Izabelin pribeh po roku - odkaz týraným ženám

Príspevok v téme: Izabelin pribeh po roku - odkaz týraným ženám
isabella77

Chcem podakovat vsetkym ktory maju snahu precitat si moj pribeh.
Zaroven chcem upriamit pozornost na moj pribeh ,tyraným zenám,psychologom,psychiatrom, prip,pravnikom.
Za kazdy nazor som vdacná.
Chcem poprosit všetkym co maju tendenciu urazat nadavat a dehonestovat ,ze v ramci slusnych vztahov o takuto debatu nestojim.
Dakujem za pochopenie.
Pysala som cca pred rokom.Moj pribeh pre podrobnosti sa volal ROZISIEL SA SO MNOU .-boli to.
Vtedy som sa stretla s pochopenim i nepochopenim.
Ale vase nazory mi pomohli sa zamysliet a napredovat.
Iked mi to nevydrzalo.
Zila som s partnerom dlhe roky -psychycky a fyzicky ma dlhodobo tyral.viac v clanku spred roka.
Po rozchode som sa poskladala a dala dokopy.Zacala som citat vela literatury -a to mi velmi pomohlo.Najma kniha od Isabell Nazare Aga - Laska a manipulacia.
Tam som pochopila nie len mislenie manipulatora ale i svoje. Docitala som sa ze takyto clovek vas moze postunym a dlhotrvajucim tyranim dohnat az k samovrazde.
Bola som od rozchodu ok.Dala som sa dokopy ,ale potom prisiel.Plakal ako ma miluje a ako som zena jeho zivota.
Vraj mi uz nikdy neublizi.
Vydrzal...par mesiacov. Uz ma nikdy neudrel ako predtym - ale systematicke ponizovanie urazanie a vedome tyranie pokracovalo-az sa stupnovalo.
tacila jedna hadka a pohar sa naplnil.V praci som bola spokojna,domacnost dceru i psa som zvladala, ale nahromadenim vsetkeho za cele roky som to jednoducho vzdala.
Pojedla som veeeela tabletik,napisala listy na rozlucku kde som uviedla kto moze za to ze som sa takto rozhodla.
Nahoda ma zachranila,prebrala som sa v nemocici.
Vlastna matka mi povedala ze mala som to urobit poriadne aspon by bol pokoj.
Priatel vsetko olutoval a opat som mu uverila.
Bala som sa samoty,novych zaciatkov... bolo pre mna jednoduchsiwe uverit.

Odvted sa ale moj zivot zmenil,kvoli partnerovi som prisla o pracu, nedokazala som oddelit sukromie od prace,dcera sa so mnou prestala rozpravat -je dospela studuje na vs,lebo som stale s nim a nedokaze sa na mna pozerAT AKO MA NICI.
Ma caste zmyny nalad,ja sa snazim dat mu objatie a lasku,on tvrdi ze ma miluje,ale prepina mu,ak je par dni klud pohada sa kvoli kvetom,linoleu,kefe do zachoda hlupossti len aby mi mihol nalozit vynadat ,ponizit proste si ulait a vzdy odide.o par minut,Ja chcem hluposti prebrat on nie.nalozi mi a odchadza.takto to urobil od maja parkrat.ked to urobil pred tyzdnom sama dobrovolne som sa ,nikdy neliecena na psychiatrii tam vybrala aby mi pomohli ,ze sa citim ako bv maji a nechcem to urobit znova.
Chcem zit ale uz nedokazem zit v tomto stupnujucom sa napati.
Odmietli ma pustit domov a nechali si ma tam par dni na pozorovanie aby som si neublizila.robili mi vysetrenia atesty aj psychologicke,komp=let a detailne a zistili ze som ok.Bez patologie ,bez depresie. Vcera ma pustili domov po 6 tich dnoch.Den pred prepustenim ma bol na navsteve prisiel pozriet priatel a zacal mi zas nadavat a nakladat.Plakala som na izbe ale nikto to nevidel.Ked som ho prosila nech ma netyra vraj bude iny ked pridem domov.
Na druhy den - vcera ma prepustili,Nedala som mu to vediet,potrebovala som klud,a bala som sa dalsich atakov.
A tie prisli.
Vecer som mu volala nech pride a opat psychicke tyranie -vraj som mu nedala vcera vediet ze ma prepustili tak on je urazeny a nepride.A ja na to potrebujem objatie a lasku ktoru mi tolkokrat slubil a on sa zablokoval a nekomunikuje.Som ASI PRECITLIVELA ALE MAM CHUT SA VRATIT DO TEJ NEMOCNICE NECH MA NADOPUJU LIEKMI JA UZ NEZVLADNEM TEN TEROR.

nEVLADZEM.tOLKO lasky som mu dala,dcere, praci, ludom okolo seba a nevladzem sa pozbierat,od maja jeden uder za druhym....

bibinka66

Kafe ma cistu pravdu a aka je toto laska?Vies ze Láska je trpezlivá, láska je dobrotivá, nezávidí, nevypína sa, nevystatuje sa, nie je nehanebná, nie je sebecká, nerozčuľuje sa, nemyslí na zlé,...atd a proste co tvoja laska splna ?neviem nehas sa tyrat,a vedome...tu napises ,ze v nadeji ti niekto napise nieco riadne a otvoris oci aj,ked podvedomie ti to iste vravi uz dlho.Upusti zo svojho ega a mysli na seba,na svoje,srdce,na dusu vedome sa takto tyras.Mas dcerku...zobrala by si si zivot ,uz ju neuvidis chapes?ved to su tak smutne veci...v okoli mam taketo pripady...jedna pani si dva krat koli muzovi chcela zivot vziat,ale po druhej sanci na zivot...sa jej ozval spoluziak z davnych cias a su spolu...HEJ!!!Kazdy vek ma dovod na lasku...prestan sa vedome tyrat a ponizovat nerob to

isabella77

KAFE DAKUJEM...uprimne dakujem.Toto som potrebovala pocut.
Dnes som dvihla rit,zajtra dvihnem rit.
pozajtra tiez....

