Priateľ sa nechce ku mne nasťahovať

Príspevok v téme: Priateľ sa nechce ku mne nasťahovať
niqa6478

Dobrý deň. S priateľom chodím 2 roky a chceli by sme spolu žiť no problém je v tom že sme si chceli rekonštruovať bývanie u mojej babky v suteréne Som sa na to moc tešila No včera mi povedal že pôjde so mnou žiť do podnájmu lebo si myslí že moja mama a babka sa do nás budú starať a nebudeme tam šťastní . No sľúbili že sa do nás nebudú starať . On je zvyknutý v paneláku bývať a keďže máme takúto možnosť tak nechápem tomu. Ako ho mám presvedčiť že u mňa je lepšie bývanie ?.

vebe

Uz viaceri ti tu napisali ze to nie je dobry napad a ja s tym suhlasim. To co niekedy vyzera ako dobre a jednoduchsie riesenie byva casto to najhorsie riesenie.
1. Chcete rekonstruovat a teda investovat peniazky do niecoho, co ani jednemu z vas nepatri, to je zasadna chyba, nikdy to nerob.
2. babka aj mama sa vam budu do veci starat, s tym nic neurobis. Kazda mama aj babka chce vzdy len to najlepsie, napriek tomu vznikaju spory
3. Ty to povazujes za spravne risenie, on ma iny nazor a ty to nevies pochopit, preco nechce urobit to co si ty myslis, ze je najlepsie. Zasadna chyba, musite hladat spolocne riesenia, kompromisy, aby vyhovovali obom, to je zaklad dobreho spolocneho fungovania.
4. Mozno vas ine byvanie vyjde o nieco viac, ale vrati sa vam to v inom, vo vasej nezavislosti a ta je na nezaplatenie.

Carny

Pozri, ak nie je iné riešenie, tak nie je iné riešenie. Ale nečuduj sa ak Ti takéto spolužitie zničí pekný vzťah.
Ak má priateľ psychickú poruchu a ešte sa pridružia problémy doma, nepridá mu to. Teda, neviem aký má problém, ale istotne mu problémy nezlepšia stav.
Ak by prišiel o prácu, môžete ísť do suterénu. Budete mať už však zaužívané isté zvyky a spôsob spolužitia. Bude ľahšie povedať, nechajte nás, keď sme bývali sami, robili sme si po svojom a bolo nám super...

držím palce

rfwrwerw

Menej ako menej, musíš rátať počiatočnú investíciu + náklady na údržbu. Nečakaj, že babka dá 1 euro do spoločného a to aj do obyčajných spotrebných vecí, všetko budete platiť vy. Začne zatekať strecha - platíte komplet všetko. Reálne nemáte nič, všetko vlastní babka, chcete investovať do cudzieho a po smrti babky vyplácať súrodencov z už prerobeného a zhodnoteného majetku.
Vy budete všetko platiť a babka s tvojimi rodičmi sa vám do všetkého budú starať, aj do úplných prkotín. A nač tam idete, a nikdy ste tam nechodil a prečo a ...

Parker

Byvanie u rodicov, ci starych rodicov by malo byt iba z existencnych dovodov. Pokym mate moznost, tak pracujte na vlastnom byvani. Rodicia ci stari rodicia maju casto radi tendenciu sa starat do zivota mladych, myslia si ze to robia v dobrej viere, ale mladym to len lezie na nervy.

Osobne si myslim, ze mladi ludia, by mali zit sami z dvoch dovodov:

1. Ked ziju sami, tak problemy riesia na zaklade vlastnych skusenosti, ktore takto ziskavaju. Rodicia si stari rodicia by ich len poucovali a tym padom by mladi neboli nuteni pouzivat svoje mozgy na rozhodovanie. Takto, ked su sami skor dospeju a ziskaju realne skusenosti.

2. Mladi ludia, ktori sa rozhodnu zit sami, nie su retardovani, aby im rodicia ci stari rodicia stale davali rozumy, tak nie je nutne aby zili s nimi.

DontWorry

Ak by ste sli do podnajmu a prisiel by o robotu a nezvladali by ste to platit tak viete stale ist k rodicom byvat naspät. Neberies si na krk este hypo. Ale ako suteren? Vsak to je uz ake deprimujuce byvanie.

Niqa6478

Nikdy som nikde nezila zadarmo no v tom suterene ktory by bol uz prerobeny tak sa bude menej platit ako ked budeme byvat v podnajme. Babka za 2 poschodia komplet plati 300 eur.

usmevny_den

niqa, chceš povedať, že v tom suteréne by ste bývali zadarmo? a čo energie, údržba atď.? vyhovárať sa na peniaze tu nie je namieste, ty proste chceš aby bolo po tvojom a ja sa prikláňam k ostatným podobným názorom, že súkromie nadovšetko a chlapec má rozum.. skús ty prehodnotiť svoj postoj a snažiť sa pochopiť ten jeho..

niqa6478

Ešte som zabudla napísať že priateľ má psychickú poruchu a môže sa stať že zostane bez roboty a potom čo ? Ja mám malý plat a sama neutiahnem nájom.

DontWorry

Ani ja by som sa nenastahovala k priatelovi a k jeho rodicom keby mi to navrhol. Aj keby neviem ake dobre vztahy medzi nami boli. Tam uz nie je to sukromie. A navyse tolko tem existuje o tom ako svokra zasahuje do mladych a podobne...
Navyse, do suterenu? No nedivim sa mu.