Ženská závisť, zloba a klebety dokážu veľké činy a... mnohí ľudia žiaľ uveria

Príspevok v téme: Ženská závisť, zloba a klebety dokážu veľké činy a... mnohí ľudia žiaľ uveria
ohrozená

Po nastupe do prace v jednej nemenovanej pravnickej firme som zistila coho je schopna zenska zavist a ohovaracky. Nastupila som do kolektivu kde pracuju mensie mnozstvo zien aj muzov. Bola som uspesna prijata po pohovore comu som sa velmi tesila. No kolegyna ktora ma mala zaucit do prac. kolobehu ako to v tej firme bezi a co vsetko budem robit si neviem z akého dovodu zmyslela ze mi to peken stazi a ja budem posobit ako ta neschopna. Neviem ci si tam chcela dostat na to miesto nejaku svoju znamu asi hej lebo inac si to neviem vysvetlit. Alebo je tu aj ta moznost ze sa mnou citila ohrozena ze ju vyhodia alebo co. Vyzeralo to zo zaciatku dobre. Usmievava, mila a ochotna pomoct ale jej oci a neverbalne telesne prejavy hovorili nieco ine. Sileny usmev viem totiz dokonale rozlisit od srdecne mysleného usmevu. Jej sila kazdeho dostat na svoju stranu je neskutocna. Kazdeho vie spracovat dokonale aby uveril tej jej reciam. Tak napr. rano sme mali mat schodzu ako kazdy den. Ja som volala jej ze nepridem lebo musim k lekarovi. Lenze jej podanie ako som sa neskor dozvedela co mi bolo povedane ze som vraj zaspala a preto som neprisla. Alebo doniesla som papier tzv. pecko od lekara a dala na stol. Neskor ten papier zmizol a ja som nemala dokaz ze som bola u lekara. Ona sa samozrejme tvarila ze o nicom nevie a ziaden papier nevidela. Ale videla lebo som jej hovorila ze tu ho necham lebo sekretarka nieje u seba a ani sefka. Prebera mi klientou ktorých mam riesit. Nedava mi podklady na zaklade ktorých treba postupovat lebo ona nema momentalne cas. Proste snazi sa ociernovat ako sa da, ohovara poza chrbat pred druhymi kolegami a dokonca aj pred sefkou. Vsetkych ma na svojej strane lebo tam robi uz nejaky ten cas. Usmieva sa a je to typicka koketa ktora je akoze s kazdym zadobre. Ak sa jej nieco pytam ohladom klientov aby mi poradila co ako tak ona toto nevie, ona hento nevie, a ze toto nemusim a tamto tiez nemusim a potom mam problem lebo sa to malo robit tak a nie tak. A ona sa opat tvari nezaujate ze mi nic take nehovorila ze to mam takto robit. No pochopite to? Ved ked ma ma zaucit kto iny to ma vediet ak nie ona? Akoby mi zamerne zatajovala informacie ako postupovat. Potom ja na schodzi vyzeram ako ta hlupa co nic nevie a vsetko kazi. Ako mam pracovat s takou kolegynou? Rozpravala som sa aj so sefkou a ta mi povedala ze nemam byt vztahovacna ale sa viac snazit a ze "esterka" nazvime ju nieje zla. Ze ona nema cas riesit so mnou take decke problemiky.
Normalne rozmyslam ze dam vypoved. Tam nemam sancu uspiet ked ma vsetkych na svojej strane a vsetci veria len jej a namna sa divaju cez prsty. Nemam sancu zapadnut ked ma pred vsetkymi ociernuje aka som neschopna. Nieco sa jej spytam tak len taky ustipacny usmev ze TSS a to nevies?
Mate niekto podobnu skusenost s takou zmijou? Ako ste to riesili? Poprípade ako to riesite? Co mam robit? Mam to vydrzat a stresovat sa kvôli jednej krave alebo dat vypoved?
Chapem ze toto sa asi deje vo vacsine kolektivou najma medzi zenami kde sa stale najdu take strigy ktore chcu jednotlivcom skodit ale preco? Lebo je tazke dnes si najst pracu a udrzat si ju? Preto su ochotne toto robit? A este jedna otazka preco tym strigam ostatni kolegovia veria a uveria vsetko co hovoria? Nerozmyslaju vlastnou hlavou alebo su taki naivni ze uveria vsetkemu? Alebo preto ze tie strigy vedia hrat tak dokonale herecke vykony svojimi falosnymi xichtami ze im vsetko ostatni uveria aj s navijakom? Preco?

Kimmy

Mozno je to skryta psychopatka...

V americkej knihe "The Sociopath Next Door" od autorky Martha Stout, su trochu podobne pribehy (aj z pracovneho prostredia) opisane...

Davaj si na to pozor, mozno si precitaj nejake rady ako sa spravat ked mas psychopatov/sociopatov v pracovnom kolektive...

ohnostroj

"ak chcem dat vypoved a nechcem uz pracovat pocas vypovednej lehoty ale chcem odist skor mozem tak urobit? Ci musim tam pracovat este tie dva mesiace vypovednej lehoty? Mozem proste len tak odmietnut vypovednu lehota a neprist do prace uz nikdy viac?"

Pracuješ v právnickej spoločnosti a nevieš si takúto jednoduchú vec nájsť sama v Zákonníku práce? A čo tam robíš? Upratovačku?

ladycat

dvojpes : a preco by to nemohla využiť? Keby som mala zrátať ludi počernej pleti, ktorých zo svojho zdravotného a sociálneho programu živý môj mesačný plat, asi by som to ani nedopočítala ;-D po prvej desiatke by som to vzdala

dvojpes

ladycat
preco jej radis, ze ma "ist na PN"?
ak nie je naozaj chora, tak to je predsa zneuzivanie zdravotného a sociálneho systemu.
ten je predsa urceny pre chorých, nie pre tych, co si nevedia poradit v praci.

