Je to kvoli vegetarianstvu?

Gima

Droždím ku zdraviu a kráse: Spoznajte účinky tohto prírodného

Čerstvé, sušené, či pivovarské?

Ak sa neviete rozhodnúť, či dať prednosť čerstvej kocke droždia alebo jeho sušenej podobe vo vrecúšku, z hľadiska obsahu prospešných mikroorganizmov sú obe formy rovnako hodnotné. Sušené droždie je ideálne ako stála zásoba v prípade, že nemáte čerstvé. Výborne sa hodí napríklad na prípravu chleba v domácej pekárničke, pretože vyžaduje menej cukru pri kvasení, a tak je možné znížiť celkový podiel cukru vchlebe. Čerstvé droždie dodáva kysnutému cestu lepšiu štruktúru a chuť, no pri presiahnutí odporúčaného dávkovania chuť výsledného produktu pokazí.

Pivovarské droždie, ktoré sa suší pri teplote 120°C, spracovaním stráca množstvo živín. Pivovarské kvasnice v živej forme premieňajú cukor na alkohol, zatiaľ čo čerstvé droždie, kvasinky Saccharomyces cerevisiae, premieňajú cukor na oxid uhličitý. Pivovarské kvasnice okrem toho menia organické soli na anorganické a tie sú pre organizmus ťažšie spracovateľné.
Správna konzumácia droždia a jeho zdravotné účinky

Čerstvé lisované droždie by nemalo byť kombinované s inými potravinami, ale malo by sa konzumovať samostatne, prípadne rozmiešané v teplej vode alebo v mlieku. Konzumácia s ovocnými šťavami či sušienkami spôsobuje nepríjemné nadúvanie a podnecuje tvorbu toxických alkoholov a kyselín v žalúdku a črevách, ktoré škodia pečeni a obličkám.

Najlepšia je konzumácia droždia, droždia s vodou alebo s mliekom ráno po prebudení alebo večer tesne pred spaním. Pomáha absorbovať a neutralizovať kyseliny, zmierňuje dráždenie pečene, zlepšuje trávenie sacharidov a zabraňuje nahromadeniu kyselín (mliečnej a octovej) poškodzujúcich tkanivá. Pomáha tiež predchádzať zápche, obnoviť správne pohyby čriev a pri pravidelnom užívaní odstraňuje nadúvanie. Droždie je vhodné aj pre pacientov s krvácajúcim žalúdkovým vredom.

vitavi

Únavu môžu spôsobovať sladkosti, mliečne výrobky a mlieko, chémia alebo veľa ovocia a tropických plodov...
Ryby zaraď, sú prospešné, ale nepripravuj si ich s maslom alebo syrmi.

Vegetariánstvu treba rozumieť, vynechať mäso a ponechať si zvyšok nie je vhodné riešenie.