Ako mam predstierat na novej skole, ze som stastna

Príspevok v téme: Ako mam predstierat na novej skole, ze som stastna
Pretend

Ako mam zapadnut medzi ziakov, byt k nim priatelska a nebat sa, ked doma prezivam peklo? V nasej rodine su len hadky medzi rodicmi a ja to neznasam dobre. Na zakladnej som sedela v poslednej lavici, s nikym sa nebavila, bola odsudzovana lebo som nebola stastna. Teraz ked idem na novu skolu, chcela by som to zmenit, ale ako? Nikdy niesom stastna, nieje v mojom zivote nic preco by som mala byt. Nieje vzdy lahke to predstierat. Bojim sa ze to vycitia a zase budem cierna ovca z triedy.

verca-82

Ahoj, pozri viem aké to je, kedže v 8. triede sa na mňa spolužiaci vykašlali kvôli klamstvám ktoré im natrepala iná kamarátka. A teraz počúvaj. Ak chceš aby to bolo iné musíš sa posnažiť nesadaj si dozadu bav sa s nejakou kamaratkou a už cez leto si mala nejakej napisať aby ste pokecali a spytať sa jej, či spolu nebudete sedieť. Ja som sedela 1. ročník s kamaratkou no potom som ju vymenila za druhu a alutujem toho lebo tá prvá sedí s inou a táto sa na mňa vykašlala a teraz sedím sama v prvej lavici. Nie je to milý pocit čo ti poviem ale aspoň mám za sebou kamarátky, s ktorými môžem pokecať, no aj tak to nie je také akoby som mala spolusediacu no pozri nevťahuj rodinné problemy do školy. to čo je doma nechaj doma a ignoruj ie hádky možno to je len také obdobie a prejde to a možno nie ale nestaraj sa do toho proste je to výmena názorov rodičov a nemáš sa tým prečo trápiť. Ps. mám 16 ak si chceš popísať, odpíš na tento koment alebo mi napíš fb ja si ťa pridám :)

Radoslava123

Daj si slúchadlá na uši, uč sa a maj rodičov a ich hádky na háku. Keď si ťa nevšímajú a nič pre nich neznamenáš, raz sa im to vráti. Keby mali niečo proti, tak sa vyhovor - povedz im, že stredná škola je ťažká a že tebe sa najlepšie učí pri hudbe. Nejakú ezoterickú, hocičo, len si tam niečo daj, nech nemusíš počúvať hádky rodičov. A zatvor sa niekam do inej miestnosti, aby si ich pri tých hádkach ani nevidela. Čo oko nevidí, to srdce nebolí. A čo ucho nepočuje... asi rovnako. A či veríš, či nie, hneď sa budeš cítiť lepšie. Už pri podávaní prihlášok na strednú si mala myslieť na rodičov a ich hádky a prihlásiť sa na takú SŠ, aká vo vašom meste nie je a zároveň poskytuje internát, aby si od rodičov vypadla a bola medzi svojimi rovesníkmi, kde by ti určite bolo lepšie, ale už je neskoro. No neurob tú istú chybu, keď sa budú podávať prihlášky na vysoké školy.

Pretend

Dakujem za rady, avsak s rodicmi mam teraz nie pekny vztah a surodencov nemam.
Zajtra idem do skoly, snad tam budu vyspelejsi ludia a snad sa mi podari zmenit spravanie.dobru noc.

Deria

Je mi luto, ze prezivas taky stres. Co keby si sa s tvojimi obavami zdoverila mame alebo otcovi? Povedz im, ze takto nedokazes zit a ani skolu robit. K tomu si musite ale sadnut, v klude sa porozpravat a nie im to medzi hadkou vykricat. Povedz im, ako sa kvoli tomu trapis.
A v skole, aj ked to iste nebude lahke, skus byt cez to vsetko ku kazdemu mila a napomocna, o to to budes mat lahsie. Mysli na to, ze ak sa uzatvoris do seba, budes tou ciernou ovcou zas, preto nezatrpkni, najdi si kamaratky, kontaktuj sa s ostatnymi. Inac to, ze mas doma peklo, nie je tvoja vina a ani tvoja hanba, za to ta nebude nikto odsudzovat. Ale ak sa budes k ostatnym obracat chrbtom, budu sa aj oni.