Neviem sa sustredit, vnimat a zapamatat si

Príspevok v téme: Neviem sa sustredit, vnimat a zapamatat si
kalinkaa

zacala som mat problem so sustredenim sa, ked mi niekto nieco vysvetluje, proste nedokazem vnimat podstatu a pochopit... robim si starosti pretoze rozmyslanie potrebujem ku svojej praci, prave idem na jeden seminar, kde si musim vela veci zapamatat, ale uplne mi vynechava... prosim poradte mi nieco.. co moze byt pricinou a ako si pomoct?? velmi pekne dakujem za kazdu normalnu radu!

LMarika

Ja som mala kedysi obdobie, ked som mala dost velke problemy s pamatou. Bolo to v case, ked som byvala v plesnivom podkrovnom byte s plesnivymi tapetami a s azbestovou strechou v meste, kde aj 20-krat za den prsi (vacsinou prehanky) a niet jedineho dna v roku, co by neprsalo a nikdy tam nefuka vietor. No a okrem alergie na plesne, presnejsie na spory plesni som este konzumovala aj privela mliecnych vyrobkov a vela zakuskov, ktore som ale "nemusela", skor som bola nutena prisposobit sa pani majitelke bytu a musela som s nou chodit pravidelne 2-x denne do cukrarne na kremove zakusky a na Kaffee late. O intolerancii na laktozu a mliecnu bielkovinu som vtedy este nevedela, ze ich mam, len som mala grcacky a sracky a bolesti hlavy na dennom poriadku a aj pocity na odpadnutie, aj som tam viackrat odpadla. Psychicky mi bolo dobre, bola som stastna, ze mam dobru pracu a milych ludi okolo seba, ale telesne som sa citila strasne zle, ako keby som bola niecim priotravena. Nadchu a herpes na perach a pod nosom som mala normalne raz, az dvakrat za mesiac. Po odstahovani sa odtial nadchy a herpesy zmizli okamzite a neskor po vyluceni potravin, na ktore mam intolerancie, zmizli aj problemy s pamatou a so sustredenim sa, ktore ale zacali mierne ustupovat uz po odchode z plesniveho bytu. Cize ak by ti niekto tvrdil, ze trpis vymyslenou neexistujucou diagnozou zvanou ADHD, never mu ani slovo, klame ta! Radsej sa zamysli nad tym, ci tam, kde teraz byvas, nie je prilis vlhke prostredie, ci nebyvas v oblasti, kde casto prsi a kde takmer nikdy nefuka vietor, ci nebyvas v blizkosti nejakeho jazera, ci nemate v byte/v dome plesne, pripadne tapety, ktore su nezdrave, pretoze pod nimi stena nemoze dychat a plesne tam su, aj ked ich nevidis. Daj si urobit testy na potravinove intolerancie, vyluc zo stravy vsetko, na co mas intoleranciu a vyhybaj sa plesniam a vlhkemu prostrediu, ale aj saune, ak mas na spory alergiu. Ja len pisem, co pomoholo mne a ak sa zachovas podla mojej rady, uvidis, ze pamat sa ti vrati a schopnost sustredit sa sa ti vrati tiez, len to nepojde zo dna na den, ale pomaly, postupne. Ja len nechcem, aby si skoncila u psychiatra, kam rozhodne nepatris a antidepresivami nech sa predavkuje a otravi ten, ktory si vo svojej chorej hlave diagnozu ADHD vymyslel. Sama som citala v knihe Schimmelpilze, ze plesne sposobuju hyperaktivitu a neschopnost sustredit sa. Preto sa im treba vyhybat. A v knihach o potravinovych intoleranciach som zase citala, ze ak konzumujeme potraviny, na ktore mame intolerancie, tak to moze sposobit stratu pamate a nesustredenost. Takze tu mas hned dva mozne dovody, preco stracas pamat. Neboj sa, Alzheimer to nie je a ver, ze pamat sa ti vrati. Ked sa vratila mne, vrati sa aj tebe!!!

Kalinkaa

Sledujem to uz par mesiacov. ..myslela som ze to bolo stresom ale teraz mam kludnejsie obdobie tak neviem...co na to??

ivonka133

Od kedy si to spozorovala? Prejavilo sa to náhle alebo už skôr si spozorovala, že ti pamäť vynecháva, ale nebrala si to príliš vážne. Nestresuješ sa v poslednom čase?

em-ail

Toto spôsobuje príliš veľa času stráveného pri počítači. Elektrosmog ničí mozog, čiastočne sa to dá eliminovať pobytom v prírode, hlavne aktívnym, čiže rýchla chôdza, turistika atď. Pomáha aj kvalitná strava s dostatkom vitamínov a minerálov. Ak by to pretrvávalo odporúčam návštevu lekára alebo psychológa.