Kde robia v SR eutanaziu?

Príspevok v téme: Kde robia v SR eutanaziu?
zivotjenaP

uz ma nebavi tento zivot, nechcem ho zit, mozem ho aj darovat alebo vymenit za cosi ine ak by bol zaujem, ale upozornujem ze je zavadny, nevhodny pre citlive povahy a nesplna ziadne bezpecnostne normy. v podstate by ho nikto nemal pouzivat, pretoze hrozi ublizenie, zmrzacenie aj smrt.
Je v SR nejaka klinika kde ma tejto zavaznej choroby zbavia? Preferujem bezbolestnu a rychlu liecbu, idealne jednodnova hospitalizacia, mydlo, uterak aj rakvu si mozem doniest z domu

lombardo1981

A ty neriešiš seba? Veď nedokážeš spracovať svoje z toho, že ti akosi uniká vyššia podstata našej existenicie. Vyplakávaš tu na fóre a dokonca sa si zaujímal o eutanáziu. Líšiš sa nejako odomňa? Ani veľmi nie.
A konečne sme sa dostali ku tvojmu skutočnému problému... ľudia, ktorí ti ublížili.
A ty si myslíš, že mne nie? Ak by som to brala a priori ako ty, tak ti jednoducho poviem, že obyčajný hajzel, ktorý ho nedokáže udržať v nohaviciach.
Možno ťa to prekvapí, ale úzkosťami netrpím. Mám diagnostikovanú endogénnu depresiu, ale dokážem to zvládať aj bez AD. Čo sa o mnohých ľuďoch nedá povedať. Takže opäť si si vytvoril rýchly názor.
"to je jedno ci riesis uces alebo svoje uzkosti, patri to do tej istej malickej mnoziny tvojho zivotika kde jedine co ta primarne zaujima je ako sa ty citis."
A nemáš pocit, že toto bol tiež útok? A urýchlený úsudok? Máš pocit, že človek, ktorý rieši, podľa teba, prízemné dôvody, je menej ako ty? Že sa zaujíma len o seba?
V mojich očiach je dôležitejšie ako riešenie "prírodných" zákonov, napríklad docielenie, aby spoločnosť prestala glorifikovať štíhlosť, aby si znásilnené ženy nemuseli vypočuť, že prečo to tak riešia, veď si len zasúložili, aby inakosť nevytvárala podhubie pre šikanu. Tieto problémy spoločnosti sú pre teba prízemné?
Ja veľmi dobre chápem, čo tu píšeš. Trápi ťa vyššie dobro spoločnosti. Ale urobil si pre ňu niečo? Alebo si stále len vyplakával? Pretože bez svojho pričinenia pohľad na svoj život nezmeníš. A nikdy s ním nebudeš spokojný.

marion78

ja chapem,co ppp mysli,mne sa stalo to iste pri praci,ktoru vykonavam,strata viery,ze je nieco viac ako len to,ze sme nejake organizmy,ktore sa narodia, nejako sa snazia prezit na ukor kohokolvek a potom uhynu..a vsetko to,co sme sa ucili cely zivot bolo vlastne uplne navnivoc,lebo aj tak zdementnieme na stare kolena.robim opatrovatelku.cele to ide dokola,preludnenie,vojna a znova..mozno je to len depresia,vyhorenie atd.napriek tomu stale niekde vo vnutri verim,ze je nieco viac,neviem co a urcite sa to nikto z nas nikdy nedozvie,lebo to uz by bol koniec..o tom to asi je,hladat

ppppppppppp

to je jedno ci riesis uces alebo svoje uzkosti, patri to do tej istej malickej mnoziny tvojho zivotika kde jedine co ta primarne zaujima je ako sa ty citis.
srdecnost ludi.. zasa sa snazis utocit len preto ze odmietas pointu ktoru ti hovorim. ja viem ze ludia vedia byt obcas srdecni. vacsinou vsak tusia ze z toho budu mat prospech, aspon kontakt ci niekoho uznanie. je to hlavne spolocenska taktika, davat cosi za nieco ine, obchod. len vo velmi vynimocnych pripadoch sa vedia ludia preniest cez svoje ego a vnimat inych ludi a realitu okolo seba na nom nezavisle - byt k druhemu srdecny a neocakavat za to naozaj ziadnu protihodnotu.
mne nejde o spolocnost, to je stale maly mikrokozmos, skor ma zaujimaju prirodne (ci bozie?) zakony a principy ako take. nase vlastnosti su totiz len ich podmnozinou.
nevravim ze vsetci su vzdy amoralni. tvrdim skor ze moralnost a ohladuplnost sa v drvivej vacsine pripadov vylucuje s prezitim seba sameho - kvoli zakladnym prirodnym zakonom, zakon zachovania energie, obmedzene zdroje, obmedzeny priestor na zivot, to si vsetko musi jedinec vydobyt na ukor druhych ak chce sam prezit, to su pravidla prirody. on nie je sebec pretoze chce, on je sebec, pretoze musi, ak chce prezit. a on chce prezit, pretoze je nainfikovany genetickym kodom v ktorom je na prvej priecke zakodovany pud sebazachovy.

