Rakovina... bojím sa

Príspevok v téme: Rakovina... bojím sa
|AnonyM|

Prečo musí existovať táto choroba? Ak už existuje prečo je vo väčšine prípadov nedá vyliečiť?
Pred 3 dňami na tuto chorobu zomrela mne dost znama osoba a dosť ma to zarazilo. Štyri roky trpela rakovinou hrubeho čreva. Keď už to vyzeralo nádejne že je zdravá znova sa jej to vrátilo. Dostala najprv dočasný vývod, potom jej ho odstránili, potom jej dali znova vývod no už doživotný. Tá osoba zo dna na den chradla. Nakoniec zacala krvácať a nakoniec v noci vykrvacala.
Ja sa strašne bojím rakoviny a to mam len 18 rokov. Sledujem na sebe skoro každé pichnutie, mam precitanych niekolko desiatok internetovych stránok o rakovine. Mam obavy pretoze mam traviace tazkosti (chodim na gastro) a taktiez mam akoby hrcu na krku (je to ako sval mam to na oboch stranách ale na pravej to je väčšie). Mam velky strach z tejto choroby.

RNG

Proti rakovine existuje prevencia, ktoru mozes robit cely zivot a tym podstatne znizit alebo dokonca uplne vylucit moznost dostania rakoviny.
Cistenie tela enzymami, podporovanie probiotickej crevnej flory, jedenie hromady antioxidantov atd.

mascha

myslím, že jej obavy sú oprávnené,čo však neznamená, že má rakovinu,len neistotu zmeneného zdravotného stavu, na ktoré nenašla vysvetlenie, takže preto hľadá...
práve preto, že je mladá, vedela by to ináč prijať,keby jej to lekári objasnili, aby vedela na čom je

LMarika

Ty necitaj clanky o rakovine, tebe to netreba. Kup si radasej knihu Tajomstvo - napisala Rhonda Byrne. Je to pekna knizka o pozitinvom mysleni, tu ti odporucam si precitat. A pise sa tam aj o tom, ze ked na nieco velmi zle intenzivne myslis a nechces, aby sa ti to stalo a velmi sa toho bojis, ze sa ti to stane, tak sa ti to aj stane, lebo si to myslienkami privolavas. Ak rada citas, najdi si nejake ine veci na citanie a necitaj o rakovine, nech si o rakovine citaju ti, co studuju medicinu, pre nich je to urcene. Alebo nech si o rakovine citaju ti, co ju maju a zomieraju na nu. Aj pre nich je to urcene a nie pre zdraveho 18-rocneho cloveka. Ja mam velke problemy so zubnym kazom a citam knihy ako Einführung in die Zahnmedizin, Kieferorthopädie, Zähne - ein Ratgeber... na nete kopu internetovych zubnych poradni a clankov o zuboch a vsetkeho, co sa zubov tyka, ale na forach do tem o zuboch nechodim, iba zriedkavo do nich nahliadnem, lebo som si uz vedomosti nacerpala z inych zdrojov. Lenze ja mam tie problemy naozaj, preto si o nich citam. A tebe nic nie je, tak mysli pozitivne a predstav si, ze ziadna rakovina neexistuje. V tej knihe Secret bol spomenuty pripad zeny, ktora porazila rakovinu len vdaka sile pozitivneho myslenia. Taketo veci by si mala pozerat, urcite ta to zaujme. Je normalne, ze mentalita slovenskeho pacienta je uz taka, ze ak ma nejaky problem, tak si o nom zisti vsetky dostupne informacie a cita a cita... Ale ak ten problem nema, tak naco potom vlastne o nom citat? Ja som nikdy v zivote nemala chripku. A preto som o chripke nikdy necitala. Ani neviem, co to je. Asi je to nejaka choroba, s ktorou treba jeden tyzden lezat v posteli a potom je uz clovek zdravy a moze ist do prace. Ale keby som mavala chripku 4-x rocne, mala by som o nej precitanych uz kopu knih, lebo by ma to zaujimalo, ale takto nie. Zober sa a chod na plavaren, zaplavaj si a uvidis, ako ti bude dobre. Chod si zabehat, kup si nejaku ezotericku hudbu, kde je vtaci spev a zvuky lesa, lahni si do postele a daj si to do sluchadiel, vyprazdni mysel a pocuvaj chvilu. Potom sa uc to, co potrebujes do skoly a snaz sa mat co najlepsie znamky. Ak ta skola nudi, zapis sa na jazykovy kurz. Alebo do autoskoly, aby si ziskala vodicsky preukaz, mas na to idealny vek. Vyhod z hlavy sprostu rakovinu, ktoru koniec-koncov ani nemas, preto ta nemusi zaujimat a nastahuj si tam nieco, co ti je pre tvoj prakticky zivot potrebne. Nastahuj si tam napriklad nemcinu a po maturite zmizni do Rakuska a najdi si tam robotu.

llek

To sa uz chces cely zivot len bat rakoviny? prestan sledovat tuto temu na internete a zacni normalne zit. Vo veku 18 rokov sa mas vzdelavat a pracovat na sebe, naplno zit zivot, sportovat, mat zaluby, aj sa zabavat, nie sa strachovat. Je to len a len na tebe. Ked prepadnes strachu, je to cesta na psychiatriu. Mas pred sebou cely zivot, tak si ho neprestrachuj, lebo nakoniec si sama nieco zle svojim negativnym nastavenim privolas. Mas to cele v rukach

|AnonyM|

Tak to netuším, ono je to tak viac na boku nie v predu a je to take podlhovaste od sanky dole. V piatok idem na ORL tak uvidim. Mam ti uz dlhsie a mam z toho poci stuhnuteho krku, ale neboli ma to.