Rosacea, čo robiť, aby sa to aspoň zmiernilo?

Príspevok v téme: Rosacea, čo robiť, aby sa to aspoň zmiernilo?
tamušik

Zdravím,
chcela by som sa Vás spýtať, čo pomôže na Rosaceu? Bola som u kožnej tá mi dala krém Rozex (= Brali ste to niekto? teda pomohlo Vám to aspoň troška?) a ešte som si kúpila Biodermu Sensibio -AR(=konkrétne čistiacu vodu a krém).
Mohli by ste mi poradiť? Beriete aj lieky? alebo používate čisto len komeztiku?
Viem, že sa to nedá odstrániť a ani mi to už nezmizne keďže ide o chronické ochorenie, ale predsa čo Vám pomáha pri zmiernení? čo robíte?
Vopred Vám ďakujem za rady! :)

Lilikuska

Neskusali ste niekto krem quasix? Je to na cervenu plet..ja mam rosaceu na nose.je to neprijemne a trapi ma to:-( hladam nieco vhodne ale nic mi nerobi dobre z kremikov..

marion78

ozajky este ma napadlo,ze je tam moznost laseroveho odstranenia popraskanych ziliek,ale nakolko je to uspesne neviem povedat

marion78

vola sa clinique moisture surge gel,je to vlastne akoby gel nie krem.myslim,ze moj problem s cervenou pletou bol skor tym,ze bola presusena,aj ked pri tych vykurenych miestnostiach mi to stale zostalo.nie je urceny na rosaceu konkretne.isto ma clinique aj na cervenu plet nejaky kremik,len su vsetky dost drahe,bolo by lepsie ziskat niekde vzorku na ebay trebars,aby clovek nevysolil tolko penazi a zas bol len sklamany.potom je este krem od dermalex rozacea,mne moc nevyhovoval,ale kamaratka si ho velmi chvali,ona ma rozaceu..

Mona567

Marion a aky kremik z cliniqe?mam tiez cerveny nos pri zmene teploty abo ked placem.. Ziadny krem na cervenu plet mi nepomohol..

marion78

ja som sice nikdy nemala diagnostikovanu rosaceu,ale na tvari som mala vsetko mozne uz ,aj nemozne :)zacalo to alergiou na kozmetiku a skoncilo niecim ako rosacea,cerveny nos a okolie ..pomohlo mi,zdravsia strava,diagnostikovali mi celiakiu,tym s a moje problemy s pletou trosku zlepsili.treba preto patrat aj po nejakych alergiach,intoleranciach alebo helikobakter pylori.a potom,co najmenej kozmetiky.pouzivam len ruzovu vodu na cistenie a oleje,olivovy,konopny,mandlovy.krem od clinique,ale ten je skor na suchu plet nie zacervenanu.skusala som rozne kremy proti zacervenanej pleti,naozaj mi nikdy ziadny nepomohol. teraz je moja plet daleko lepsia ako pred napr.5mi rokmi..ako sa pise,rosacea sa zvykne zhorsovat,u mna je to lepsie,aj ked mam popraskane zilky ,ale nie su az tak viditelne zatial a cervena sa nos,uz len pri vykurenych miestnostiach.inak je to celkom fajn :) drzim paste