Čo na tvorbu žalúdočnej kyseliny?

Príspevok v téme: Čo na tvorbu žalúdočnej kyseliny?
badmood

Zdravým chcem sa spýtať čo vám pomohlo pri stimulacií žaludočnej kyseliny ? Snažím sa brať HCL v doplnkoch ale asi to nestačí tak chcem proste nadobro zvýšiť tvorbu. Lieky žiadne nepoznám a bez predpisu ich asi nedostanem takže tam cesta asi nevedie. Takže zostáva niečo prírodné lenže ja nemam šajnu čo.. čaje poznám napríklad Rumanček a dalšie lenže to moc nepomáha existuje niečo čo fakt zaberá?

Ďalej sa chcem spýtat aj na nejake potraviny alebo bilinky čo môžu podporiť trávenie enzýmy a take veci.. mávam často žltu,bledo hnedu až sivú stolicu a neviem si vysvetliť z čoho. Vyšetrenia mám, našli mi len žlč v žalúdku v Maji som mal podraždenú sliznicu dali mi lieky proti kyseline ale nepomohli iba horšie. Čo mam robiť ?

Uvažujem že by som skúsil zelený jačmeň alebo nejakú superpotravinu aj ked neviem či to pomôže na žalúdok. Pomohlo to niekomu s podobným problémom? Mával som velke stresy určite za niečo môže aj stres lenže potrebujem to čo najskôr napraviť mam 19 rokov a už ma bolievajú kosti nemožem športovať a musím si dávať pozor čo jem.. z niektorých jedál je mi zle a tak.. Hľadám tu vaše typy rady hocičo čo vám pomohlo čo stojí za skúšku prosím pomôžte mi. Ďakujem.

RNG

Zlta , bledohneda a siva stolica znamena nedostatok vylucenej zlci. Moze to byt kvoli zapchatym zlcovym kanalikom alebo dokonca nedostatocnej cinnosti pecene. Daj si vysetrit zlcnik na kamene.
Na posilnenie vylucovania zlci je najma sylimarin, ale aj cynarin, cierna redkovka a korene pupavy(taxacum)
Na zlepsenie travenia ti pomozu aj enzymaticke doplnky, ako napr pancreatin, ktory je blizky nasmu vlastnemu pancreatinu.Moze tu pomoct aj doplnok zlci.

badmood

Ďakujem pozriem čo to je kávu nepijem to je mi jasne čaje pijem Puškvorec a Rumanček oba su na podporu trávenia a stimuluju žaludočné štavy ale hladám viac :) ale vdaka

terezka365

Mne veľmi pomáha Omeprazol, neviem, či je na predpis. Neviem, čo by ti z potravín znížilo šťavu, ale určite nepi kávu ani čaje.

badmood

Hlavne som sa chcel spýtať na potraviny čo zvyšujú tvorbu HCL nemusíte ma tu hned karhať sam viem ako a po čom sa ako cítim takže pozorovanim si sanžim pomôcť kedže doktori mi daju lieky s ktorých mi je zle a ostatné ich nezaujíma a mna nebaví trpieť takže samozrejme že nebudem čakať kým zase prídem k doktorovi (november) ale skúsim aj niečo sam a je mi po tom aj celkom dobre. Hlavne som si prišel po radu od ludí čo si zvýšili tvorbu kyselín vdaka.

magnetka123

V maji si mal podrazdenu sliznicu a ty este uzivas HCL??Kto ti poradil taku blbost?Koledujes si o zaludocne vredy...

odpovedam

najhorsia je samodiagnostika. kopec ludi si nieco kdesi precita a hned si zacne pripisovat choroby a symptomy. ak ti lieky nezabrali, konzultoval si to na kontrole s lekarom? bol si na gastroskopii? absolvoval si kultivacie? cez forum ti nikto nepovie ani diagnozu, ani liecbu. a ti, ktori ano, tak ver tomu, ze su to len vystrely naslepo. hlavne, ak ti niekto/nieco slubuje univerzalny zazrak.