Prezyvka055

No ja neviem ale prakticky vsetko co si napisala je tvoja chyba, ked si to rozoberieme.

Isla si k lekarovi a miesto toho aby si zavolala priamemu nadriadenemu to odkazujes po kolegini. Tvoja kolegina nie je tvoja sekretarka ani ju to nema co zaujimat kde ty chodis, na to mas priameho nadriadeneho.

Za dalsie to iste s papierom, ona nie je tvoja sekretarka aby ho za teba odovzdavala. Ak tam nebola sekretarka z ekonomickeho alebo tvoj priamy nadriadeny tak to odovzdaj druhy den ked tam bude. Ten papier nemusis dat v den ked prides do roboty. Ja napriklad vsetky papiere odovzdavam az na konci mesiaca s dochadzkou ktoru podpisem a odovzdam svojmu nadriadenemu.

A za tretie. Tvoja praca tvoj problem, preco by ti niekto mal davat podklady. To ze ty nevies to je tvoj problem, nie problem tvojich kolegov. Naco si sla do tej prace ked nevies? Vynajdi sa. Komunikuj so zakaznikmi alebo neviem aku mas robotu ale kazdy tvoj kolega ma pracu tak nevidim dovod preco by mal robit pracu este aj za teba.

A inak tvoja sefka to vystihla.

ladycat

Prešla som si podobným terorom, a cim dlhšie to trpíš, tým je to horšie pre tvoju psychiku (mne sa dostavili silné úzkosti) My sme boli mala firma a mali sme tam dokonca az dve takéto mrchy. No cele zle. Vydržala som tie ich schválnosti a zle robenie pre vlastné potešenie viac ako dva roky...avsak na úkor svojho zdravia! Viac ako pol roka som prec a zlepšenie sa dostavuje velmi velmi pomaly. Nenechaj si podlomiť zdravie, to su ľudia, ktorí su zakomplexovaní vo svojich nedostatkoch a zavistiach a nad takými nikdy nevyhras. Oni sa v tom vyžívajú, pretože má vo firme vyššiu pozíciu, a ked maju podporu aj z vrchnosti (ako to bolo aj u nas) to tažko zmeníš. Obe majú jediné šťastie, ze žijú v inom meste, inak by som si toto nenechala...(Ale mozno raz, nie za to, ze som z firmy musela kvoli ním odisť, ale za to podlomené zdravie....xxx)

K tej výpovedi: výpoveď mozes dat bez udania dôvodu s vyp. lehotou 2mesiace. Na druhy den choď na PN a nechaj sa vypísať buď do konca tých 2 mesiacov alebo aj dlhšie (plynie ti ochranná lehota- teda nemocenská ti ostane stale v rovnakej výške, aj ked uz nebudeš zamestnancom)

Cliattsi: takéto osoby chápať ? To sotva. Predsa každý človek ma chyby, ale toto nie je chyba, toto je niečo, co praktizujú tieto osoby na úkor svojho dobrého pocitu, a ak má takýto človek aj nejaké kompetencie nad sebou o to viac sa v tom výživa.
A to nie je chyba, ale povaha (a hlavne:výchova od rodičov). A to je rozdiel.
Ľudia maju aj horšie veci v súkromí ako zakomplexovanosť, a nerobia takéto veci "druhým" ľudom....kolegom na pracovisku, lebo inde by si to chuderka nedovolila! ;-)

syseľko

Neviem ale myslím že musíš tam pracovať počas výpovednej lehoty dovtedy kým si za teba nenájdu náhradu teda novú zamestnankyňu. Až ju budú mať tak odísť môžeš ale neviem to isto. Naštuduj si zákony práce.
A prečo chceš odísť a vzdať sa tej práce kvôli nejakej poj*banej krave? Nevzdávaj to a bojuj! Jednou pi*ou poj*banou sa necháš vyplašiť a zduchnúť preč? Ak ti tá krava ktorá ťa má zaučať nechce pomôcť a naschvál ti strpčuje život tak hľadaj pomoc u inej kolegyne aby ťa zaučala.

ohrozená

Dakujem Vam.
Este mam otazku, ak chcem dat vypoved a nechcem uz pracovat pocas vypovednej lehoty ale chcem odist skor mozem tak urobit? Ci musim tam pracovat este tie dva mesiace vypovednej lehoty? Mozem proste len tak odmietnut vypovednu lehota a neprist do prace uz nikdy viac?

Mesačný princ

,,Protivník je chytrý. Kdykoli muže, sáhne k té nejsnadneší a nejúčinnéjší zbrani: k intrice. Nestojí ho to moc námahy - protože druzí pracují za néj. Slova vedená zlým úmyslem zničí celé mésíce oddanosti, celá léta snahy o harmonii. Bojovník svétla se obétí této léčky stáva často. Neví, odkud úder pŕichází, a nemuže nijak dokázat, že jde o lež. Intrika nepŕipouští právo na obhajobu: odsudzuje bez soudu. Bojovník pak snáší dusledky a nezasloužené tresty - neboť slovo je mocné a on to ví. trpí však mlčky a nikdy nepoužije téže zbrané, aby napadl svého protivníka. Bojovník svétla není zbabělec.,, (Paulo Coelho - Rukoväť bojovníka svetla)