 100%. Ale myslim, ze su prilis mlade. O.i. uz pred hniezdenim musi byt parik osamostatneny, lebo ak nemaju dobre podmienky, nemusia hniezdit vobec. Dalej, pocas hniezdenia moze byt samicka agresivna a vtedy nastava boj s inymi vtakmi, pretoze si chrani svoje. A co sa tyka tej voliery, tolko viem, ze voliera vonku musi byt pre tolke vtaky nielen priestranna ale hlavne zabezpecena pred votrelcami, ktori zvyknut prist hlavne vnoci. Jednej mojej znamej sa to vypomstilo, nieco jej rozrhalo andulky vo vonkajsej voliere,resp.odtrhlo im nozicky, pretoze ju nemala dostatocne zabezpecenu. Doporucujem ti Parrotclub forum sk, kde ti chovatelia poradia, co sa tyka nielen chovu ale aj stavby bezpecnej voliery.
Ja osobne odsudzujem drzanie teplomilnych vtakov v zime vonku, pretoze ju velmi zle prezivaju. Dufam, ze tvoji budu mat moznost ist dnu.

beginer

Voliera je pomerne velká a vonku (pred tým sme tam mali párik roziel-žial nedopatrením nám uleteli). Predávať nechcem, skôr ma to baví a aspon raz by som chcela aby mali mládatá nech ich je v tej voliere viac. V zime tiež problém nie je,voliera je prispôsobená. Len neviem prečo si tie búdky nevšímajú. Sú presne podla odporúčaných rozmerov pre andulky.

Deria

Z akeho dovodu chces chovat andulky, chces ich predavat? Mas to premyslene aj s vnutornou volierou na zimu? Ked zacne jeden par hniezdit, mal by byt osamostatneny, mas tolko miesta?