Opakujúce sa problémy s krcnymi mandlami

Príspevok v téme: Opakujúce sa problémy s krcnymi mandlami
Xxx11

Uz dlhšie mam problémy s krc.mandlami. Vždy sa mi objaví hnis alebo bolesti v ich okoli v jeseni. Uz par rokov po sebe mam angíny, vždy počas Vianoc, ale vždy pred tým mam uz zahnisane mandle počas jesene, hnis sa objaví, stratí a stále sa to opakuje. Tento rok som bral uz antibiotiká na konci augusta, prešlo to rýchlo ale dnes uz cítim že sa nieco deje - v okoli, akoby pod mandlou mam bolesť, nieje to nič strašne, zapálene hrdlo nemam ale chcel by som vedieť ako to 'zastavit' a co robiť aby som o par dni nemal zas angínu. Uvažujem uz aj o výbere mandlí, nosové mandle som uz mal vybraté pred asi 10 rokmi.

weverka

mne vyberali krcne mandle a nelutujem, strasne mi hnnisali a boleli, teraz zijem bez bolesti som spokojna. Doktor mi odporucil wobenzym proti zapalu a velmi pomohol.

Fleur-de-lis

no životosprávou si vieš tiež do určitej miery vypomôcť. Okrem toho čo odporúča vitavi by si si mohol trošku naštudovať o omega3 a omega6 mastných kyselinách a snažiť sa v strave omega3 zvýšiť a omega6 znížiť. Malo by to pomôcť zápalom. Lepok môže tiež zvyšovať zápaly v tele.

Niekedy je motor v poriadku, len ho tankujú nesprávnym palivom a preto nejde ako má...

vitavi

Hnis, škriabanie, ščervenanie, bolesť a citlivosť, napadnutie baktériami, to je všetko následok letných pochúťok.
To nezastavíš, najlepšie, ak sa ti hnis a hlien vylúči.
Pomôžeš tomu, ak prestaneš jedávať sladké, ovocie, aromatické a studené jedlá a nápoje, mliečne výrobky a iné "mňamky"..