Nechýba mi vzťah

Príspevok v téme: Nechýba mi vzťah
chcem_vediet

Nerozumiem sam tomu a mozno sa najde este niekto kto presiel niecim podobnym.
Pristihol som sa ze mi nechyba vztah. Neviem ci je to seriou sklamani a tym ze som si vytvoril akusi zonu komfortu v ktorej sa venujem sam sebe a veciam a ludom pre mna podstatnym alebo tym ze nemam chut plytvat svoj cas na hladanie niecoho co mozno ani neexistuje. Aby som vlastne popisal v com vidim problem tak neviem ci som fakt tak spokojny so svojim zivotom na tolko ze ma naplna aj ked som sam, alebo je to akasi forma rezignacie nad hladanim perspektivneho vztahu. Mam 28, a uz nejake vztahy za sebou ale asi 3 roky nemam nikoho okrem nejakych kratkych znamosti a sklamani. V poslednom case som si uvedomil ze vlastne mi je dobre samemu a akosi som si odvykol od vztahu a vsetkeho co s tym suvisi v dobrom aj zlom. V podstate sa mi tento stav nechce zmenit, len mam trochu obavy z toho ze raz budem chciet a nebude to fungovat lebo budem zvyknuty fungovat ako samostatna jednotka. Asi si preslo viac ludi obdobim ked boli samy a zaujima ma ci mali podobne pocity ako ja a co, resp. kto a ako vas presvedcil zmenit tento stav.

usmevny_den

Či sa človek cíti šťastný alebo nešťastný, nezáleží od toho či je alebo nie je vo vzťahu. :) Sýty hladnému neverí a pochopiteľne si každý háji tú svoju vzťahovú-nevzťahovú pozíciu. Zažila som oba stavy a preto tvrdím to čo tvrdím. A inak super téma i príspevky. :)

blueberryNN

Zakladatel isto vie, ze byt vo vztahu je v poriadku. Len akoby hladal odpoved na to, ci je skutocne mozne, aby nepotreboval vztah. Spolocnost zvycajne tvrdi, ze potrebuje. Vztah prinasa do zivota nieco specificke, bud to teda mame alebo nie. Je otazne, ci pre kazdeho toto znamena viac stastia. Mozno nie. Niekomu mozno ta praca na vztahu nestoji za tie benefity (hmotne ci nehmotne), ktore zo vztahu plynu.

Zlamic

Nie, partner ti negeneruje stastie, ale ci chces, ci nechces, vo dvojici je toho pekneho viac. Predstav si to ako plat, kazdy ho mate sam, mozno z neho dokazete aj vyzit, ale ked ste dvaj, zije sa vam lahsie, lepsie a tak je to aj so stastim. Nikto netvrdi, ani tu netvrdil, ze stastie osamote je na nulovej hodnote. A este nieco. Kto si necha diktovat nieco spolocnostou je hlupak, clovek ma zit podla svojich vnutornych pocitov, ak je spokojny sam, tak nech je a nemusi sa tu predsa obhajovat, lebo potom robi presne to, co robi spolocnost jemu. Presviedca ju, ze byt sam je v poriadku a spolocnost ho naspat presviedca, ze byt vo vztahu je v poriadku.

tttzzz

Máš len 28, 3 roky si sám čo je fakt málo, vzťahy si mal, skúsenosti tiež, vzhľadom na muža máš času neúrekom. Toto hovor, keď budeš min 10 rokov sám, 45-50+ Ale poznám mužov v dôchodkovom veku, ktorí boli celý život sami a sú úplne v pohode. Takže nie je to nič neobvyklé, nad čím by sme sa mali pozastavovať.

blueberryNN

Spolocnost je nastavena na to, ze clovek zije v partnerskom vztahu. Ak to tak necitis, ostatni ti daju najavo, ze to nie je mozne, aby si mohol nechciet vztah. Ale ty sam vies, co citis. A potom z toho vznikaju taketo temy na forach, lebo nevies, ci mas nejaku poruchu alebo je to normalne. Preto som aj ja mavala neprijemne pocity, lebo ked vsade tvrdia nieco, co ty citis inak, automaticky premyslas, ze s tebou nieco nie je v poriadku. Vidis to aj na tomto fore. Preto je dobre, ze vies, ze su aj ini ludia, ktori nepotrebuju vztah k tomu, aby mohli byt stastni. Vztah je iba jedna z volieb, ktore v zivote mame. Niektori su na vztah viac orientovani ako ini. Kazdeho naplna viac nieco ine. Preto aj ako reakcia na tzu - teraz som radsej s aktualnym partnerom, ale moje stastie stoji na mne, partner je iba jedna z volieb. Urcite nie som stastnejsia teraz ako predtym. Teraz mam partnera a predtym som ho nemala. Som s nim preto, lebo je to cenny clovek. Chcem si s nim byt blizka. Nie som s nim preto, aby mi generoval stastie.

