Chlórovanie pitnej vody

jaa88

Chlor je jed. V tzv pitnej vode z kohutika je vsetko co uz bolo menovane,chemikalie z liekov, antikoncepcie, hormony, atb, parazity (tie ziaden chlor neznici) rozne chlorovodikove zmesy, ktore su super nebezpecne. Jediny sposob ako sa vsetkeho tohto zbavit je destilovanie. Kupovanie plastovych flias je fakt velmi pochybne, kedze nikto nemôže vedieť ako boli skladovane,na slnku,v teple,do takej vody sa prepustaju chemikalie z plastovych flias. Navyse sa vraj napustaju do este horucich flias....tak neviem. Balenu vodu pijem vynimocne a doma si destilujem. Ono je to myt, ze kedze je zbavena mimeralov,tak je nebezpecna. Pokial ma clovek dostatok mineralov v strave,nemá sa coho bat. Destilovanu vodu pije cela moja rodina niekolko rokov a ked vidim aky humus ostava na dne destilatora,tak som si ista ze robim dobre.

Katuška_J

po tom co som citala o chlore mi fakt nepride normalne ze ho niekto pridava do pitnej vody.. je vobec voda kde je mnozstvo chemikalii pitna??? ludia, sme na Slovensku a mame obcas taku kvalitu vody ze sa citim ako v krajine tretieho sveta..

Laurika1

chlor je pekne svinstvo, rovnako ako e-cka v jedle, ktorym sa tak vyhybame. snazime sa jest zdravo, ale nikomu nenapadne ze voda ktoru pijeme denne je plna chemie... tiez som za balenu pramenitu vodu. tam aspon viem, ze ju nechlorovali.

evuevu

pravidelne nam tecie hnusne biela voda... asi to je ten preplach, co obcas robia vodarne, ze pustia vacsie mnozstvo chloru lebo bakterie v potrubiach sa stavaju odolnymi ... dost nechutna predstava pit toto. my radsej kupujeme vodu. v tej aspon vieme co je- ziadne chemikalie!

Timur_33

pokial viem, tak nie je zrovna studia na to, ci chlor skodlivy je alebo nie je, ale rovnako ako ine chemikalie, ktore sa uzivaju dlhodobo, asi uplne nezavadny nebude... dost by ma zaujimalo ako to s nami vsetkymi skonci. uz teraz ma kazdy druhy clovek rakovinu- co je urcite nielen genetika ale rozhodne aj kombinacia faktorov ako prostredie, ziarenia, uparvovane potraviny, znecistenie a pod. radsej si dam pramenitu vodu... skoda ze doma nemam vlastny pramen :) tak aspon kupim vodu :)

Sissy118

co je chlor skutocne nezavadny zistime mozno o niekolko desatroci... kedze sa ziadne testy na toto nerobili, neda sa tvrdit ze by bol uplne bezpecny. podla mna by sme si mali celkovo davat pozor na to co jeme aj pijeme. a ked sa da vyhnut akejkolvek chemikalii alebo umelej prisade, tak treba ist do toho. ja si tiez radsej kupim balenu vodu ako by som riskovala dlhodobe pitie chlorovej vody.

Sissy118

Čítala som článok, kde boli vyjadrenia nejakého profesora, myslím toxikológie a ten spomínal dokonca spojitosť chlórovania vody a rizika vzniku karcinómu hrubého čreva!!

Heda111

ešte by som pridala k článku že vo vode z vodovodu sa nachádza zmes hormónov, antibiotík, antikoncepcie,drog, čo potvrdili vodárne s dodatkom, že čističky si z daným druhom znečistenia nevedia rady, kedže ich nevedia z vody odstrániť a ani bežne vodu na tieto látky netestujú. Pri balených podzemných vodách (minerálne, pramenité, kojenecké) vždy viete, čo pijete a na etikete nájdete charakteristické zloženie aj názov zdroja a lokalitu, voda z vodovodu pochádza z rôznych zdrojov (povrchových, zmiešaných alebo podzemných), takže v každom meste/obci tečie z vodovodu iná voda.