Alternatívne liečby

N-ika

RNG- ja beriem imunosupresiva (uz desat rokov), takze ti dakujem za tvoje tvrdenie ze ti co ich beru na to doplatia zivotom...vrela vdaka za povzbudenie!!!
Apropo, keby som ich nebrala uz voniam fialky odspodu...
PS-nieco sa mi mari, ze ti tie tvoje doplnky velmi nepomohli pri tej operacii zlcnika...nechapem ze si nepodpisal reverz, v USA taka moznost nie je? Alebo ta nasilu zajali a uniesli rovno na sal? Preco si neodmietol zakrok a neliecil sa doma? Vidis kolko doplnkov beries proti mikrobom a zapalom a ten zlcnik si si aj tak nezachranil...Namiesto toho si sa dal operovat...lekari ti zachranili zivot, ale to ti nebrani na nich kydat dalej, ze??

lombardo1981

A ty si akože celkom v poriadku? Vieš na čo sa používa cyklosporín? Ny potlačenie imunity PO TRANSPLANTÁCII. Čo myslíš, že spraví imunita s novotranplantovaným orgánom? ODMIETNE HO! A práve preto sa používa cyklosporín! A nie kvôli nejakému zápalovému procesu! Vidíš ten zásadný rozdiel!
TRANSPLANTÁCIA vs. ZÁPALY
A zase si sa nevyjadril, či si o týchto kontraindikáciách počul.

RNG

Imunosupreasanty su skodlive lioeky, lebo potlacaju prirodzenu imunitu tele, tj ho otvaraju pre utok roznych mikrobov. A ludia, co ich beru na to nakoniec doplatia dokonca aj zivotom. Bojovat proti roznym zapalovym chorbam sa da aj inac, ako potlacanim imunity, daju sa potlacat mikroby co to sposobuju alebo precistit telo od zamoreni, co to tiez mozu sposobovat.
Zaujimave je, ze vsetky skodlive kontraindikacie kombinacie doplnkov tu uvadzate ako skodlivost doplnkov a nie liekov s nimi kombinovanymi. A dalej je tu otazka, ci to tvrdenie, ze je kombinacia doplnku s liekami skodliva vobec je pravda. Totiz farmacia fabrikuje hromady takych "skodlivych ucinkov" bez akehokolvek dokazu.

Co sa tyka skodlivych liekov tie maju hromady kontraindikacii a maloktory lekar tomu vobec venuje pozornost, preto bezne starsi ludia beru aj vyse 10 liekov kazdy den, medzi ktorymi su rozne zle kontraindikacie a to ma byt OK??? Takze to vase upozornovanie na udajne skodlive kontraindikacie doplnkov s liekmi sa mi zda vyslovene na smiech. A nemusite na to vobec reagovat, ja aj tak z tejto temy odchadzam, lebo nemam cias ani volu sa tu zbytocne skriepit o nijak nedokazanych veciach.
To mi propomina napr pri lubovniku tu udajnu fotosenzitivitu. Moja zena ho berie uz roky a ziadnu fotosenzitivitu nijak nepoznala, opaluje sa znacnu cast leta.

N-ika

Uz som to tu raz pisala, ale alternalobby zaucinkovala a vystvala ma odtialto...takze repete...
K tomu co pise lombardo, je to pravda, rng nepozna lieky, nepozna kontraindikacie, radi "od buka do buka" a samozrejme len svoje favorizovane doplnky. Ludom radi vysadzat lieky (kopirujem uzivatela martinsos)

RNG ešte k tej serrapeptáze Mám to brať pri prednisone či je to zbytočné plytvanie zatial? A mám to začať postupne pridávať , až keĎ začnem znižovať dávky prednisonu?....

tomuto uzivatelovi radil uzivat HCL aj napriek tomu ze berie kortikoidy (nasledky nech si kazdy vyhlada sam) a ked som ho na to upozornila, branil sa tym ze on chemicke lieky neodporuca, naco uzivatel martinsos sa rozhodol ze zacne svojvolne vysadzat kortikoidy, vid skopirovany prispevok...
Je to presne ako hovori lombardo, RNG nepozna lieky, nepozna vedlajsie ucinky, nepozna kontraindikacie, nevie co ten ktory clovek uziva ale s kludnym svedomim radi svoje preparaty...
a ked som na to pred casom upozornila, tato stranka vsetky moje prispevky zmazala...predpokladam ze na podnet rng, lebo jeho meno nesmie byt pospinene...takze cakam kedy vymazu moj prispevok tentokrat