0vecka

podla mna kebyze ti to nechybalo tak to neriesis... to ze si zalozil temu je imho prejav toho ze ti to chyba ale nechces si to priznat

chcem_vediet

Ani by som necakal aku kontroverznu temu zalozim. Ale prekvapilo ma ze sa tu nasli ludia, ktori sa stotoznuju s mojim myslenim a nebolo ich malo.

Mates, janulka, ludmilka, blueberry, vdaka za nazor :) Nemali ste niekedy z toho negativny pocit ked bol tlak okolia na vas ze nemate partnerov? Ja ano a trvalo mi urcite obdobie kym som sa na to zacal pozerat inak. Asi zlomove bolo pre mna ze som bol cez leto v zahranici a tak nejak si vnutorne uvedomil ze zivot je tak krasny a ponuka tolko prilezitosti ze zit s partnerom navyse takym co mi nevyhovuje je iba jedna z moznosti a navyse nie prave ta spravna. A mam pocit ze od tohto momentu toho vela zmenilo. Ako to bolo u vas?

k24 u mna to takto byvalo, najma v case tesne po tom ako som sarozisiel, ale od vtedy som si vybudoval urcitu socialnu skupinu kamaratov v ktorej sa pohybujem a travim s nimi cas najma cez vikendy. A ked nahodou nema niekto cas tak si proste spravim vylet a niekedy mam toho tak vela ze som rad ze mozem bytjeden den doma sam! Skus to aj ty.

tzu

BlueberryNN,, ved pises odporujuce nazory. Raz, ze si nemysli, ze ty vo vztahu su stastnejsi, ako bez vztahu, a hned nato dole napises, ze viac stojis o to byt s nim, ako byt sama. Ved to znamena, ze si s nim stastnejsia. Vo vztahu si stastnejsia. A este akoby to nestacilo, niekto na tvoj prispevok napise, pekne napisane. A keby to v tebe fakt bolo tak ako si myslis, tak by ti neustale reci o zadanych nic nerobili...

k24

blueberryNN - pekne napisane

mna by treba zaujimalo, ze ti co ste single, tak ci vam obcas nechyba niekto,alebo ci vas neprepadne pocit samoty, pripadne ako to riesite?

pre mna je asi najhorsi vikend, vtedy sa tak citim dost sam,nie je moc kam ist, ani s kym..tym nechcem povedat ze je pre mna vikend zly, ale predsa len cez tyzden ked clovek pracuje, tak je to take ine...a takisto ma zaujima, ci si aspon s niekym pisete? Bud cez FB alebo inym sposobom?

blueberryNN

Nesuhlasim s nazorom, ze ti, co su bez vztahu, su nestastni alebo menej stastni ako ti vo vztahu. Je to skutocne zavisle na osobnosti a zivotnych okolnostiach. Napriklad ja sama som zazila dlhe obdobie, kedy som vztah odmietala, a musim povedat, ze jedine neprijemne pocity som mala vtedy, ked som si citala o tom, aka musim byt nestastna, lebo som single. Ak by spolocnost nepretlacala vsade teoriu "vsetci musia mat partnera", tak by som sa nad tym ani nezamyslala. Teraz som stretla cloveka, ktoreho hodnotim ako najlepsieho muza, akeho som kedy spoznala, sme spolu, mame vztah, je to uzasne. Ale nemyslim si, ze som zrazu stastnejsi clovek. Ani som nezmenila svoj postoj vo vztahu - som s nim preto, lebo je to pre mna natolko pritazlivy clovek, ze viac stojim o blizkost medzi nami ako o samotu ci nezavislost. Ale nie je to o tom, ze "chcem vztah". Mne je iba s nim tak dobre, ze ma to s nim laka viac ako samota. Ale nie je to tak, ze teraz som v mode "vztah, stastie" a predtym som bola v mode "single, nestastie". Proste sa to navzajom takto nesprava. Clovek je stale tym, kym je. Vztah mu stastie neprinesie, ani samota mu stastie neprinesie. Su to iba okolnosti. Preto verim na zaklade vlastnej skusenosti, ze ludia mozu byt rovnako stastni vo vztahu aj mimo vztahu.