Ide to so mnou dolu z kopca...

Príspevok v téme: Ide to so mnou dolu z kopca...
Čo so mnou

Ahojte mam 15 rokov a som prváčka na strednej škole mám problem už 3 týždne. Trpim niečim čo neviem identifikovať.. Keď mám ísť do školy,je mi z toho,že tam idem zle,cítim sa úzkostlivo,bije mi srdce,ako keby strach. Kŕčovito zvieram nejaké veci,alebo si ohrýzam nechty a chodím aj 15 minút po izbe a predstavujem si ako to bude v škole,cítim napätie. Bojím sa. Nesústredím sa na učivo nechce sa mi učiť, mám k tomu nechuť,je mi do plaču. Aj keď moja rodina mi hovorí že som poriadku no necítim sa tak. Zviera mi žalúdok a neviem sa toho zbaviť stále len rozmýšľam o prestupe alebo o nejakom liečení. Cítim ako keby ma všetci ohovárali, zázerali po mne. Cítim sa škaredá a neschopná. Ako keby som všetkých ničila. Kamarátov som stratila a už naozaj neviem ako ďalej. Nechcem trápiť rodinu. Naozaj neviem čo so mnou je. Prosím poraďte dakujem..

mmooly

skús sa porozprávať takto otvorene s mamou. dúfam že je natoľko inteligentná aby ti vedela nájsť pomoc. nenechaj to len tak..radšej zbytočne ísť ku lekárovi ako potom keď sa ti to nejako nabalí a bude to horšie.. možno by pomohol psychológ.. skús užívať magnézium, to je dobré na nervozitu.. a ten psychológ by ti pomohol utriediť myšlienky a dodal odvahu.

tasty

ak máš stres zo školy - cítiš, že je nad tvoje sily a že ju psychicky nezvládaš, tak prestúp na ľahšiu školu

nenič sa zbytočne, psychické a fyzické zdravie je prvoradé

Hlpmianka

Ahoj mozno sa len privelmi bojis. Tipujem ze na zakladke si sa tak nebala lebo si ich poznala od malicka. Pozri ja teraz sedim v busi na ceste do skoly(tiez som prvacka). A nebojim sa pretoze to berem ako novu etapu mojho zivota. A krasna si urcite. Kazdy je krasny ale inym sposobom :) Ucite ta nikto nijak zle nebere len sa nesmies bat. :) Rada by som ti pomohla pretoze ziadny clovek si nezasluzi byt smutny.:)) No vsetko co som mala na jazyku mi uz vypadlo heh tak dufam ze ti to pomoze aspon trosicku.

m8

tak sa viacej snaž. možno máš výčitky, že sa málo učíš..a čo sa týka vzhľadu, prosím ťa...pubertiaci veľmi riešia kto sa ako oblieka, ako vyerá, ako je obľúbený...niektorí aj v dospelosti..to nerieš...nie sú to pravé hodnoty, také veci by ťa mali trápiť najmenej...časom sama zistíš..ako jasné, treba sa snažiť chodiť upravene, čisto, v komunikácií dodržiavať nejaké tie pravidlá, pozerať sa do očí, hovoriť nahlas, priamo, neskákať z témy na tému ale držať sa jednej...všetko, tie zábrany čo máš, nie sú dobré pre teba a treba sa naučiť s tým bojovať, čím skôr tým lepšie..každý človek nejaké má, má chyby, má v sebe diabla, ktorý mu vraví, čo by mal robiť zle, ale ty sama v srdci vieš, čo je dobré a čo správne, keď máš odpor k učeniu ale vieš, že by si mala, tak sa prekonaj..tieto veci ťa budujú a robia silnou. keď budeš vedieť vládnuť sama sebe, máločo ťa položí na kolená