Ako prebieha pobyt na psychiatrii?

Predná Hora

Ahoj, ja som niečo podobné zažil a viem približne povedať, ako to prebieha napríklad na Prednej Hore. Je tam budíček tuším okolo 6:00, musíš si potom popraviť izby, sú na to naozaj veľmi citlivý, tam keď budeš mať trochu viac pokrčenú deku, tak ťa už za to budú napomínať. Proste na Prednej Hore je určité bodovanie, keď dostaneš 5 čiernych bodov, môžu ťa z nemocnice prepustiť, a tie čierne body sú za to, ak nedodržiavaš režim, neskoro chodíš na sedenia, neplníš si úlohy, ktoré dávajú tebe. Naopak sú tam aj tuším červené body, ktoré zase získavaš za to, ak robíš aj niečo naviac, alebo pomáhaš v niečom, už neviem úplne presne, je to skoro rok aj pól dozadu, čo som tam bol. Proste princíp je taký, že sú tam 2 skupiny, do ktorých sú ľudia rozdelení, 30 dní chodíš do jednej, ďalších 30 do druhej, každá má pravdepodobne iný spôsob, ako narába s pacientmi. Sú tam rôzne prednášky, na ktorých sa musíš zúčastňovať a zapisovať si poznámky, musíš chodiť na sedenia, kde vám dávajú rôzne úlohy a vo voľnom čase ich plníš.A potom ich prednášaš pred skupinou. Na sedeniach sa aj rozprávate o problémoch a spoločne si hovoríte, čo ste prežili,aké máte skúsenosti a podobne. Potom sa tam aj športuje, buď si idete niekde zabehnúť alebo robíte nejaký šport.

Proste ako program je dosť náročný, to klamať nebudem, mne pár ľudí povedalo, že mali dni, keď mali chuť odísť a zobrať sa a nechať to. Proste od rána do večera budú od teba niečo chcieť, niečo vyžadovať, a toho voľna tam veľmi veľa nebude. Každé ráno je ako by komunita, kde je dosť veľa ľudí, keď tam prídeš po prvý raz, budeš sa musieť predstaviť a povedať s čím si tam prišiel. Ale to len krátko, na tej komunite je dosť ľudí, možno aj takých 40-50. Proste je tam silný režim, ktorý budú od teba vyžadovať, aby si dodržiaval. Je to taká veľká budova, taký veľký areál.A taká maličkosť, nemôžeš komunikovať žiadnym spôsobom so ženami, neviem prečo, ale na toto sú citlivý. Je dosť pravdepodobné, že ty dajú robiť aj psychologické vyšetrenia, ja som ich tiež robil. To je asi tak všetko, čo by som k tomu napísal.

nnn

neviem ako je to kvôli drogám ... a viem len ako to prebieha na detskej psychiatrii v ba ... pomohli by ti aj také informácie ?