Mam dve moznosti ale...... a teraz neviem co robit

Príspevok v téme: Mam dve moznosti ale...... a teraz neviem co robit
vystresovany

Nazdar ludia, som nezamenstnany uz viac ako rok aj napriek posielaniu zivotopisov a ziadosti sa mi nedarilo a malokto sa mi ozval. A zrazu prisli dve ponuky aj ked nie bohvieake skvele ale ked neprsi aspon kvapka vsak? :D
No a problemik je ten ze jednu ponuku na pracu na dohodu mam z firmy ktoru tu nebudem menovat lebo je to sukromna firma a druhu mam na trvaly prac. uvazok z obchodnej siete neviem ci mozem menovat a tak radsej davam len par pismen mudri budu vediet o co ide, cize z obchodnej spolocneosti Te..o
Ta prva ponuka je na dohocu a to len na urceny cas konkretne na pol roka a ta druha ponuka je na prac. zmluvu na neurcito.
Lenze neviem ci to viete aj vy ale dnes som sa prave od kamosa dozvedel ze ta obchodna spolocnost na slovenksu a celkovo v strednej europe konci. Ze ju ma kupit niejaka ina spolocnost ich predajne.
A v tom je ten hacik ze teraz co? Oni mi nukaju prac. miesto a zrazu sa toto dozviem? Ved ked ich ma odkupit ina spolocnost obchodna tak to znamena ze konci nie? Co teraz robit mam?
Ako sa rozhodnut? Ktoru ponuku brat?
Jedno je na dohodu na urcitu dobu a druha na zmluvu aj ked s minumalnou mzdou ale na neurcito ale s neistou buducnostou. Co robit sakra? Co by ste robili vy?
Na obe miesta by som mal nastupit v priebehu mesiaca september. Tak co teraz? Preco mne sa toto muselo stat? Doteraz som nemal ponuky a zrazu dve a ja neviem ktoru si vybrat ked je to vsetko ako na tenkom lade. Este aj dnes som bol v tej spolocnosti tak ako nejake znamenie tam akurat v radiu bezala reklama na vystavu cico ohladom titaniku.. nieje to znamenie ze ta spolocnost je ako potapajuci sa titanik? Ze konci? Prepacte ale uz verim na taketo znamenia zivota lebo parkrat som dostal taketo znamenia a nakoniec aj tak bolo. Zivot nam dava znamenia.. to len tak na okraj.
Takze ako? Co robit mam? Ludia pomozte lebo ma jeb*e
Zeby som neskoncil nakoniec ako nezamestnany :D
NIe ale koniec srandy ako sa mam rozhodnut? Co by ste robili na mojom mieste? Prosim?
A dakujem za odpovede

vystresovany

Dal som na vas nazor a idem pracovat na zmluvu a dufam ze nebudem lutovat a nadavat na vas ze ste mi zle poradili :D
Drzte mi palce

adr1a

Vol pracovny pomer na neurcito. Retazce ostanu len zmenia nazov a majitelov. Pracovnikov budu potrebovat dalej. Teba to trapit nemusi. A ak aj skoncia, budes mat narok na odstupne a aj narok na davky v nezamestnanosti na pol roka z uradu prace. Takze lepsie ako nic

Radoslava123

Ja by som išla tam, kde sa ponúka pracovná zmluva na dobu neurčitú. A ak obchodný reťazec odkúpi ázijská spoločnosť, pracovať tam zostaneš aj naďalej, hypermarkety zostanú aj naďalej, len spoločnosť dostane iný názov a možno tam nastanú nejaké malé zmeny, ale zamestnanci vyhodení určite nebudú. To iba veľké zahraničné šéfstvo bude z inej krajiny a kvôli zmene mena (firma sa isto premenuje) dostane spoločnosť daňové prázdniny, ktorým by inak hrozil koniec (ak by si spoločnosť ponechala svoje meno). Firma bude registrovaná ako iná, celkom nová začínajúca firma, vďaka čomu jej začnú nanovo plynúť daňové prázdniny, čo je len dobre, aspoň budú mať ľudia robotu. A nemyslím si, že by vás všetkých vyhodili a zamestnali by tam nejakých čiernych retardovaných moslimov s veľkými bradami a so zahalenými ženami nedodržujúcich hygienu pri práci s potravinami, ktorí ani nevedia narátať do päť, nie, že ešte naučiť sa po slovensky a komunikovať so slovenskými zákazníkmi, však rozmýšľaj... Alebo radšej nerozmýšľaj. Namiesto rozmýšľania si nasťahuj do hlavy nemčinu a popri práci na Slovensku za minimálku sa pomaly po jazykovej stránke pripravuj na odchod do Rakúska. Snáď len nechceš zostať niekde, kde ti to, čo zarobíš, nestačí ani ako vreckové popri bývaní pri rodičoch, nie, ze ešte by si z toho mal šetriť na byt, auto, poriadny notebook a software, založenie si rodiny, splodenie potomka...

agatova

Zmluvu voľ.
Ono pozri aj pri titaniku zopar ľudí prežilo a neutopili sa :-D
Takze aj v tom reťazci obchodnom prežijú nejakí tí zamestnanci pracovať. A ani sa nečudujem ze končia ved su drahí. Podľa mňa všetky obchodne reťazce pôjdu dole vodou. Aj B..a ma strašne malo ludi. Jedine tak K...d má šancu sa nejako udrzať.

nou stres!

nestresuj, dajak bolo dajak bude
sak koncia ako hypka skoncila aj oni skoncia ale sak ked prijimaju stale ludi tak asi nekoncia uplne inac by nenaberali stale novych ludi. Moja teta tam tiez nastupila od augusta a keby koncili tak ju neberu.
ale ja by som volil zmluvu ako dohodu lebo dohoda je dohoda a nemas tam narok na urcite prava ako pri zmluve. Zase ak neskoncia uplne a budu dalej existovat aj ked pod inym nazvom tak budes lutovat ze si tu ponuku nevzal. A dohoda ti skonci po polroku a potom co? A pri dohode si stale na urade prace. Takze na tvojom mieste volim zmluvu.
ved uvidis co prinesie buducnost ako sa veci vyvinu.
mozno titanic ku dnu tentokrat nepojde :-)

neva

Pozri, trvalý pracovný pomer je vždy viac ako dohoda o vykonaní práce.
Ak by aj reťazec T...o išiel na predaj, určite ho kúpi iný reťazec, ktorý bude rovnako potrebovať zamestnancov. V prípade výpovede máš nárok na odstupné, čo pri dohode nie je.