Tiky a dlhodobé uživanie Rivotrilu

Príspevok v téme: Tiky a dlhodobé uživanie Rivotrilu
BratovBrat

Zdravím. Môj 11 ročný brat má už od škôlky tiky. Ale máme pocit, že sa to zhoršuje aj napriek užívaniu Rivotrilu a Sertralinu od neurologičky. Bliká s očami, narába s ramenami, chytá si oblečenie a pod. Je už od mala trochu slabší. Je normálne zdraví, ale proste je trochu pozadu oproti rovesníkom. Mal preto aj 1 rok odklad do školy. Učenie mu neide. Taktiež má slabý zrak, je chudý, nemôže pribrať. V škole má aj úľavu, ale ani tá úľava akoby nestačila. škola na neho kladie vysoké nároky. Inak dosť sedí aj pri počítači a ťažko je mu to zakazovať. Môže niečo také zhoršovať tiky? Môže mu nejako ublížiť dlhodobé užívanie Rivotrilu? Berie ho už asi 3 roky a dávky mu doktorka minule ešte zvýšila. Doteraz bral celu tbl večer a teraz aj celú ráno. Prípadne čo by ste vy vedeli odporúčať? Nechceme aby sa neskôr cítil menejcenný kvôli tomu. :( Ďakujem pekne.

BratovBrat

Daria22: Veď toto...Ja som mamke už dávno navrhol že čo takto skúsiť alternatívnu liečbu.. Ja som práveže zástanca liečiteľov, alternatívy a pod. Tiež sa mi to nepáči čo do neho doktori pchajú, ale čo ja s tým spravím keď mamka velí. :)

daria22

uz davno ste mali vyhladat nejakeho uznavaneho liecitela, alebo aleternativneho terapeuta ako ho napchavat chudaka maleho oblbovakmi, ktore jeho problem nerisia skor naopak. Je mi z toho zle...ja viem ze ty zato nemozes, ale tvoji rodicia.

BratovBrat

No bez tých oblbovakov je to katastrofa. Berie aj Magne B6... Ono už to mal lepšie keď bolo leto a teraz zase škola, stres. :( Koníček má a to je futbal, ale ten mu zase neodporúča očný lebo ma strašne slabý zrak (vysoký cylinder či čo). Veď chodí krížom krážom. Aj ku psychologičke, aj ku logopedičke chodil. Po fyzickej stránke je že vraj v pohode. Zmena školy by mu práveže asi ešte viac ublížila. V tejto ma hneď vo vedľajšej triede sestru čiže dosť silná opora. A v každej škole sa nájdu aj zlí učitelia a šikanujúci spolužiaci. Mamka je už zúfala. A najviac ju štve ťa ťažká chémia čo sa do neho trepe.

holubienka12

Fuu,tak to je sila.Od 8 rokov uzivat oblbovaky.Viem o com hovorim sama ich beriem skoro 10rokov.Doktorka mu zvysuje davky,aby mala stale pacienta.Preco ste neskusali nejaku psychoterapiu,nejakeho konicka a pod.Co bude brat,ked bude mat 20rokov.Deti mavaju rozne nezvycajne neduhy-obhryzanie nechtov,tiky,tazkost pri dychani.Brat nevie zvladnut stres,ktory je na neho vyvijany v skole.Co tak radsej skusit inu skolu,mozno mu nesedia ucitelia,treba sa poradit s niekym skusenejsim a nie hned do decka prat chemiu.Vela stastia/aj napriek liekom,nie su vysledky take ako by mali byt,treba to skusit aj bez nich alebo v co najmensich davkach,pripadne na baze rastlin.Skuste bylinkovu poradnu/