Čínska medicína - gynekologické problémy

Príspevok v téme: Čínska medicína - gynekologické problémy
limča

Prosím vás, nevie mi niekto poradiť, čo sa týka čínskej medicíny? Môj problém spočíva v tom, že už dlhý čas nemám menštruáciu. Samozrejme u gynekologičky som bola, nie som tehotná, čo sa týka hormónov, všetko vyšetrenia mám spravené, doktorka mi stanovila PMS, a keďže som liečbu HAK odmietla vydali sme sa prírodnou cestou, poradila mi gynex, vitamín E, vitamín D. Kúpila som si alchimelkový čaj, proste skúšam všetko možné ale zatiaľ nič nezaberá. Tak som si vyhľadala na nete čínsku medicínu, nejaké produkty, ale chela by som sa poradiť aj tu, či niekto nevie o niečom, čo mu pomohlo prinavrátiť cyklus? Alebo či je táto čínska medicína práve vhodná alternatíva?

limča

Ďakujem pekne za všetky vaše rady.
lombardo1981- o drmeku obyčajnom som doteraz ani nepočula, veľmi pekne ďakujem:)
joleen- brala som kvapky gynex, a tie nepomohli, preto skúšam čaje alebo sa pýtam na niečo účinnejšie, ale možno vyskúšam aj tieto mastodynon.
Iva27- jasné info si pohľadám:)
Biela Kobra- životosprávu sa snažím dosť dodržiavať, je mi jasné že nemôžem ich brať hlava-nehlava, snažím sa si o každom lieku niečo aspoň naštudovať, vyhľadávam informácie, preto sa aj tu radím, tiež mi je jasné, že čo niekomu pomôže nemusí mať na mňa žiaden účinok.. Ale človek nevie, a radšej vyskúšam 100 rastliniek alebo čajov a bylinky ako HAK! Je to odporný humus, ktorým som si rozhádzala organizmus.

Biela Kobra

Shayleen, je veľa druhov astmy, ako iste vieš... Ja som mala zápaly priedušiek vyvolané tým, že okolo mňa prešiel niekto s bacilom - zápaly trvali vždy 5 - 7 mesiacov so suchým kašľom, nočným potením, slabosťou, atď., v noci som sa nevyspala, chudla som, chodila som ako tieň. Brala som 4 mesiace toto www.vitalitanet.sk , pribrala som 5 kíl, a odvtedy mám trochu viac kašeľ tak na jar a na jeseň, v priebehu roka mierne vykašliavam, ale v podstate si to ani nevšímam, úplná pohoda :)

Biela Kobra

Ja som niekoľko rokov brala čínske lieky. Napríklad som dostala pod kontrolu astmu, na ktorú mi už nezaberalo nič. Tiež som ich brala na zmenšenie myómov, spočiatku pomáhali, ale s vekom prestali až tak účinkovať. Na druhej strane, keby som ich nebrala, možno by to bolo horšie. Aby si si to nemaľovala, že čínske lieky sú nejaké bylinky - sú to rovnako silné preparáty ako naše západné lieky, len nie sú vyrobené syntetickou cestou, ale extrakciou prírodných látok, ale tak isto tam nájdeš napr. kortikoidy, antibiotiká, takže by som neodporúčala brať ich hlava nehlava, ale konzultovať s odborníkom. Okrem brania čínskych liekov ale treba pri takýchto problémoch, aké máš ty, zmeniť aj životosprávu, možno aj stravu. Bola som u "čínskej doktorky", ktorá berie problém komplexne, okrem liekov ti naordinuje aj stravu, čaje, cvičenia, meditácie, príp. akupunktúru a ľudia sú s ňou spokojní. Ak chceš, dám ti kontakt, ale lacné to nie je a či ti to pomôže, je vo hviezdach. U mňa to bolo 50:50 - astma o 90% lepšie, myómy sú nevyriešené.

joleen

Kúp si mastodynon kvapky a dá ta to do poriadku. Ja som mávala MS každé 2 - 3 m keď som začala tie kvapky brat odvtedy mať pravidelne ms. Dostaneš ich v lekárni bez predpisu a pomôže lepšie než dáky caj

lombardo1981

Najúčinnejšie čo poznám, je drmek obyčajný. Niekomu na bolesti pŕs pomáha pupalka dvojročná (alebo pupalkový olej). Tebou spomínaná alchimelka pomáha predovšetkým na nabratú vodu a nočné potenie. Rumanček kamilkový je dobrý na kŕče.