FB je stvorený pre exhibicionistov a chválenkárov

Príspevok v téme: FB je stvorený pre exhibicionistov a chválenkárov
jese

Aj vy s tým súhlasíte?
Ako som si všimla sú na fb ľudia ktorým fb prišiel ako vhod a narodili sa do správnej doby kedy fb existuje pretože taká očividná možnosť ako sa chváliť na verejnosti a vystavovať svoju "krásu tela" ako je v dnešnej dobe ešte nikdy v minulosti nebola. Veď dnes si už každá slečna či pani, každý chalan môže o sebe na fb tvrdiť že je modelka či model. Veď ako sa na FB mnohí doslova ukazujú, fotia a potom dávajú každú jednú fotku verejne vystaviť tak to tu ešte nebolo. Veď dnes nemusíte plakať do vankúša že ste chceli byť hviezdou v módnom časopise, dnes je tu nato FB.
Smutné je však to že slečny a panie, chalani ktorí zato stoja že sa na nich je radosť pozrieť sa na FB vôbec neukazujú alebo ani na FB niesú. A tie ktoré si o sebe myslia aké sú krásky a modelky tam hádžu v kuse svoje pózy v plavkách, v gaťkách, v podprdách, v minišatách a špúlia zmaľovanými papuľami a gúlia očami ako sliepky. Mnohí chalani už robia to isté. Začínajú sa správať ako ženské osadenstvo.
A potom je tu druhá skupina ktorá tie fotky lajkuje a lajkuje a lajkuje a komentuje. A keby aspoň tie dievčatá stáli zato. Ale keď sa tak dívam tak mnohým z nich veľmi chýba sebakritika. Mnohé by ani foťak na mobile radšej zapínať nemali.
Prečo tie ktoré sú pekné, sympatické a na ktoré by sa človek rád pozrel niesú buď na FB alebo tam majú namiesto svojích fotiek fotky z prírody, zvieratiek a pod. Prečo?
A prečo tie čo sú zmaľované a oblečené ako ruské kur*y majú desiatky selfie?

dvojpes

FB ma svoje dobre aj zle stranky. Myslim, ze kazdy z nas uz bol svedkom toho, ze nejaky jeho blizky namiesto prezivanie zazitku skor rozmyslal nad tym, ako ten zazitok dostat na FB.
mna minule zaujala jedna vec:
jedna moja FB kamaratka ma velmi zaujimave prispevky z cestovania po roznych krajinach, ale aj ine veci, proste navonok to vyzera, ze si zije super zivot.
potom som sa pytal kamosa (uz v reali), ze ako sa dotycna ma. jeho odpoved ma prekvapila: ze vraj dost zle, ma zdravotne problemy, depresivne sklony, vela starosti s bytom a celkovo dost nestastne obdobie.

Moireal

odpovedam, nikto nevini fb za nejake svoje komplexy. Facebook nieje predsa len o fotkach. Ja som bola svedkom toho a aj sa mi to stalo ze dotycna osoba, s ktorou som bola, sledovala svoj profil alebo bohvieco na fb miesto rozpravania.
Facebook je dobry pre pracu ale pre osobny zivot je to skor zataz. To, ci ma clovek viac priatelov vdaka socialnym sietam, je otazne, kedze ako sa vravi: v nudzi poznas priatela. Priatel nieje len ten, co daco lajkne alebo, s ktorym sa pozdravime na nahodnej akcii.
Priatel je ovela sirsi pojem a hlavne je to ten , co sa cloveku po zruseni fb neotoci chrbatom. Niekomu to funguje ale dovolim si tvrdit, ze ked v reale clovek nema pevne zaklady v priatelstvach a nezije na mieste, kde ich ma poruke, tak mu virtualne siete ani nenahradia a ani nedoplnia deficit priatelov. Zavisi to skratka od jeho schopnosti ziskat si ludi.
Ja tu socialne siete ale nezatracujem, aj ked tu na fore, sa ludia casto hadaju, myslim, ze toto forum ma prakticke a dobre vyuzitie a aj kopec inych, kde ludia zdielaju svoje zaujmy a nazory.
Skratka, minca ma vzdy dve strany. Ale v principe plati, ze uspesni ludia sa vzdy budu chciet pochvalit. Tak ci onak. Je to v ludskej nature.

smilova

Jasné, dobrí skromní ľudia nemajú FB a štetky a povrchní ho majú a všetko zdieľajú... ha-ha. Z akých dôvodov môže ľudí štvať/mrzieť, že ak nie je in a nemá FB a technológie, je odpísaný? A z akých dôvodov sa ľudia cítia nepríjemne preto, ako sa iní na FB prezentujú? Stačí, ak si každý odpovie...

