Veterina

Radoslava123

Čo ťa ťahá k veterine? Vzťah k zvieratkám? Alebo chceš len nejaký titul a je ti jedno, aký a z akej VŠ bude, hlavne, nech je titul a hotovo? Polož si jednoduchú otázku týkajúcu sa tvojej predstavy o budúcnosti. Chceš radšej pracovať so zvieratkami za každú cenu, aj za cenu toho, že nebudeš mať titul z vysokej školy? Alebo je pre teba titul z vysokej školy tvojím prvoradým cieľom a si ochotná ísť za titulom aj "cez mŕtvoly", čiže aj za cenu toho, že práca, ktorú budeš v budúcnosti vykonávať, nebude mať so zvieratkami nič spoločné? Titul? Alebo práca so zvieratami? Po čom túžiš viac?
Príklad číslo 1) NECH BY TI IŠLO LEN O TITUL: Vysoká škola, na ktorej sa dá študovať veterina, je totiž na Slovensku iba jedna a konkurencia je tvrdá, ľudia na sebe makajú čoraz viac. Či majú talent, či nemajú, hrnú sa ako stádo na vysoké školy a na tú, ktorú si si vybrala, je poriadny nával. To znamená, že aj napriek svedomitej a zodpovednej príprave by si sa tam nemusela dostať pre nedostatok miesta. A čo potom? Nastúpiš na inú vysokú školu, ale na takú, z ktorej absolventi so zvieratami určite nepracujú. Ale budeš mať titul. Si spokojná, lebo máš to, na čom ti záležalo najviac. A to je titul z hocijakej VŠ, aj za cenu toho, že so zvieratami pracovať nikdy nebudeš. Ak sa ti pozdáva práve táto predstava o živote číslo 1, tak choď na gymnázium, lebo gymnázium je škola ktorá ťa dokáže pripraviť na akúkoľvek VŠ.
Príklad číslo 2) PRVORADÁ JE PRE TEBA PRÁCA SO ZVIERATAMI A NA TOM, ČI BUDEŠ MAŤ AJ TITUL Z VYSOKEJ ŠKOLY, TI NEZÁLEŽÍ. Ak berieme do úvahy tú možnosť, že ťa na veterinu neprijali, ale o inej vysokej škole nechceš ani počuť, pretože práve veterina bola tvoja vysnívaná a okrem práce so zvieratkami nič iné robiť nechceš, tak potom vzhľadom na tvoj stredoškolský odbor, ktorým je odbor veterinár, si môžeš nájsť prácu napríklad v ZOO, v útulku pre psíkov, v obchode so zvieratkami... A hoci aj nebudeš lekárka a nebudeš mať ani VŠ, predsa budeš šťastná, že si si aspoň čiastočne splnila svoj sen, ktorým bola práca so zvieratkami, hoci aj nie práca veterinárnej lekárky, ale práca iná. Toto by sa ti však nesplnilo, keby si mala iba gymnázium a nič viac. Preto ak sa ti táto predstava o živote číslo 2 pozdáva lepšie ako predstava o živote číslo 1, lepšie bude pre teba ísť na odbor veterinár.

Gymnazistka

Tiez chcem byt veterinarka a teraz som prvacka na strednej. Najlepsia volba-gymnazium. Preco? Pripravi ta najlepsie na prijimacky na VS. Mam kamosku v Brne na veterine a vsetci jej spoluziaci su z gympla.
Najhorsia vec ktoru mozes urobit je ist na strednu veterinarnu ktora je v Nitre pretoze ta skola je navyse este aj dost slaba, flakaju sa tam.