Trpnutie tváre - tetánia?

Príspevok v téme: Trpnutie tváre - tetánia?
Hunther

Ahojte.Uz dlhsiu dobu mavam problemy v podobe nevolnosti skoro kazdy den, pocity akoby som bol v inom svete niekedy, triašky, závraty niekedy pocity horúčavy, inokedy zase zimy že až sa trasiem. Často sa mi stáva akoby mi mráz alebo zimomriavky prešli po chrbtici.Pochodil som rôzne vyšetrenia srdca ako EKG/ECHO, záťažové - srdce v poriadku, tlak mám v poriadku, pulz tiež. Štitná žľaza vyšetrenia tiež v poriadku, otorinolaringologické vyšetrenia taktiež no a na neurologii vyšetrenie EEG v poriadku, predpisane magnezium 3x denne a vraj diagnóza neurogenná tetánia. Ešte idem na vyšetrenie EMG a MRI. Mal som tiež robeny komplet krvny obraz vrátane minerálov, moč - všetko v poriadku. Dnes sa mi stalo, že cca 3x po sebe v priebehu 2 minút mi ako keby začalo trpnúť ľavé líco pocit akokeby mi po ňom zimomriavky chodili a ako keby sa mi malo samovoľne začať hýbať. Taktiež niekedy mám pocity chladných nôh, alebo rúk, ktoré po pár minútach vymiznú. Môže to byť jeden z príznakov tetánie ? Alebo môže ísť o krčnú chrbticu, prípadne niečo vážnejšie ? Niekedy mám také pocity ako keby som nevedel čo so sebou. Nedobre mi je ležať, sedieť, chodiť proste nič. Dosť som sa vydesil a celkovo som taký stresový typ. Hneď ma napadlo či to nie je nejaká porážka. Mám len 22 rokov a nemám nadváhu ani nefajčím, niekedy pijem víno. ďakujem za reakcie a rady.

Lion45512

Mne trpne tvar od 2014 kedy som sa nakazil boreliu, chlamydiou a mykoplazmou, trpne od nosa nadol ako po injekcii od zubara.

ujofero99

To isté mám aj ja, Asi tri 2-3 eoky.... Nechápem odkiaľ sa to nabralo. Ale je to hnus. Ked príde ja to volám stav, tak je to hrozné. Príde mi zle akoby som bol po vaznej opici, tiez mavam studene nohy ruky a to sportujem. Triažky sa striedajú s horúčavou, cele telo je v napätí, brní, svalové zášklby vtedy akoby som bol zbiného sveta. Niekedy si myslím, že som schizofrenik ;) no sranda to nie je. Beriem na to tiez magnasolv, rozpustné magnézium, no žeby to nejak pomahalo nie som si istý. Ja som presiel xy vyšetreniami, lebo mávam problémy s trávením Kde mi mimochodom zistili autoimunitnú gastritídu s pozit APCA ( poďla mňa kameň úrazu) tiež genetickú intoleranciu na laktózu. Ale mlieko a mliečne výrobky, som už nekonzumoval dlho. Na ru gasteitidu mi najorv naindikovali Liek na riedenie kyseliny a potom sme presli na rozrok popsinu a hcl. To mi zo zacpiatku pomahalo, čo sa týka travenia tak asi na mesiac. Ptom už vôbec.Tiež som si dal vyšetriť enzým DAO, mam hodnotu 7 čiže možnú histamínovú intoleranciu. Ale nepomáhala mi ani histaminova dieta... Ale som toho názoru, že v dosledku tej gasteitídy nemam dostatok kyseliny HCL a pepsinu na travenie a tym padom ani dobré vstrebavanie zivin lebo moja strava aj ked je zdrava nie je obsorbovana.. V podstate všetko vo mne hnije, a toxiny sa mi dostavaju do tela... ... ... Ale najviac zaujímavé je, že som raz vynechal lepok, gluten a fungoval som tak vyše mesiaca. A moj stav sa rapidne zlepšil žiadne stavy nič. Travenie som mal ako zdravý, dokonca aj mlieko som vypil a nič mi nebolo, potom som nabehol opäť na obyčajný chlieb pečivo výeobky z múky, a stavy su späť. Neviem ale možno je to len náhoda, ale jednoznačne to vyskúšam ešte raz. Podotýkam že, nemam ani intolerancou na gluten lepok ani soju atd. ani alergiu. Zaujimave ze moje imonoglobulíny Ige mam 2x vyssie hodnoty, takze nieco tam bude, ale lekári sú lenivi sa s vami naťahovať a riešiť vás keď si nevedia rady. Už som bol aj za simulanta. Takže asi toľko.

hehe1

mozno to mas aj zo stravy, su rozne potravinove intolerancie, alebo histaminova, nastuduj si, mozno sa tam najdes, mozno je spustac niektorych priznakov jedlo, alebo aj vino, mozno...