Fleur-de-lis

hmm, že to chválenkári využívajú, to si viem predstaviť. Ale zas nevidím to až tak negatívne ako autor témy.
Ja tam nemám kadekoho, väčšinou len ozaj priateľov, a tí na také foto nie sú... A u zopár z nich čo tam dávali príspevky, ktoré ma nezaujímali som proste zrušila sledovanie a hotovo :)
Sama tam foto už nedávam, pretože internetu neverím v tomto, tak aspoň nepreháňať so súkromím na nete....

A zas ľudia čo ich mám rada, ich príspevky ma zaujímajú, či sú to foto z dovolenky, rodinné alebo čo, je to milé vidieť kúsok ich života, hlavne u tých ktorí už bohužiaľ bývajú ďaleko.
Ale zas veľa času na FB netrávim. Prezerať si profily iných ma veľmi nebaví.

Každopádne mám u autora témy pocit, že si to berie osobne. V zmysle žiarlivosť, závisť. Ale možno nie. Zas tiež nevnímam ako v poriadku sa niekde vystavovať polonahí. Ale kritika tam až tak nepomôže. Tým čo sa vystavujú väčšinou chýba úprimné prijatie a úprimný záujem od niekoho a proste je to ich cesta ako sa dostať aspoň k nejakému prijatiu a oceneniu, k pozornosti... To sa potom motá taký egoizmus a povrchnosť so zranením.

odpovedam

mesacny princ, to je obrovsky predsudok, ze ludia, ked idu von, nerozpravaju sa kvoli technologiam. Pritom je to presne naopak. Ludia, ktori vyuzivaju socialne siete, maju aj v realite viac priatelov. Prave preto, ze sa dozvedia o mnohych akciach/udalostiach/kontaktoch, o ktorych by sa nemali bez internetu sancu dozvediet. Takto stretnu kopec inych ludi.

Je uplne normalne a ludsky prirodzene chciet zdielat svoje zazitky/napady/spomienky. socialne siete su len novsi prostriedok, ako to ide velmi jednoduchym sposobom. Aj psychologicke studie, merania a vyskumy potvrdili, ze virtualna komunikacia tu realnu nenahradza, ale vyznamne doplna. kolko novych ludi spoznas cestou do roboty, z roboty a potom sedenim doma? Asi sotva vela.

Kopec ludi sa spozna az na zaklade predchadzajucej virtualnej komunikacie. Zase nerobte z FB vinnika vasich komplexov alebo nizkeho sebavedomia ;-). Vola sa to externalizacia frustracii, kedy za svoj nezaujimavy/neuspokojivy zivot vinnite niekoho ineho/nieco ine. Cudzi ludia na fb sa vas nijako nedotykaju, naco ich zhadzujete? Su to rovnaki ludia ako vy.

Mesačný princ

Všetko je to o ľuďoch. Kto dnes nie je na FB a iných soc sieťach, nemám najnovší telefón, naj oblečenie, naj zážitky, naj kamarátov, naj fotky....tak ho táto dnešná doba odsúdi...alebo presnejšie sa o ňom ľudia nedozvedia...veď odkiaľ by sa mohli ak nechodia von a ak chodia tab berú tablet, notebook alebo telefóna vôbec sa nerozprávajú...

ale to len tak na okraj

Moireal

Aj ked uz par rokov fb nemam, pamatam si aky bol predtym, takze tam nemusim "chodit", aby som vedela, ze tych fotiek bude stale pribudat.
Ale nech si kazdy robi co chce a nech si kazdy aj povie svoj nazor, na to sluzi toto diskusne forum. :))