Antidepresíva, zvýšený prolaktín, snažilkovanie

lombardo1981

Na zvýšený prolaktín je dobrý drmek obyčajný, Mucuna pruriens a SAM-e. Potom je dobré zvýšiť príjem vitamínu B6, vitamínu E a zinku. Veľmi dobré sú banány, jablká, červený melón, zelená zelenina, zemiaky, losos, kuracie mäso, fazuľa.
Drmek obyčajný by sa nemal kombinovať s HAK či inými estrogénmi, antipsychotickými liekmi (napríklad Zyprexa, Seroquel), liekmi na parkinsona a s liekmi typu Degan.
Mucuna pruriens je ÚPLNE kontraindikovaná pri liečbe inhibítormi MAO a metyldopou. Opatrne ju treba kombinovať s liekmi na cukrovku, antipsychotikami, tricyklickými AD a látkami, ktoré sa používajú pri celkovej anestézii.
SAM-e je ÚPLNE kontraindikované pri liečbe akýmikoľvek AD a Robitusinom. Opatrne treba pri užívaní levodopy, demerolu a tramadolu. Takže v tvojom prípade neprichádza do úvahy.
Ja by som najskôr skúsila ten drmek obyčajný, vitamín B6, vitamín E a zinok. Ale pri nadbytku zinku dochádza ku vypadávaniu vlasov, nakoľko je potrebný aj na tvorbu testosterónu.
Na zvýšenie plodnosti je dobrá Maca. Zatiaľ neboli zistené nejaké interakcie s liekmi. No obsahuje značný podiel vitamínu K, takže ľudia užívajúci akékoľvek antikoagulancia (predovšetkým warfarínu), by sa mu mali vyhýbať. Aj ľudia, ktorí majú problémy so ŠŽ by sa jej mali vyhýbať. Pretože obsahuje glukozinoláty. A tie, keď sa prijímajú v nadmernom množstve a pri súčasnom deficite jódu, môže dôjsť ku vzniku strumy. A odporučila by som ju užívať obom. Pretože plodnosť zvyšuje u oboch pohlaví. :) U mužov je to celkom dobre preskúmané. Zvyšuje u nich množstvo spermií.