lombardo1981

Stále si mi neodpovedal. A ja by som rada vedela odpoveď, či si vedel o tých život ohrozujúcich kontraindikáciách ľubovníka (St. John Wort).
Stále sa vyhováraš, že ty lieky neodporúčaš. Mne to príde ako trápna výhovorka v zmysle mňa sa to netýka. Ale týka. A viac ako si myslíš či dokážeš pripustiť. Akosi neberieš do úvahy, že:
to, že ti niekto nepovie, že nejaké lieky užíva, ešte neznamená, že žiadne neberie
to, že niekomu povieš, že lieky sú najväčšie zlo pod slnko a ty by si ich nikdy nebral ešte neznamená, že človek ich aj prestane brať
to, že nikdy neodporúčaš kombinácie farmaceutických liekov a doplnkov ešte neznamená, že človek môže dovoliť prestať užívať lieky... príkladom sú cyklosporín a indinavir (alebo všeobecne imunosupresanty a lieky na HIV)
Uvedomuješ si to riziko, ktoré v týchto prípadoch predstavuje ľubovník bodkovaný (St. John Wort)? Uvedomuješ si, čo by to znamenalo pre toho človeka?

RNG

antirng, snad nechces povedat, ze v USA nie tu rie iste bakterie a ine mikroby, ako na Slovensku?
Zbytocne sa tu dohadujem, ja sem nechodim sa skriepit ale uviest tu inaksie/alternativne prostriedky, co dnes uz plno lekarov v USA pouziva a to s velkym uspechom. A ja sam sa toho drzin uz vyse 20 rokov a zatial sa mi podari kazdu chorobu prakticky porazir tymito doplnkami ovela ruychl;ejsie, a bez akuychkolvek postrannych ucinkov, ako s farmaceutickymi liekami.
A komu sa to nepaci si moze trhnut nohou.
Nakoniec nikoho do toho nenutim, len davam ludom na vyber sledovat inych lekarov , co im ich lekari zrejme nedaju.
Dixi.

RNG

Odpovedam, ja tu propagujem potravinove doplnky na liecenie, dokazane ucinne mnohymi lekarmi(v USA je ich vyse 15 000, co tieto metody pouzivaju s uspechom), Ja sam sa uz vyse 20 rokov liecim len potravinovymi doplnkami, samozrejme v prislusnych ucinnych davkach a nie len haha/bala. A nikoho som tu este neposielal za samamni, homeopatmi ani akupunkturou, hoci samotne akupunktura je obcas ucinna na niektore, najma nervove problemy.
Zaujimave,je, ze aj ostatni lekari(v USA asi 700 000) ich az na 90% pouzivaju potichu na sebe tiez, aj na svojich rodinach, hoci sa neodvazia to otvorene pouzit na svojich pacientoch. Tam je ta sila monopolu v medicine, to sprisananie, ze bezny lekar na sebe potichu doplnky pouziva, ale v strachu pred prenasledovanim sa to neodvazi pouzit na svojich pacientoch.

odpovedam

RNG, nepisem konkretny rok, pretoze si ho nepamatam, tak ako vies, ze pisem lzi? Ako vies, ktory rok mam na mysli? :-)
A nehnevaj sa, ale mna obvinujes z toho, ze mam "vymyty mozog propagandou", ale sam mi posles odkaz na stranku o homeopatii, ktorej neveris ani ty. nedava mi to vobec zmysel. Mimochodom, vyskusala som aj ja alternativnu medicinu, nikdy mi nepomohla. No lieky konvencnej mediciny vzdy.

keby si si cital cely kontext, tak by si videl, ze nikde nepisem, ze medicinsky priemysel sa riadi inymi pravidlami. poznam skvelych lekarov, no ani jedneho dobreho alternativca. vezmu peniaze, ale ucinok ziaden. je mi jedno, kto na co mina peniaze, ale tvrdit, ze cely farmaceuticko-medicinsky priemysel je podvod, je dost mimo reality. uverila by som ti, keby ludi neliecila. ale lieci. vdaka medicine sa za poslednych 30 rokov predlzila priemerna dlzka zivota o 6 rokov a dalej sa zvysuje.

Velmi by ma zaujimalo, ako by taky alternativec napriklad operoval komplikovanu operaciu alebo ako by dokazal svojimi "zazrakmi prirody" spravit snimky tkaniv.