Nechcené chudnutie

Príspevok v téme: Nechcené chudnutie
Ladycat

Ahojte. V júli som absolvovala gastroskopicke vysetrenie, aby sa vylucila alergia na lepok ci helicobakter (oba vysledky negativne). Sono brucha o.k. Krv v poriadku.
Po tomto vysetreni (do tyzdna) sa dostavilo nechutenstvo a nejedla som skoro nic - mala som vobec problem dostat nejaku vodu, nie to este jedlo. Po 3 tyzdnoch mi znamy odporucil nasadit Psyllium, po ktorom sa mi do tyzdna upravila chut na jedlo a zacala som jest. Lenze od toho vysetrenia som schudla viac ako 7 kíl - z 52kg/jún/ mám 44,5kg/dnes/. A to uz normalne jem, aj sladke veci.
V crevach mi odvtedy skvrká - nezavisle od jedla, nijake iné sprievodne stavy ako bolesti, krce, ci krv v stolici, hnacky, zapchy - NEMAM. Gastrolog ma odporucal na kolonoskopiu ("domnieva sa" ze mozem mat nejaky zapal, ale sono aj krv nepotvrdili nic take). Momentalne moja rodina odmieta toto vysetrenie uz len preto, ze som velmi pochudla a teda som slabá na predprípravu na toto vysetrenie (3 dni cistenie creva). Nejest a cistit sa na vysetrenie by ma skutocne vycerpalo.
O co by mohlo ist? Preco chudnem aj napriek tomu, ze prijimam jedlo? Nic ma neboli, stolica je o.k., pravidelná, akurat tie pohyby criev su divne (nesuvisia ani s prijatou potravou, proste skvrkaju hocikedy...) Uz som presla vselijake clanky a stranky, ale priznaky chorob ako ulcerozna kolitída či Crohnova choroba na mna nesedia.
Za rady a postrehy dakujem.
PS: stolicu mi nevystrerovali. Ale rozmyslam, ze tu si dam vysetrit tiez.

ladycat

Fuha, len "ako" na to prísť, ci to môže byt parazit?? Stolicu som kukala aj ja, ale nic extra v nej nebolo. Skúsim to zaniesť este obvodnej, aby to dala vyšetriť.

mascha

aj pri takej pásomnici sa chudne,často sa dá nakaziť od psa,
v stolici by sa mohli nájsť vajíčka,ale nie je to na 100% spoľahlivé,
ak ti nič nenájdu zrejme budeš musieť očistu čriev zobrať do vlastných rúk

RNG

Travenie je vec dostatku kyselin enzymov,mikrovlaknin a probiotik. Nechutenstvo je tiez jeden z priznakov zleho alebo pomaleho travenia.
Zialbohu lekari tie 4 dolezite hore uvedene nijak nekontroluju. Ani kyseliny, ani enzymy, ani mikrovlakniny ani probioticku floru v crevach.Skus si menovane doplnit s jedlom a uvidis, ci ti to "skvrkanie" prejde.

Dalsia moznost je ze mas nejakych parazitov, co ta rabuju o vyzivu a nicia svojimi vyluckami telo. Ani to povacsine lekari nekontroluju

emalle

skús to aspoň s tou stolicou, daj si ju vyšetriť, aj je zvýšený kalprotektín tak je tam zápal...nikdy nevieš či to nemôže byť Crohn...na tomto fore som zachytila zopár prípadov, keď príznaky Crohna neboli nejak vypuklé, a nakoniec tam bol...a ešte sú v hre parazity...ale aj vtedy treba vyšetrenie stolice...držím palce, a daj vedieť ako si dopadla....