Mastné vlasy

Príspevok v téme: Mastné vlasy
lujzii

Ahojte mám préblem s rýchlo mastiacimi sa vlasmi už dlhšie ale najviac to pocitujem odkedy mám vlastnú farbu vlasov..Umyjem si vlasy večer a ráno sú už splasnuté, prilahnuté,bez objemu a trochu mastné, nehovorím o tom že už na obed su nechutné,mastné a riedke..Ked si ich umyjem ráno tak do toho pobedia ešte vydržia ako tak no na druhý deň si už musím dať suchý šampón ale ten tiež vydrží len zo 2 hodky a cele znova :( Vyzerám ako homelesák čo si neumýva vlasy ale nemôžem si ich umývať každé ráno..som zúfala, skúsila som už vela šampónov (Bioderma bola celkom fajn ale už ani t ami moc nepomáha), citrónovu vodu (bez nej by som mala vlasy splasnuté už hned po umytí), poradila som sa s kaderníčkou,no jej šampon tiež nezabral, Dixi tiež nie..Farbiť hlavu si už nechcem, nehodí sa mi to, viete mi niečo poradiť?? Je to súrne, dakujem :(

vitavi

Je to súrne, ale problém sa ti napraví až po čase. Máš pod kožou priveľa tuku, a vody, ktorá sa ti vylučuje na povrch cez kožu.
Jedz potraviny svieže, bez tuku, ponechaj si len malé množstvo semienok. Potrebné je vylúčiť aj sladkosti a piť len nesladené nápoje.
Dôležité sú potraviny s obsahom vlákniny a minerálov, ktoré ti osviežia a spevnia vlasy. Hlavne zelenina a obilniny v celých zrnách. Po zmene sa ti bude tuk ešte nejaký čas vylučovať, až sa prečistíš, prestane.
/U starších ľudí, ktorí jedávajú veľa živočíšnych potravín, sa stáva, že tuk pod kožou zatvrdne , upchajú sa póry a ich vlasy zostanú príliš suché./