Rešpekt, chémia, náročnosť?

Príspevok v téme: Rešpekt, chémia, náročnosť?
mima265

Spoznala som fajn muža, ktorý mi prejavuje sympatie, chce sa so mnou stretávať, páčim sa mu. Mne je s ním dobre, je mi duševne blízky. Ale vzhľadom ma nepriťahuje, resp. nie som si tým istá. Vyzerá trochu exoticky. Je milý, inteligentný, je mi s ním fakt prirodzene fajn. Ale niečo mi chýba, neviem, čo to je..neviem, prečo mám potrebu , aby vyzeral inak. Zažil niekto niečo podobné? Ďakujem.

Sejla

V genetike nie je ziadna pochybnost, ze opacne imunitne systemy sposobuju vacsiu variabilitu genov a tym padom aj vacsiu zivotaschopnost potomka. V zivocisnej risi je normalne, ze cicavce sa vyhladavaju podla feromonov, ktore obsahuju informaciu o dna. U ludi sa tiez tvoria feromony, akurat nie je dokazane, ze nase zmysli ich vedia rozoznat. Pokusy sa teda robia skor opacne, snazia sa prist na to, ci nas naozaj pritahuju geneticky kompatibilni ludia. Ja viem len o jednom vyskume, kedy davali zenam ocuchavat spotene tricka muzov a ukazalo sa, ze najvonavejsie im boli prave tie s odlisnou imunitou. Taktiez mnoho z tych zien povedalo, ze tie lepsie vonajuce im pripominaju vonu ich partnera. Z toho sa moze len predpokladat, ze zeny si podvedome vyberaju partnerov podla vone (ak nie vedome podla niecoho ineho) a ze zrejme zachytavame aj geneticku informaciu opacneho pohlavia pomocou zmyslov.

Filip TT

Dvojpes - ide len o to, aby deti nemali blizki pribuzni - vtedy hrozia geneticke poruchy. Je to zariadene tak, ze zeny sa podvedome riadia pachom muza. Pach muza ktory im je geneticky blizky ich nepritahuje. Na druhej strane sa obe pohlavia riadia podla tvare toho druheho. Pritahuju ich tvare ludi, ktori su im geneticky blizky. To je dobre na to, aby sa dobre a uzitocne mutacie nerozpustili v spolocnosti, ale aby sa posilovali.

www.osel.cz

dvojpes

dakujem, adr1a za koment.
doplnil by som, ze som sa nepytal na krasu a vzhlad deti, ale na zdravie a zivotaschopnost.
ale osobne neverim, ze taky vyskum existuje, to by bolo extremne tazke zistit.

sob rudolf

mima265, z vlastnej skúsenosti ti radím chvíľu počkať. Možno si toho muža po čase obľúbiš. Ak nie a váš vzťah sa vykryštalizuje inak, ešte vždy môžete zostať priatelia. Alebo čosi iné.

adr1a

Nefritova. Vies na co sa pytal dvojpes? Vyskum statistika je nieco diametralne ine o com pises ty. To je len tvoj subjektivny nazor. A k tym detom co pises len tolko. Neviem, kde som to uz presne videla (zrejme daky casopis). Podstata je ta, ze tam boli uverejnene detske fotografie sveto znamych uznavanych modeliek hereciek ai. Neverila by si - ale vsetky tie uz v dospelosti v mladosti a neskor obdivovane krasky boli ako deti, hm, ako to taktne napisat. Proste boli to deti vyzorom nie moc pekne, nie az tak "atraktivne". Proste otras a dnes zarabaju miliony na svojej krase. A naopak. V detstve atraktivne deti uz v dospelosti nic moc. Vsetko je diskutabilne. Co clovek to iny nazor skusenost. Aby sa nejake teorie mohli brat vaznejsie, bolo by vhodne mat za tym seriozne vyskumy. Ale to by bolo narocne casovo ai.

Sejla

mima265, ano, par krat sa mi to stalo. Volam tie vztahy 'priatelstvo'. Take, v ake uz vacero dospelych prestalo verit a toboz nie medzi zenou a muzom. Je to z isteho uhla este krajsi vztah, ako partnerstvo, lebo zucastneni sa nehraju na lepsich, ako v skutocnosti su, nevytahuju sa a neboja sa zdoverit.

Nefritova

ano, ja poznam. v rodine minimalne dva pripady, jeden uz davno, teraz taky novsi. moja sesternica ma decko s totalnym debilom, to bolo len cisto fyzicke, pre zivot nepouzitelny, ale mala je neskutocne krasne dieta a aj zdrava. a poznam vela parov, co su spolu kvazi z rozumu a ich deti su no proste, menej pekne. ano viem, kazdy bude tvrdit, ze vsetky deti su pekne, ale nie je to pravda. a celkovo co su deti z nejakej "aferky" co viem, alebo sa vie, lebo sa proste na seba "vrhli" dvaja ludia, tak su vacsinou velice pekne. ano, je to skresleny a hruby odhad, ale tak nejak si to vsimam.

dvojpes

aj v tejto diskusii zaznieva argument, ze vzajomna chemia je dolezita, lebo je to akysi prirodny signal, ze ti dvaja su geneticky kompatibilni a ich potomstvo bude zdrave a zivotaschopne.
je to naozaj tak? su deti z takýchto vztahov zdravsie, odolnejsie?
pozna niekto k tomu nejaky vyskum, ci statistiku?

Mi Ha Ne

adr1a krasne napisane chvalim ta a zaroven obdivujem . Pretože si neviem predstaviť byť s niekym, kto ma nepritahuje.
Naštastie takéto veci nemusím riesit, uz davno som si uvedomil že ma nijaka zena nepritahuje, ani taka co skutocne stojí za hriech. aspon podla okolia. Somnou to nepohne! moze flirtovat, jasné v ramci zartu to robím aj ja. asi som taky chmulo. no nic viac usmejem sa idem dalej.
jediná vec na ktorú sa tesim je moja priatelka, tahá ma k nej rozum srdce aj zvysok tela!
Preco sa ochudobnovať a zbytočne sa vystavovať hriesnym myslienkam?
tá iskra, chemia musí byt. a s rozvodmi to moc nemá jedine ak to bolo zalozene len na vzhlade, ale rovnako vztah zalozeny, len na pochopení a dobrom pocite nemoze vydrzat vecne.

Bandolera

Mima265, vôbec by som nevešala hlavu... Ja som mala za života dva vážne vzťahy, a to som si pred prvým bozkom ani v jednom prípade nevedela predstaviť niečo viac ako kamarátstvo... Proste ma vôbec priťahovali... Ale po nejakom čase som sa zamilovala a uz mohol okolo mňa prejsť aj samotný playboy, tak ja som mala oči len pre toho svojho... Prvý bozk všetko zmenil ;-)