Vecne prekliatie s akné. Čo robit?

Príspevok v téme: Vecne prekliatie s akné. Čo robit?
zufalasom

Povedzte mi co mam už robit? Trápim sa s akné už od 17tich, prešla som si lieckou roocutanom, aknenormin, duac gel, biodermi, a neviem co, skusala som byt veganka polroka ziadna zmena, rozmyslam ci sa mam uchyliť ku HAK? raz som dávno brala dienorette polroka ale nevidela om žiadnu baadetlnu zmenu. Bola som na edokrinologi, na hematologi, všetko mam v poriadku, aj u gynekologa hormony v poriadku. Pritom mam silné PMS, bolestívé prsia, bolesti kolien, strašne sa mi zhorší akné, menzes chodi nepravidelne niekedy je slabý 3 dni a potom o 15 dni zase menzes. a niekedy aj 35 dni odchylka. Netušim co mam už robit, nici mi to sebavedomie. chcem mať uz peknu pleť bez to ho aby som si nemusela dávať mejkap. Budem mať už 23, do kedy mám ešte cakat?... Dost ma to blokuje aj vo vztahu ku mužom, neverím si.

Co mam ešte skusit? Ja už neviem, doktorka mi druhý krát nechce predpíat už aknenormin, .. :/

sNAžíM SA schudnut, ale nemam dako nadvahu ani nic mam 65kg na 173kg, mam problem so stravou raz sa držím mesiac, dva na zdravej strave a potom vplyvom tých prašivých hormonov mam depku a zacnem sa prejedat ani neviem ako a zrazu jeden kolac za druhým, šport ma moc nebaví, no snazim sa ho povinne robit dáke to cardio aspon hodinku. Váha mi dáko stojí, písala som aj dávnejšie o hladom váhy ze mi stojí, neviem co už ci to s tým suvisí.

Nebadam dáky vplyv stravy na akné, niekedy jem hocico a mam peknu plet, a potom PMS a mam tvár ako pubertiak...

Fleur-de-lis

priamy vplyv stravy na pleť som pred tým nebadala tiež. Niekedy bola lepšia niekedy horšia a stravovala som sa viac menej rovnako. Ale po vyradení tých ptravín som zistila, že tam vplyv bol. Takú peknú pleť (celkovo farba bola krajšia, jednotnejšia, bez začervenaní) som mala naposledy asi pred pubertou :)

S chuťou na sladké to riešim tak, že mám zdravšie náhrady... Aj keď to by sa tiež malo upraviť pokiaľ to človek dodržuje dlhodobo.

Fleur-de-lis

vieš po anglicky? Ak hej preštuduj si tieto stránky:
paleoforwomen.com
paleoforwomen.com
a ďalšie články na tej stránke
www.clearskinforever.net
www.clearskinforever.net

Máš dobré výsledky podľa štandardov, ale každé telo je trocha odlišné a niekedy hladina nejakého hormónu je pre niekoho v pohode a pre iného človeka už badať problémy... Proste si citlivejšia.

Ako najproblematickejšie potraviny spôsobujúce akné (spôsobujú zmeny hormónov, zápaly v tele,...) sú lepok (ale aj obilniny celkovo), mliečne výrobky, rastlinné oleje (sú nestabilné, zničené...) a cukor.

Každý je individuálny, treba hľadať vlastné hranice, že koľko týchto jedál znesieš... Mne sa po 5 týždňoch na strave paleo vyčistila konečne pleť... a momentálne záleží na koľko to dodržiavam.