Chcem utiect z domu

Príspevok v téme: Chcem utiect z domu
ivka2256

ahojte.. píšem sem pretože mám važny problém doma s mojou mamou..začala by som tým že som už vyše roka a pol v tajnom vztahu s priatelom ktory je odomna o 9 rokov starši.vo všetkom si rozumieme a nemáme problém lenže moja mama je proti nemu a tvrdí že nech si najde mladsiu a chova sa k nemu zle a nadava mu .Prave preto sme sa rozhodli ze nic jej neppvieme a budeme sa stykat tajne a Len teraz sme začali s priatelom riešit byt pretože už to nemôžme zniest a hllavne ja som z toho zufala a nedokazem uz dlhsie klamat o tom kde som a s kym som vonku moja mama mi nic nedovoli a sleduje ma ako keby som bola male decko pritom mam 17 a pol roka 18 chcem sa vazne odstahovat od nej pretoze to dalej uz nejde lenze priatel nema dost penazi na byt a dost tazko si nieco zohaname a dost casto sa o tom rozpravame a on ma pocit ze nanho s tym robim natlak lenze ja to uz nezvladam doma.. preto by som prosila od niekoho rada od vas co dalej robit a co zase robim zle dakujem

Cliattsi

Ivka, nepoznám teba ani jeho, ani tvoju mamu. Ale viem, čo to je, keď mi mama niečo zakazuje len pre to, že vidí v niečom nebezpečenstvo. Ja si nemyslím, že by si nemala ísť do vzťahu s omnoho starším chalanom. Lebo ho nepoznám, nedá sa povedať, že je to nejaký darebák, viem si predstaviť, že ťa má rád. Ja keď som mal 16, tak som sa vážne zamyslel nad sebou a rozmýšľal som nad tým, či už som dospelý. Napadlo ma ale, že už sa viem v určitých veciach rozhodovať aj sám a vedel som aj to, že ma moja mama mala stále na očiach a viem si predstaviť aj to, že keby som mal aj vzťah, tak by mi ho zakazovala.
Dievča, tvoje šance a život je otvorený, ja ti želám, aby to dobre dopadlo, aj keď sa veľmi ťažko pomenúva, čo je to dobre. Ja patrím medzi tých, čo veria tomu, že takýto vzťah môže fungovať - ak áno, želám ti to, ale videl som už aj takých chlapov, pred ktorými ťa varujú tí, čo komentovali predo mnou.
Takže celé je to na tebe. Viem si aj to predstaviť, že sa s mamou nedá rozumne rozprávať, lebo sa o teba bojí a viem aj to pripustiť, že môže mať voči nemu neoprávnené predsudky.

Aj v súčasnosti existujú páry, ktoré doslova ZÁPASILI O EXISTENCIU len kvôli tomu, že im jeden z rodičov neprial a to ich aj posilnilo. Lebo žiadny rodič podľa mňa nemá patent na pravdu. A viem, že existujú rodičia, ktorí by ťa pokladali za decko aj vtedy, keď budeš mať aj 25! Je to aj o ľuďoch.
Ale zo skúsenosti viem, že keď ma niekto na niečo upozorňuje a je to starší človek odo mňa, tak je dobré sa nad tým minimálne zamyslieť.
A keď by som ti mal niečo poradiť, tak skús doma ešte vydržať, dokonči si školu a ak sa máte tak radi a naozaj mu dôveruješ, tak si s ním nájsť nejakú prácu, kde budete stále spolu a uvidíš, či sa ti vzťah s ním upevní, alebo nie. Ak budeš vedieť jazyk, môžeš to vyskúšať aj v zahraničí. Je ale dobré s mamou udržiavať kontakt, aby si sa mala kam vrátiť. Z domu by som na tvojom mieste asi neutekal. Neviem ale či si ten typ, ako ja, keď som zo zúfalstva z domu aj ušiel, lebo viem si predstaviť niektoré mamy, ako ničia svojim deťom životy tým, že si presadzujú len svoje.

Vuala

Uz si pisala na jednom fore a tam si si to hajila a nic ine ti nenapisali..neviem na co cakas. Aj tak si nedas povedat.

