Vzťahy a financie

Príspevok v téme: Vzťahy a financie
951753

Ahoj, takže by som sa rád poradil alebo teda spýtal na Váš názor ako to chodí vo vzťahu muža a ženy s financiami. Mám vzťah s babou, ktorá ako by som to povedal to nemá v živote ľahké. Je slobodnou mamičkou, žije s rodičmi, chlap ktorý ju nechal neplatí na dieťa. Keďže to dnes nie je ľahké narobila si nejaké dlžoby ktoré som jej pomohol splatiť. Sem-tam jej kúpim kredit, sem-tam potrebuje na lieky pre dieťa, zubára a podobne. Fakt na veci ktoré jednoducho treba. Prakticky od začiatku vzťahu jej pomáham aj finančne. A tu je kameň úrazu, chodíme s kamošmi do krčmy - oni sú väčšinou slobodný a pretĺkajú sa životom ako vedia a tvrdia, že ženy a hlavne slob. mamičky hľadajú len sponzorov atď. Hm a nasadili mi chrobáka do hlavy. Nezarábam veľa ale fakt babe pomôžem ako viem - veď plánujeme spoločný život. Otázka je či som spravil dobre, že som anuloval jej dlhy a že ju podporujem finančne? Potom mi vŕta v hlave otázka a nechce ma teda len pre túto vec? U nás v širšej rodine som všade videl príklad, že chlap zarobené peniaze dával žene a ona s nimi hospodárila. Nesťažujem sa, len by som chcel vedieť ako to funguje inde. Zas viem, že iní kamoši berú kočky na dovolenky a tak, kupujú oblečenie. U nás toto zas nie je. Zas načo by bol chlap žene ktorý ju nevie podporiť no nie? Veď už pračlovek šiel na lov aby doniesol žene mamuta :-)

dandaD

Tak, tieto vsetky komentare rozhodne nebudem citat, je toho vela..

Ale, drahe cislo 95..., ty sam musis vediet, ci ti niekto stoji za to, aby si ho podporoval ci financne ci citovo a inak. Odpoved musis pohladar sam v sebe.

kafe

"človek bez práce sa uchýli k požičkám" - to nemyslíš vážne toto. To neni hlúpost, ale úplná debilita. Ako si niekto može POŽIČAŤ, ked nemá ŽIADNY príjem. Z čoho to chce splácat? To je jedna vec, čo mi tu trochu kole oči. A druhá vec, nikdo kočku na materskej nedrží retazou, može ist robit a mat viac. Ak nemám na základné veci pre DIETA, tak idem i na Mars, aby ono malo. Nie len do BA či do Čiech. Ale musím uznat, že baby sú šikovné a vedia si veci zariadit aj inak, pohodlnejšie. Nájdu si blbečka, čo to zatiahne. Prečo nie? Ak kočka nedokáže uživit ani jedno dieta a spadla už do dlhov (a to má ešte rodičov za zadkom), dávala by som si sakra bacha. To neveští nič dobrého.

951753

Určite sa spoľahnem na svoj úsudok, ale je dobré vypočuť si aj názory iných. Nevedel by som spraviť to, že by som nepomohol kamoške s liekmi pre dieťa, keď som s ňou aj keď tiež nezarábam veľa a nemám dokonca ani auto. Určite nie je zlatokopka pretože ja toho veľa nemám :-)Čítam rôzne fóra na nete kde sa dosť škaredo píše o slobodných mamičkách. Ja zas fakt nemám problém s tým, že baba má dieťa proste ho beriem ako súčasť ženy.

oui..

toto je uplne naprd, ked Ti radia iny a zacnu posudzovat a odsudzovat. ved to je vysostne vec vas dvoch. niektorym muzom vyhovuje viac zena, ktora sa im postara o domacnost a oni domov mozu prist do pohodlia po robote a su stastni, ze maju doma zienku domacu a ona je zasa rada, ze nemusi driet niekde v robote a muz sa o nu po tomto smere postara. to neznamena, ze ma ona jednoduchsi zivot, lebo musi jemu byt dobrou gazdinkou a musi pocuvat na svoju adresu milion ohovaraciek, ze je putka. ale niektorym parom proste taketo fungovanie vyhovuje a su obaja spokojni. inde sa zas zena viac potrebuje realizovat mimo domacnost a muzovi neprekaza, ze doma to nie je uplne ako v bavlnke, neprekaza, ze ma babu, ktora domov donesie viac penazi a vyhovuje mu to. taki si zas vypocuju, ze chlap je lenivy a zena zla gazdina a matka... ale zas to je len o tom, co vyhovuje tym dvom. cize aj Ty, prosim Ta, prestan pocuvat tuto zlate rady na zdravi, prestan pocuvat svojich "kamaratov" v krcme s ich mudrovanim a radsej sa pozri na to, aku mas pri sebe babu, ci ste spolu stastni, ci si rozumiete a ak ano, venujte sa svojej buducnosti a zlepsovaniu vztahu, ako vysedavaniu po krcmach s mudrlantami, co maju sice kopu teorii, ale z praxe prd.

Sejla

Slovenky že sú zlatokopky? To by ste sa, milí Slováci, v USA asi museli preorientovať na mužov! Tam keď nezaplatíte žene za večeru, tak ste chrapúň pre ňu a všetky jej kamarátky. O slobodne matky sa stará ako biologicky otec, tak štát, čo sa na SVK povedat nedá. Na západe sa musí muz starať o ženu, pričom ona ma možnosti to zneužívať, na východe sa muz musí postarať o ženu tak isto, akurát že tam ženy inú možnosť nemajú, akurát u nás sú chlapi ako pupok sveta, ktorí si ešte budú sťažovať v krčme.
Sorry, ale to ťa ako chlapa vôbec nenasralo, že nejaký ohrdnutý cap, čo sa považuje za tvojho kamoša, bude rozprávať, že tvoja frajerka ťa má len ako sponzora? Podceňuje nielen charakter tvojej priateľky, ale aj tvoju inteligenciu, a namiesto toho, aby si mu ukázal prostredník, tak ty máš chrobáka v hlave. To fakt nevieš rozoznať, či ťa zneužíva, alebo nie? Huh

wiralwar

Mesačný princ je mimo. Rozhodne sa nedá všetko kúpiť za peniaze. Niektoré dobré veci majú len ľudia bez peňazí, resp. s málom peňazí.

Shayleen, veď si kúp zdravie za peniaze, ale nevyliečiš sa. Logika 0... :D

Mesačný princ

Ja som nepísal, že všetky choroby sa dajú vyliečiť ale to, že sa dá zdravie kúpiť. Ok...či sa nerozumieme?

Mesačný princ

shayleen - nekúpim? neblázni... :D Ak by si napísala šťastie, lásku alebo to ostatné, tak ešte by som ti neodpísal ale zdravie je to prvé, čo si v dnešnej dobe môžeš kúpiť. vezmi si také implantáty, orgány, náhradné kĺby, drahé operácie očí.... Ak nato jednoducho nemáš, tvoj život sa skončil. Alebo neskončil ale začneš prežívať. Zdravie sa kúpiť dá ak na to človek má. Amen

Brrrrr

Ak pomoze financne na dieta, ostane jej viac penazi na seba. Preco by platil vlastny otec a vlastna mama, ak sa najde hlupak, ktory to bude robit za nich. Keby nemala chlapa, jak by zila ? Je to jej zodpovednost, nie jeho. Ked chce pomoct, nech jej pomoze najst robotu. To je ovela vacsia pomoc. Takto si na to zvykne a bude financne na neho odkazana. Praca je dlhodobejsia pomoc.