lombardo1981

Áno, nechápem ťa. Pretože ja, namiesto toho, aby som riešila, či sa páči môjmu chlapovi nový účes, riešim, ako prestať mať panické ataky pri dotykoch od chlapov, ako si dokázať predstaviť sex s nimi, ako sa prestať triasť pri tankovaní benzínu alebo byť znovu schopná sa potápať.
Viem, moje ciele sú prízemné. Ale moje vnímanie sveta je podstatne realistickejšie. Pretože si dokážem všimnúť aj jeho dobré stránky, dokážem oceniť srdečnosť ľudí, ktorých stretnem. Keď tohto budeš schopný, pochopíš, čo sa ti tu ľudia snažili vysvetliť.
Ak ti tak strašne vadí súčasná spoločnosť, tak pre to niečo rob. A nie stále nariekať, ako je všade zle a všetci sú amorálny.

pppppppppp

aku robotu? lombardo, nechaj to tak pretoze ty jednoducho nesuhlasis s tym co hovorim, odmietas to pochopit a len vymyslas osobne utoky ktore vydavas za nejaku argumentaciu. problem je ze zatial co ty sa orientujes na seba, svoj maly mikrosvet a svoje vsedne malichernosti, ci mas co jest, ci si udrzis svoje miesto v robote a nevyhodia ta kvoli niekomu mladsiemu alebo lepsiemu, co davaju v TV o osmej, a ci sa tvojmu chlapovi bude pacit tvoj novy uces, tak mna vzdy zaujimalo aj viac. a bohuzial ked sa vysplhas trochu vyssie aby si videla aj za horizont tych nasich vsednych malych sebeckych zivotov tak zistis ze tam nic nie je, len prazdny chladny tmavy priestor nicoho a nie su ani ziadne dokazy ze by to mohlo byt inak, nanajvys len same nepodlozene kecy a fantazie o bohu a dobrom vesmire. ty si ani neuvedomujes ake konzekvencie z toho plynu resp. ti to je jedno, ale ja s tym nedokazem zit

lombardo1981

A máš ty vlastne nejaký konkrétny dôvod (týranie, šikana, pokus o vraždu, brutálny prepad...) prečo chceš od niekoho, aby za teba urobil robotu? Okrem toho, že život je pre teba sračka, spoločnosť je sračka a nechceš sa cítiť ako ovca? Pretože ak nie, pôsobíš na mňa ako malý rozmaznaný fracek, čo nevie, čo so životom. V tomto prípade si vytváraš problém tam, kde nie je. A takých ľudí mi je úprimne ľúto. A navyše aj zbabelý.
Neustále sa vyhováraš na pikoviny. A riešiš pikoviny. Ty len potrebuješ uistenie o tom, že máš pravdu. Ale nemáš ju. A navyše máš brutálne selektívne vnímanie reality. To znamená, ži vidíš len to, čo chceš vidieť.
Žiješ taký život, aký si si ho vytvoril. To, že ťa nenapĺňa, je tvoja chyba. A aj tak pochybujem, že ťa niekedy bude. Pretože mám pocit, že ty patríš k ľuďom, ktorí sa s radosťou bahnia vo svojich problémoch a vyžívajú sa v tom, ako im je naprd. A takým ľuďom sa nedá pomôcť. A obávam sa, že ani otvoriť oči. Zbytočne na teba človek mrhá energiou i časom.

pppppp

ak by zmyslom zivota bolo len zit, tak potom mozeme ist vsetci rovno do pice pretoze potom sme naozaj len debilne sproste zvierata ktore sa vedia akurat navzajom zrat a akykolvek zakon, akakolvek moralna kategoria a akakolvek prava podstata lasky su len naivne vymysly a prakticky vsetko co robime je nezmyselne, zbytocne, nikam neveduce pudenie a vyrabanie krutych trapeni kvoli nicomu, kvoli plnemu bruchu, kvoli stupidnemu sexu, kvoli stupidnemu bohatstvu, kvoli stupidnemu comukolvek. vsetko to nasilie ktore sa deje je potom nielen zbytocne ale navyse ani nie je amoralne, dobro je zlom a zlo je dobrom, nie je v tom potom ziadny rozdiel a je to len dalsi z nasich nerealnych vymyslov. ci niekomu pomozes alebo mu ublizis je uplne nepodstatne, ci zijes cestne, alebo nie, vsetko by v pripade platnosti toho vyroku ze zmyslom zivota je len zit znamenalo totalnu nezmyselnost celeho tohto vesmiru

lombardo1981

Odpoveď na otázku zmyslu nášho života je možno celkom prozaická... jednoducho žiť.
Alebo by ťa viac uspokojila odpoveď, čisto fantazijná, že Boh potreboval opraviť to, čo pokašľal?