Problémy s dýchaním

Príspevok v téme: Problémy s dýchaním
martin_TSC

Pekný deň,
vzhladom k tomu, ze neviem na koho sa obratit, ako poslednú možnost som zvolil internetove forum. Moj problem spociva vo viacerych symptomoch, ale ten s dychanim beriem ako najneprijemnejsi. v priebehu posledneho roka som prechodil bezne prechladnutie, po ktorom nasledoval dlhodoby suchy kasel a vyustilo to do bolesti na hrudniku a bolesti hlavy, celkovej fyzickej slabosti. Nasledoval nekonecny rad vysetreni, ci uz krvnymi testami alebo specialistami lekarmi.
po par mesiacoch sa to polepsilo s tmy ze sa mi striedali fazy,kedy mi bolo par dni horsie, bolesti hlavy a pobolievanie an hrudniku..uz kaslom nesprevadzane..a fazy ekd mi bolo fajn..normalne som pracoval sportoval, myslim, ze fyzicky som na tom dobre, sportujem cely zivot.
avsak probelm dalsi sa zacal na zaciatku leta a trva to uz doteraz, cize 4 mesiace sa mi zle dych..nejedna sa o chvilkove zachvaty ale celodenny stav.. par krat sa mi stalo ze som vecer v posteli, ze to stazene dychanie sa pred spanim este stupnovalo..nakoniecsom nejako zaspal, rano sa prebudil a opat cele odznova..teiz od vtedy citim obcasne pobolievanie n a hrudniku..teda nech som konkretny oblast za hrudnou kostou ale vacsinou na lavej strane hrudneho kosa..
aby som predisiel odpovediam ako chod k Dr. upozornujem ze som absolvoval vysetrenia ako ekg holter ekg klasicne niekolko krat, sonografia srdca dvomi lekarmi, zatazove ekg, rtg srdce pluca, spirometria, vysetrenia ocnymi lekarom neurologom EEG, imunologom, inernistom, neskutocne mnozstvo krvnych testov, ktore nic enpreukazali..sonovysetrenia vylucujuce sekundarnu hypertenziu..sono karotid..nenapada am vsetko absolvovane, skratka od lekarov som si vypocul verdikt, ze mi nic nie je a ze uz viac vysetreni sa spravit neda.. dokonca na to zhorsene dychanie mi boli nasadene lieky na astmu..po 6tyzdnovom uzivani ziadna zmena..tento stav mi je velmi neprijemny..obmedzuje ma v beznom zivote a prosim este jednu vec, rady chod k psychiatrovi on ti nasadi oblbovaky a bude ti lepsie som teiz uz vypocul, vyskusal a tiez bez zmeny.

velmi dakujem za kazdy prispevok a cas, ktory ste venovali precitaniu tohoto odkazu

majko17

podla všetkého v tom môže byť psychika.
Evidentne ti boli spravené viaceré testy
plúcne ale aj mimo plúcne.
Ak by si mal niečo so srdiečkom alebo s pľúcami tak to by ti už dávno lekári povedali.
Ja by som ešte na tvojom mieste skúsil alergológa,či naozaj netrpíš na neakú alergiu.
Skús prijímať viac horčíku,ktorý ti pomôže aj z psychického hladiska ale aj bolesťou na hrudi.
Neber to ako urážku ale ako radu! skús navštíviť psychológa a sním prísť čo ťa trápi a riešiť to. (o žiadných oblovákoch nehovorím).
Na upokojenie teľa a mysle je nespočetne veľa čajov z bylín :)

Mato1984

Ahoj, mám úplne rovnaký problém. Chcem sa spýtať či si prišiel na príčinu alebo sa stále trápiš? Tiež som povedal plno doktorov a nikto nič nevie.

martin_TSC

dakujem za odpovede, postupne zareagujem na kazdy dotaz
na astmu som ziadnu specialne vysetreny nebol, len som uzival bronchovaxom, montelukast a asmanex..nic z tohot nezabralo...taktiez copd test som nemal..mne povedala plucna, ze viac vysetreni mi nemoze spravit a velmi slusne ma odbila ked som tam bol uz treti krat ze sa to nezlepsuje..na odporucanie znamych som ju navstivil..vraj je velmi dobra..
dalej dotaz ci neberiem lieky, nie neberiem niec..okrem tych co som bral na astmu, nic..som celkovo zdravy ze nic ine ma netrapi ani alergiu nemam na nic..

a posledny dotaz
nie vobec tachykardia neprpada douvahy, vzhladom ktomu, ze som spominal ze som v minulosti a vlastne aj sucasnosti dost sportoval a moja tepova frekvencia sa pohybuje od 50 do maximalne 60 uderov za minutu.. takze aj odpoved na to ako zvladam zataz, je jasna. myslim, ze v pohode nerobi mi problem pol hodinu bez prestavky robit drepy alebo ine cvicenia, ci uz silove alebo kardio. aj ked je pravda ze pri sporte tak netrpim ako v klude v klude toto dychanie vnimam horsie a nemam problem s vydychovanim, ale s nadychovanim ..obcas sa musim zhlboka nadychnut. aby som to opisal presne. s niekym vediem dialog a v prostriedku vety sa musim zhlboka nadychnut, aby som vladal dalej rozpravat..alebo sa idem prejst po parku s jemnym kopcom a fucim ako lokomotiva, pricom vecer v pohode zvladam bezat s trenovanymi ludmi v jednom tempe..aj ked vladzem sporotvat necitim sa komfortne.

ak vas niekoho napada nieco dalsie, doplnim info :)

lombardo1981

A ako sa tie problémy s dýchaním prejavujú? Myslím tým, ako zvládaš rovnomernú záťaž, či sa to zhorší pri náhlej aktivite, či máš niekedy pocit, že musíš poriadne vydýchnuť, aby si sa mohol zase poriadne nadýchnuť. Nepociťuješ palpitácie? Nemáš tachykardiu?