Hranicna porucha osobnosti

luciano

Ako často ? No vec sa má tak, že intervaly záchvatov sa skracujú, ináč povedané, sú stále častejšie. Pred pol rokom to bolo tak raz za mesiac a dnes je už stav taký, že ju to chytá každý druhý deň. Chceme ju dostať do nemocnice, pretože je to jediná nádej, ako to z nej dostať. Na túto duševnú poruchu existuje spoľahlivá liečba, ktorá sa naordinuje v nemocnici a potom sa lieči ambulantne v podobe liekov.

porucha

Ja poznám tiež človeka s touto diagnózou, teda aspoň ten človek mi povedal, že má túto diagnózu, a správa sa ešte normálnejšie,ako väčšina ´´zdravých´´ ľudí a nevidno na ňom nič, možno len nejaké minimálne odchýlky. Niekto je aj s 10 tabletkami od psychiatra viac fit ako bežný človek, čo neberie jednu, mám s tým už skúsenosti pri niektorých ľuďoch. Teda fyzicky zaostávajú, ale psychicky sú ešte normálnejší, ale tak u každého je to inak, nie je to pravidlo.

luciano

Ano, máme kamarátku, ktorá trpí touto chorobou. Prejaví sa to tak, že chce ubližovať, našťastie len slovne. V čase záchvatu hovorí, aký sme škaredí a hlúpi a podobné reči. Vtedy ideme od nej preč, nevšímame si ju. Po čase sa opäť ozve a ospravedlňuje sa, je hovorná, priateľská, samý žart. Ale len do času, keď ju zachváti opäť zlosť a potreba niekomu slovne ubližovať.