Ako sa mám zbaviť (možného) tehotenstva keď som príliš mladá

Príspevok v téme: Ako sa mám zbaviť (možného) tehotenstva keď som príliš mladá
katarína_kor

ahoj dievčatá, viem že som nemala byť hlúpa ale teraz s tým nič nenarobím už, mám 15 rokov, chcem sa spýtať môžem ísť ku gynekológovi sama a aby ma pozrel či som tehotná a ak by som bola tak prekonzultovať s ním aby som o to prišla bez toho aby o tom vedela mama? môžem tam ísť sama aj keď osm tam nikdy nebola? čo si tam mám prvý krát vziať?

katarína_kor

a recept na antikoncepciu si môžem ísť vziať u gynekológovi sama aj keď som tam nikdy pred tým nebola bez súhlasu rodiča?

Lucy35

Keď otehotnela moja spolužiačka, tiež chcela ísť na potrat, bola u gynekologicky, ktorá jej tehotenstvo potvrdila. Keďže mala viac ako 15 rokov, mohla sa podľa našej legislatívy rozhodnúť sama, dokonca bez toho aby o tom vedeli rodičia. Bola veľmi odhodlaná. Presvedčila som ju nech to povie aspoň svojej mame. Bolo to ťažké, no zverila sa jej. Aj keď s tým partnerom nezostala, má dnes zdravého, šikovného 13 ročného chlapca ktorý jej veľmi pomáha. Urobila školu, dokonca aj VŠ. Nič jej v živote neušlo, dnes je vydatá a má ešte jedného synčeka. Aj keď si na dieťa veľmi mladá, neospravedlňuje Ta to byť aj nezodpovedná. Zver sa svojej mame, nemáš čo stratiť, môžes získať podporu, ktorú Ti nikto nedá. Držím prsty

kafe

pozri. Rodičia ťa zabiť nemôžu, takže sa nemáš čoho báť, aj kebyže si tehotná. Pekne zober otca dieťaťa so sebou a jeho i tvojim rodičom to povedzte spolu. Jasné že budú zúriť ako besní, ale myslím, že horšie ako teraz sa už cítiť nemôžeš. Bude to zlé, ale prežiješ. Potom pôjdete s mamou asi ku gynekológovi a tam sa rozhodnete, či dieťa dať na adopciu, ísť na potrat alebo sa oň spolu s tebou budú starať rodičia. Ešte stále si na tom dobre. Radšej byť tehotná ako mať rakovinu, neprídeš o nohu ani o zrak, takže si na tom veeeľmi dobre. Jasné?

Prestaň to brať tragicky, nie si prvá ani posledná čo otehotneli v tvojom veku. Proste stalo sa, rodičom to povedať MUSÍŠ a uvidíš, nakoniec to dopadne dobre (či už na potrat pôjdeš alebo nie, to je jedno). Hlavu hore, dýchaj zhlboka, zvládneš to.

escap

katarína, nemáš istotu, či si tehotná. Kľudne nemusíš byť, nepíšeš, prečo si myslíš, že by si mohla byť tehotná. Ak sa potvrdí že si, mala by si si uvedomiť jednu vec:

Je to dieťa a nie tehotenstvo. Je to človek, ľudská bytosť, ktorej sa nemožno zbaviť ako veci. Slová ako tehotenstvo či zhluk buniek sa používajú na to, aby sa tomuto novému človiečikovi vzalo postavenie ľudskej bytosti, pretože len tak sa "toho" možno zbaviť. Veď kto by si verejne dovolil povedať, že človeka možno zabiť? Nikto. Preto tí, čo propagujú potraty, používajú svoju vlastnú rétoriku, aby ženy a dievčatá na potrat ľahšie pristúpili. Bola si oklamaná, je to človek. Ak by si išla na potrat, zabila by si človeka, svoje vlasné dieťa. Lebo ak by si na potrat nešla, narodil by sa ti človek. A ten je človekom od prvej chvíle, už od počatia. Človekom od počatia si bola aj ty.

Hormonálna antikoncepcia či tabletka po sú tiež potratové. Spôsobujú potrat v ranom štádiu, to znamená, že ak došlo k počatiu, zabíjajú niekoľkodňové dieťa. Najlepšou formou ochrany pre teba je sexuálna zdržanlivosť.

Minions

Do 18 rokov je za teba zodpovedný rodič!! A keby si zrovna tehotná aj bola- ako by si to chcela sama riešiť??? Sama s tým nič neurobíš. Rodičia musia všetko za teba podpísať aj keby si chcela ísť na interrupciu.a tiež to nieje zadarmo.Pekne zober svojho priateľa a ak je to správny chalan tak ta v tom samú nenechá. Myslím že si v dobrej kaši- takže ja ti nakladať nebudem ako ostatní. A to si dobrovoľne išla bez ochrany?? :(