aSI SOM SI NEUVEDOMILA DOSTATOčNE ZE TAKYTO ZIVOT ,ZIJEM LEN PRETO LEBO NEMAM SILU TO ZMENIT A KED CHCEM BYT INA MUSIM....ODTRHNUT LANO PRETAT RETAZE A ZAHODIT LUTOST....

dAKUJEM ZA KAZDY VAš NAZOR. dakujem....

kafe

Máš možnosti, ako sa dostať z kruhu von. Ale komu niet rady, tomu niet pomoci, proste raz to skončí zle. A nehovor, že dcére si dávala lásku!! Dcére tak veľmi ubližuješ, že ona sa už nevládze viac na to pozerať a radšej prerušila kontakt s tebou.

Si rovnako chorý človek ako je drogovo závislý alebo alkoholik. Je mrte centier, kde takýto ľudia žijú jednoduchý život, pracujú so zvieratami a liečia sa zo svojich závislostí. Nepotrebuješ ani zdvihnúť prdel, len vezmi mobil, zavolaj na linku pre týrané ženy, povyzvedaj sa. Dievča, niet šťastnejšej ženy ako teba, že si týraná v tejto dobe. Lebo je tu toľko TOĽKO VEĽA možností ako sa dostať zo začarovaného kruhu von. Si stále ešte mladá žena.
Ale myslím si že je to stratený môj čas a ty si budeš hudieť svoje - nikto druhý to nepochopí. Nie. Ty si jediná. Svetový unikát.
Prečo si tu napísala? Aby si sa vŕtala v tom hnoji v ktorom sa stále zabáraš hlbšie a hlbšie? Nepomôže ti to. Opisovať ako mizerne žiješ LEBO TY TO TAK CHCEŠ. Kontaktuj POMOC konečne a nehraj sa ne chudatko. Nie si žiadne chudatko! Si fajn ženská, ktorá furt môže mať krásny život. Máš na to. Si posrala 250 šancí predtým, davaj a ideš na ďalšiu 251 možnosť, ako sa z toho dostať von. Tak choď!

blueberryNN

Tak popis tu "tragediu", co by nastala, keby si zostala sama. Ty nie si dospela, aby si bola schopna existovat aj sama? Co nezvladnutelne pre teba je na tom, ak zostanes sama? Podla mna kazdy jeden clovek je samostatna jednotka. Tvoj problem je, ze mas nulovu podporu od seba samej. Odtial by som zacala. Ty zijes, akoby tvoje zivotne funkcie zalezali na tom, ci ta chce nejaky chlap alebo ci sa s tebou dcera bavi alebo nie. Ty sa zameraj sama na seba.

isabella77

Len ten kto taketo nieco prezil,dokaze pochopit ze clovek je ako v zacarovanom kruhu z ktoreho nedokaze vyliezt.
Mam plany,zmenit byvanie pracu,a zacat znova ale mam problem sa rozhybat.
Ja ho milujem ked je nnormalny tak je ku mne dobry. Vela sa smejeme,kupi mi co potrebujem ked nemam peniaze,chodi so mnou vela do prirody a rozumieme si sexualne.Toto ma prri nom drzi.
Plusy a minusy som si davno vyhodnotila ze je to negativum v mojom zivote.
Vhlave mem vela spomienok co sme prezili a mam strach ze budem sama.
Predsa ,mam 40 rokov...
Nemam oporu v nikom a ničom.
Videli ste film noci s nepriatelom? Tak tak akosi to u mna funguje.

amarica1

Žena, vzchop sa, preboha živého, žiadny chlap nestojí za to, aby si si kvôli nemu vzala život, tobôž nie taký chrapúň, ako je tvoj "priateľ". Ozaj, prečo o ňom píšeš ako o priateľovi - priateľ je človek, ktorý ti pomáha, je ti oporou, je vždy poruke, keď sa potrebuješ vyžalovať a to on ani zďaleka nie je. Čo je to za móda, milencov označovať za priateľov. Mala by si ho označovať ako "frajer" a ešte k tomu psychický sadista. Prepáč, ale nerozumiem ti, prečo si s ním? Si taká hlúpa, alebo slabá, alebo oboje dokopy? Všetky ženy, ktoré sú týrané, sú si sami na vine, lebo sa nevedia vzoprieť a taký týpek, ako ten tvoj, to veľmi dobre vie a je šťastný, že má obeť, na ktorej sa môže vyvŕšiť. Keď si taká neschopáčka, tak si trp a nesťažuj sa tu. Aj tak nikoho rady neposlúchneš, tak čo vlastne chceš?

01234

pre boha dievca neblazny,neber to ako urazky ,nik nestoji za to aby si si siahla na zivot,ludia niekedy vypustia nieco co ich dlho mrzi,necuduj sa mame ze ty tak povedala,hoc nemala,prosimta co ta drzi v takom vztahu,samota nieje az taka zla,a po mizernom vztahu prospesna,ujasnis si myslienky,ako si stretla jeho stretnes vela muzou ktory ta zaujmu,ale musis byt volna,inac mas mensie sance,stratit dceru je hlupost,partner ak si uz nezyska dieta tak ho musi akceptovat,a ak ta niekto lubi nebude ty systematicky blizit,vzmuz sa a ukonci to,cim skor tym lepsie a utekaj za dcerou nech ju nestratis,