Nepochopené trávenie bez správnej diagnózy

Príspevok v téme: Nepochopené trávenie bez správnej diagnózy
Ness_ie

Od dvoch rokov, presnejšie, keď mi moja mamina nasadila normálnu stravu, som mala tráviace problémy, tuky v stolici, hnačky, bolesti brucha, diagnóza- celiakia a alergia na kravské mlieko, o pár rokov neskôr mi povedali, že som vyliečila nevyliečiteľnú chorobu a môžem opäť jesť lepok, neriešila som to a bola som šťastná až do svojich 18 rokov, kedy prišli hnačky, bolesti brucha, tak mi tento x na gastre robili aj endoskopiu , keďže bolo podozrenie, že lekári spochybili a určite mám celiakiu, a keďže som nedodržovala bezlepkovú stravu tak mám teraz problémy, ale výsledok bol jasný celiakia nepotvrdená, nasledovali genetické testy na celiakiu, celiakia vylúčená na 99% , záver? Chronická gastritída, treba držať diétu a ono to naozaj pomohlo, teraz mám 20 a už 5 mesiacov znova hnačky, nafukovanie, žltá stolica, nezvládam to už ani psychicky, dokonca už som sa rozhodla ísť aj ku psychológovi, dva týždne sa budím o 3 v noci a trasiem sa , zobudím sa na kŕče a chytí ma z toho panický strach. Neviem sa upokojiť. Som naozaj beznádejný prípad a nikdy sa nedozviem, čo mi bolo v dvoch rokoch a čo mi je teraz? Je mi z lekárov zle. Hlavne tam napíšte nejakú diagnózu, veď nevadí, že jej je stále zle.. robila som si aj test napotravinové intolerancie(vyšlo mi vajce, glutén, mlieko, orechy) poctivo dodržujem diétu už 4mesiace a výsledok? Je mi ešte horšie.. Všetky testy negatívne, ste zdravá, parazity nemáte. Škoda , že sa len tak necítim.

Karol 1970

RNG ale ked tie kyseliny odporucas tak by si mal k tomu vzdy aj napisat ze treba zaroven aj nieco na zneutralizovanie ci co to bolo..nepamatam si to uz a vobec sa nevyznam, preto mi ten Betain HCL lezi v sufliku a bojim sa ho uzivat...kvoli prekysleniu ci neviem uz ako sa to tu pisalo... Takze bolo by fajn napisat vzdy presne davkovanie a neziadece ucinky na druhej strane aby sme si neuskodili este viac!

RNG

opakujem znova a znova

Travenie je vec dostatku kyselin v zaludku, dostatku roznych enzymov, jedenie dostatku mikrovlaknin a doplnanie si roznych probiotik v crevach. Coho nemas dostatok mozes si podla potreby doplnit.

Zialbohu nic z toho gastoenteorologovia nemeraju ani nemaju na to prakticky ziadny liek. Prave naopak, palu, co je dosledok kvasenia v zaludku, tj nedostatku kyselin predpisuju lieky proti kyselinam.

Ale da sa to riesit doplnkami menovanych , ako to riesim aj ja uz viacej rokov.

Ness_ie

Ahojte, tak už mám výsledok aj z magnetickej rezonancie tenkého čreva, všetko tak ako má byť, Crohn sa nepotvrdil, na gastre to uzavrela ako hnačky a nevolnosti z dovodu laktozovej intolerancie, aj ked som jej uz 5x povedala, že mliecne nejem už takmer rok... Išla som teda k obvodnej, aby ma odporučila k alergologovi, lebo už naozaj neviem čo ďalej. Ako prvé sa spýtam na histaminovu intoleranciu, je tu niekto taky kto ju ma?

Ness_ie

Ešte som zabudla dodať, že problémy začínaju hlavne večer, začne sa mi nepríjemne grgať, nafúkne ma + kŕče , nemôžem spať a po par hodinach ma aj preženie, niekedy ani to nie. Jem veľmi dietne, lahko stravitelne jedla a žiadne draždive, už naozaj neviem čo so sebou. Najhoršie mi je ak jem, keď cez den skoro nic nejem tak je mi celkom prijatelne akonahle sa snažim normalne jest tak prichádzaju problemy.

Ness_ie

No také že unáva, bolesti hlavy-migreny, občas ma aj vyhádže aj ked jem stale to iste, potom ma to svrbi, za tri dni to zmizne, ale to su len take cervene miesta, na hrudi a pleciach najcastejsie. Dost mi to vplyva aj na psychiku.

hehe1

nemas aj ine priznaky ako traviace? daj si urobit test na histaminovu intoleranciu, robi to imunolog, vygoogli, nastuduj si, mozno je to tvoj pripad, lebo ludi s touto diagnozou pribuda...

Ness_ie

Výsledky z kolonoskopie- všetko v poriadku, gastroskopia- enzým laktáza iba 20%, takže doktorka celá šťastná , že mi našla diagnózu a že mam vyradit mliecne vyrobky a všetko bude okay, na to som jej radosť skazila tým , že ja v ramci osobnej diety nejem mliecne vyrobky uz pol roka a aj tak mi je biedne. Takže ma čaká magnetická rezonancia, v ramci presetrenia Crohnovej choroby aj ked mam CRP v norme, už naozaj neviem čo je so mnou.

RNG

Zapal v zaludku moze byt len z mikrobialnej cinnosti a ta tam nema co hladat, ked mas dostatok kyselin
Tj logicky, nemas dostatok kyselin. A mozno aj enzymov, iste mikrovlaknin a samozrejme pre to aj znicenu probioticku crevnu floru.

Repinson465

Ahoj ness_ie ja mam podobné problemy už tiež od decembra minulého roku najprv pomale trávenie potom bolesti a teraz mávam velmi často žltú stolicu vlastne skoro stále tiež mi robili endoskopiu 2x prvý krat žlč v žaludku a druhý krat zápal alebo čo mi to našli užíval som aj lieky proti kyseline ale nemalo to význam tak som prestal.. tiež mi vylúčili celiakiu robili testy dokonca som musel doniesť stolicu na nejake testy no všetko dobre.. tiež... hlavne že ja sa tak necítim bolievaju ma kosti občas žaludok ale viem že to mam zo žalúdku tiež už som zúfali.. tiež som si robil test na intolerancie mam mlieko,vajcia,orechy a alegologii mi zistili ešte aj na soju tak ani to nejem.. necítim sa nijak zvlášt lepšie.. neviem čo robiť no tá stolica ma štve.. bola si na infekčnom? ak ano čo ti našli?

Ness_ie

Tak už mám za sebou aj gastroskopiu aj kolonoskopiu, všetko bez problémov, všetko na pohľad zdravé, teraz mám čakať na výsledky odberov dva týždne, ale mám pocit, že zase to skončí len pri chronickej gastritíde, už ma to naozaj unavuje.