Ranny beh - nalacno alebo nie?

Príspevok v téme: Ranny beh - nalacno alebo nie?
klokanjack

Zdravim, potrebovala by som sa poradit. V poslednych dnoch som zacala intenzivnejsie cvicit a zdravsie sa stravovat. Chcela by som schudnut par kil. Vzdy som cvicila/behala iba v popoludnajsich hodinach, cca okolo 5-6. Citala som, ze ranny beh je ale pre chudnutie efektivnejsi, preto som sa rozhodla to vyskusat - dnes rano som si privstala, vypila som asi 2-3 deci cistej vody a sla som behat. Ale poviem vam, bolo to utrpenie. Uz po prvych sekundach som sa citila strasne malatna, podlamovali sa mi kolena a velmi tazko sa mi dychalo. Tak som zvolnila tempo, striedala som beh a chodzu, no aj tak to bol velky boj. Nakoniec som zabehla cca 25minut (kvoli kondicke zatial behavam kratsie a postupne pridavam minuty), no myslela som ze odpadnem. Teraz sa uz citim dobre, som velmi rada, ze som sa dokopala k rannemu behu, no ak to ma byt zakazdym take umorne, neviem ako to zvladnem. Viem, ze je to aj o zvyku, kondicii atd, ale mne bolo az neprimerane zle. Preto by som sa vas chcela opytat, kto s tym mate skusenosti - co robit, aby mi nebolo pri rannom behu tak nevolno? Priatel mi hovoril, ze som mozno vypila malo vody. Mam vypit viac? Ranajky by som si pred tym nechcela davat, v tom pripade by to uz nebol beh nalacno. Chcela by som, aby to bolo co najviac efektivne. Vopred Vam dakujem za vsetky rady :)

Gima

Osobne si myslim, že to nie je dobry napad, nalacno a iba voda. Ludsky organizmus je nastaveny tak, ze v noci telo spaluje prijatu energiu a ziviny cez den. Takže behanie nalacno neodporucam. Organizmus bez prijatej energie a zivin skolabuje. Teda dostavi sa malatnost, bolesti pod rebrami, tazkosti s dychanim. Sama mam s tym skusenosti. Behavajte radsej po ranajkach, az vtedy ked vam vytravi.

beacon

Nikdy nebezim nalacno pre mozog je to tazke.jasne netreba sa di prasknutia najest ale pred behom si daj polku ci jedno jablko a ja si dam rannu kavu s jednym chlebom alebo s ovsenymi vlockami a orechmi.s prazdnym zaludkom naprazdno to nie je spravne.samozrejme netreba sa najest disyta ale nejake ovocie si daj a pockaj aspon hodinu.ja po ranajkach az po troch hodinach idem behat nikdy nie skor.biela kava ak chlieb nemam tak s orechmi a ovsenymi vlockami a smedom.nalacno behat je zataz pre mozog.

kindervajko1

Dobrý deň,

zaujala ma táto téma. Ja sa snažím chodiť behávať každý druhý deň, minimálne však 3x do týždňa a taktiež prevažne ráno a nalačno. Po zobudení robím oil pulling, potom vypijem 4 deci vody a o 20-30 minút behám. Behávam cca 5 kilometrov vytrvalostne, po lesných cestičkách, nie asfalte ani betóne. Samozrejme nosím aj športové podprsenky. Po behu cvičím so svojou váhou a stretchujem dokopy cca 20 - 30 min. Doporučili by ste mi prosím, aké raňajky sú po takomto ráne najvhodnejšie? prípadne aké výživové doplnky, alebo o čo by som mala svoj jedálniček doplniť? :)

ďakujeem

Teeneek

Co to znamena intervalovy sprint... Kolko musim a v akej tepovej frekvencii behat aby to malo ucinok? Ja behavam vytrvalostne cca 8 km denne. Pri frekvencii 166-180 tepov. mala som problemy s kolenami no zacala som kolagenovu kuru a upravilo sa to.

odpovedam

tiez nie som zastanca behu. ked uz, v dobrej obuvi a pre zenu je samozrejmost pevna sportova podprsenka.

Ale zase nevieme, akemu behu sa tu ludia chcu venovat. Ak su to intervalove sprinty, nemam namietky. Ak to vsak chcu na chudnutie, samotny vytrvalostny beh v strednim tempe poskodzuje klby, srdce a pali energiu velmi neefektivne. intervalove sprinty presne opacne.