Kýčera

Ja by som tu Sewienu otázku otočila. Ten 25-ročný zmrd, kt. by som najradšej dala iné vybrané slovo, si našiel 16-ročnú? Až mi je zlé, kam sú schopní niektorí "dospelí chlapi" zájsť, niektorým nestačia ani tie 16-tky a mútia hlavy aj oveľa mladším, len pre svoje potešenie! Dievča zlaté, si ešte dieťa, neskúsená, je to Tvoja prvá láska, žiješ pod matkinou strechou, musíš rešpektovať jej pravidlá! Raz budeš aj Ty mama a pochopíš, čo taká matka prežíva, že sa o Teba bojí, že Ťa chráni, môže o ňom vedieť niečo závažné, že možno šípi nejaké nebezpečenstvo, neviem aké má s Tebou úmysly,...Si zaľúbená, ale dobre si zapíš za uši, čo Ti teraz poviem. Ten Tvoj frajer dostal chuť len na mladé mäsko, NEĽÚBI ŤA, NEMÁ O TEBA VÁŽNY ZÁUJEM, pri prvej príležitosti sa Ťa zbaví. Už teraz "má pocit, že naň tlačíš" s tým bývaním, nedajbože otehotnieš, to bude mať aké POCITY? Že nie od neho, či ? Ak mi neveríš, tak ho vyskúšaj, povedz mu, že si v tom a presvedčíš sa na vlastné oči a uši. Si mladučká, máš kopec času na lásku, môžeš si vyberať, pošli ho k vode...Ak by mal o Teba vážny záujem, tak by sa tak nechoval, zašiel by za Tvojou matkou, porozprával sa s ňou, snažil sa získať jej dôveru, šetril peniaze na byt,... On si chce len s Tebou užiť a v tom lepšom prípade Ťa pošle kade ľahšie, pozbieraj svoje sily a predbehni ho, kým Ťa celkom neopantal. Čo robíš zle? Nechala si si natlačiť kaleráby do hlavy a opantať sladkými rečičkami. Vzťah s matkou si čo najskôr urovnaj, porozprávaj sa s ňou, doštuduj a nikam, ale nikam neutekaj. Teraz to je len na Tebe, či si svoj život pokafreš, alebo sa z tohto vzťahu poučíš a nechaš ho plávať. Ja viem, bude to bolieť, ale čaká Ťa niečo krajšie... A, samozrejme, nedá sa nesúhlasiť s predošlými príspevkami.

van Alden

sewie má úplnú pravdu. Ani sa nečudujem tvojej mame, veď si bola ešte dieťa, keď si s tebou začal. Ja by som to riešil ešte radikálnejšie.

sewie

Takze ty si sa ako 16 rocna dala dokopy s 25 rocnym?! to by som rada videla toho chlapa, nerada sudim ale...nie je mi z toho dobre okolo zaludka...
kam sa chces stahovat ked nemate prachy na byt? predpokladam ze chodis este do skoly? nehnevaj sa ale si dieta...a utekom riesia veci len deti a nie dospeli, ak si si neni schopna rozumne vydiskutovat s mamou vztah a podmienky tak nie si rozhodne zrela osamostatnit sa! namiesto toho aby si sa pytala co robit aby mama priatela prijala, spriadas plany na UTEK Z DOMU?! utekaju z domu len ludia vo velmi zlozitej situacii, kde sa im deje nasilie a pod...a pubertacky ktorych mamam sa nepaci ich frajer...ak chces zit ako dospela, zacni sa tak chovat, a hovor s mamou! nemyslis si ze ma dovod na svoje starosti? nemyslis si ze sa boji lebo ta ma rada?! a mozno keby ste sa nechovali ako deti v skolke tak by postupne dala aj priatelovi sancu...ale takto ti nikdy verit nebude-rok a pol schovavas vztah! myslis ze mama nic nevie? nie je hlupa a preto ta kontroluje! chovaj sa ako dospela alebo ako male dieta-tvoja volba! ale oboje nejde!

wat?????

Ja by som ti na maminom mieste dal facku ze by si si tvar necitila. Musis vediet ovladat svoju pubertu lebo takyto vyplod aky si napisala moze vydat len teenager. V ziadnom pripade si nehladsj byt toho chlapca nechaj tak on uz je zrely no ty si este velmi mlada a hlupucka... to je absolutne nerealne chces aby sa ti smiali ludia ? Poriadne si premysli co ti naznacujem.