Vekovy rozdiel - priatel mladsi

Príspevok v téme: Vekovy rozdiel - priatel mladsi
elenitsa

Ahojte,

chcem sa spytat na vas nazor... vzdy som mala vztahy s muzmi o niekolko rokov (5-8) starsimi... tento krat som vo vztahu s muzom o 2 roky mladsim a sme spolu velmi stastni. Je vyzrely, ma uzasny charakter a naplna ma tak ako nijaky iny predtym..Nikdy v zivote ma nenapadlo zeby som mohla byt vo vztahu ani s muzom v mojom veku nieto este s mladsim. Ja mam 33 on 31. Samozrejme obaja chceme rodinu aj ked este konkretne plany nerozoberame. Nebavi ho tahat sa po baroch a ani mna nie..obcas si niekam zajdeme ale skor do kina, na veceru al. do divadla. On sa zo mna smeje ze sa tym zaoberam akoby som bola starsia o 20 rokov a ze dva roky nie je vobec nic. Mame vela spolocneho. Moja otazka znie, ma to perspektivu kedz je vekovo mladsi? Nechcem aby to vyznelo ze nemam sebavedomie, prave naopak. Len aby sme sa vyhli roznym spekulaciam o vyzore, tak priatel je normalny sportovy typ nie nejaky vystredny krasavec a vyzera starsie na svoj vek (tipuju mu 33-35) a mna vsetci povazuju za vysoko atraktivnu, s vysportovanou postavou, kedysi som sa venovala aj modeling - (hovorim to tu iba preto aby som nebola povazovana za zenu ktora v 50tke bude vyzerat o 30 rokov stasia, prave naopak. Mne tipuju okolo 28)Prosim poradte, musim na to stale mysliet a mam obavy. Nechcem ho stratit, skor nejako prekonat tento nas vekovy rozdiel. Co radite?

soffa

ake obavy,ja osobne mam 3 kamosky.prva je starsia o 2 roky,druha o 8 a tretia o 4 roky od svojho partnera.a klape im to v manzelstvach normalne.je to o povahe o zalubach o vzajomnom pochopeni a nie o "o tom kto ma kolko rokov"

zebra25

Moireal, niekde som čítala od teba príspevok kde si písala že žiješ v zahraničí. Tvoj priateľ je cudzinec? Ste spolu už dlho? Neviem teda aký je váš vekový rozdiel, ale možno u cudzincov je to bežné. Teda, závisí od národnosti. Aj u nás to tak funguje, ale nie je to také časté. Ja mám pocit že mladší chlap je menej vyzretý. Že sa vie viac zamilovať a viac žene toleruje všelijaké muchy, to je možné. Ale dokedy? Veď aj ten mladý raz dospeje a bude zrelý muž. Čo keď sa začne obracať po mladších a hlavne takých tvárnejších? Ktoré budú ochotné sa mu viac prispôsobiť? Takto to napríklad bolo v našej rodine. Bratranec mal staršiu priateľku, vôbec sa síce k nemu nehodila, ale on bol do nej strašne zaľúbený a zobal jej z ruky. Nakoniec sa zobrali, narodila s im dcérka a teraz sa rozvádzajú. Naša mama sa mu snažila dohovoriť že veď keď s ňou už tak dlho žil a bola mu dobrá, teraz keď má záväzky by mal mať rozum. A on povedal, že si s ňou už užil dosť, že ho prestalo baviť skákať tak ako ona píska. Že chce mať konečne nekomplikovaný vzťah s normálnou ženou.
Jasné, to sa môže stať aj u partnerov kde je muž starší, ale záruka toho, že mladší sa viac zamiluje a je teda ochotný viac znášať nie je nikde. Aj on sa časom môže rozkukať. Podľa mňa je ideálna rovnakosť záujmov, životných cieľov a psychická a emocionálna zrelosť. A vek nie je až taký dôležitý.

Moireal

Tiez si myslim, ze vek este nezarucuje, ze sa bude dat na toho chlapa spolahnut. Od starsich chlapov som pocula skor take, ze uz v ich veku sa velmi zamilovat nevedia. Proste, uz maju za sebou vela zien a taku ozajstnu lasku aj za sebou, takze v tomto maju velku vyhodu mladsi muzi. Samozrejme su aj taki, co mozu zenu opustit a zacat si uzivat, ale toto riziko hrozi potencialne u kazdeho muza. Preto treba zit a nezapodievat sa vekom. Je to stresujuce len preto, ze sa kladie velky doraz na vzhlad ale mentalna vyzretost akosi pokulhava. Ked bude priorita, co ma clovek v hlave a nie ako vyzera, vtedy bude ozaj radost na Zemi zit. (niezeby teraz teraz nebola, ale chapeme sa:))

JASOM

beajbi ved pisal som ze 8 rokov. Ja mam 22.
elenitsa manzelstvo a decka neriesim a myslim ze ani ona. Nieje typ baby co pokukuje po kociaroch a pisti ked vidi male decko. Takze co bude o desat rokov neriesim. Chcem ju teraz. Teraz chcem zit to stastie a nie co bude o desat rokov. Ved nikto ti nezaruci ze clveka do ktoreho sa zamilujes budes s nim navzdy. Vek tiez neriesim. Poznam zoopar ludi kde maju taki vztah a su stastni. Vidia snad ludia kolko ma nejaka dvojica rokov? Len ti co ta poznaju a ked maju s tym problem ich problem nie moj.

sewie

z akeho dovodu? datum narodenia nie je zaruka vyspelosti, stability ani toho ci si budete sediet...aj keby mal 40 tak by mohol este chciet behat za suknami...aj keby mal 25 mohol by sa chciet usadit a byt zodpovednou hlavou rodiny...hovoris ze je zodpovedny atd atd...to je len nejaky tvoj osobny blok...ked som mala nejakych 18 tak som si nevedela v zivte predstavit mat partnera mladsieho ako ja...a neskor som mala aj frajera o 2 roky mladsieho, chvilu jednoho o 4 roky mladsieho...pacila som sa chlapovi o 9 rokov starsiemu- a ten bol nejmanej vyzrety a najmenej zodpovedny ...takze je to len v tvojej hlave.

elenitsa

sewie- no v rovnakom veku sme sme obaja 33... ok asi mate pravdu, musim si proste zvyknut... ale pohodlne sa kvoli tomu necitim :-(

sewie

nechce sa mi citat celu konverzaciu-al priatel ma pravdu ze sa na tebe smeje...2 roky nie je nic...a co pre teba znamena byt v tom istom veku? akoze narodeni v ten isty den ci rok?...2 roky rozdiel je "byt v tom istom veku". riesis hlupost:)

elenitsa

jasom - a siel by si s nou aj do manzelstva a deti ak to pojde dobre ??? Nevadil by ti ten rozdiel???? Nebojis sa ze zeny "odvitnu" skor ako muzi nieto ked je este o tolko starsia ???